• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    REK11: zkus mi dat odkaz, kterej si zkousis poslat do kindlu, zkusim to taky...
    REK11
    REK11 --- ---
    ARXIE:zase linky :-(( to me sejri...nemuze to byt nekde v nastaveni toho kindlu?
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    REK11: ten nepouzivam, takze neporadim, nicmene stale doporucuju klip.me ;)
    REK11
    REK11 --- ---
    ARXIE: pouzila jsem ten clanek tady na instapaper....
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    REK11: upresni prosim toto "jsem si nastavovala stahovani clanku", jinak na stahovani (posilani z browseru do kindle via amazon mail) clanku doporucuji http://www.klip.me
    REK11
    REK11 --- ---
    87HIGHFLYER: tak nezafungovalo, mam kindle 4 a proste mi chodi odkazy na clanky :-(
    REK11
    REK11 --- ---
    87HIGHFLYER: děkuji :-) zkusím
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    REK11: to záleží na konkrétní záležitosti - zkus třeba nastavit ať ti choděj lidovky nebo idnes - to ti natahne "celý" noviny. Je zkrátka možný, že distribuce těch článků je ve formě linků...
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    GALENIUS: no prozatim jsem rezignoval na to, ze budu mit nektere veci ve spanelstine, pokud mam server amazon.es a nastavenou uctovaci adresu na spanelskou residenci a pouzivam spanelskou kartu tak to funguje, ale je to opruz, ze musim louskat spanelsky.
    ad 4) Kouknu na tu kartu od shoereaders.com - zkusim neco vyfiltrovat tady v diskuzi.

btw. jj je to Fire 2nd generation
    FIELDMAN
    FIELDMAN --- ---
    VLASTIS: To mam. Jere jsem to na zaklade vsech navodu dostupnych kontroloval.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    CRS1138: Problém je v v jedné věci - karta ESP. S ní to fungovat kloudně nebude. Kindle Fire je určen pro US trh a Amazon Market funguje pouze, pokud máš US kartu. Cokoli jiného - error.
    Mám taky Kindle Fire a na tomhle jsem pohořel.
    V současné době máš zhruba tak 4 možnosti - pokud máš 2. generaci, tak ještě méně. Ale pouze jedna počítá s Amazon Marketem.
    1) flashnout Kindla na normální Android. To ale jde blbě, pokud máš 2. generaci nebo HD.
    2) Stahovat aplikace na různých serverech a instalovat *.apk.
    3) Použít Side loading. Ideáně pokud máš jiný telefon s Androidem, stáhnout aplikaci do tohoto telefonu, zazálohovat a přenést do Firu. Kdyžtak se ozvi, pošlu návod.
    4) Koupit si kartu na http://www.shopereaders.com/ a použít tu. Bavili jsme se o tom asi před týdnem.

V každém případě, s ESP kartou jsi v kýblu.
    REK11
    REK11 --- ---
    ahoj, já mám dotaz a prosím nekřižovat :-)) ctecku mam tyden-ted jsem si nastavovala stahovani clanku, ale clanky se mi objevi jako seznam linků,je to tak spravne? myslela sjem,že se mi do čtečky natáhnou články cele. Děkuji za odpověď
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    FIELDMAN: mas povolenou emailovou adresu, ze ktere jsou novinky posilany, na amazonu?
    FIELDMAN
    FIELDMAN --- ---
    Pekny vecer. Mam Kindle Touch ktery ac je registrovan u Amazonu (na strankach i na ctecce to tvrdi) odmita stahovat obsah z Amazonu pres wifi (konkretne denni vytah z Aktualne.cz). Propojeny jsem, browser jede, na strankach vidim prehled v dokumentech. Stalo se nekdy nekomu? Doted jsem do ctecky tahal vse pres kabel takze jaem neresil.

PS: kdyby uz dotaz byl tak pardon. Zlousel jsem filtr ale nic...
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    CRS1138: v podstate vidim 2 reseni, ktere by mi pomohli, jen nevim jak to nastavit.

Reseni 1) Kindle registrovany u Amazon.es a nastavit komunikacni jazyk EN, pouzita debitni karta ESP

Reseni 2) Kindle registrovany u Amazon.co.uk, jazyk je automaticky ok, pouzita debitni karta ESP

V podstate reseni 1) jsem jakztakz mel, jen pri nakupech na Amazonu to se mnou mluvilo Spanelsky, coz je pro me tak trochu opruz.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    Rad bych se zeptal na radu.
    Mam novy Kindle Fire. Ziji ve Spanelsku a pouzivam platebni kartu na jmeno me zeny. Tato karta je registrovana na nasi Spanelskou adresu. Svuj kindle jsem ale prihlasil pres svuj UK ucet (amazon.co.uk), protoze mi vadi Spanelstina pri nakupech na Amazonu pres Kindle. Problem ovsem je, ze nyni kdyz jdu do App store a chci stahnout nejakou aplikaci, i kdyz je zdarma, tak mi to napise:

"Please check that your billing address and payment method are from a supported country."

U sveho anglickeho amazon.co.uk uctu mam registrovanou 1-click payment method, pouzivajici tu Spanelskou kartu.
    SILENT
    SILENT --- ---
    Mimochodem, tohle je zajimave. Mozna bude opravdu pristupovat k internetu na Paperwhitu pres 3G stejne jako u K3: http://blog.fsck.com/2012/10/3g-web-browsing-on-the-kindle-paperwhite.html

Mate uz nekdo Paperwhite 3G? Docela premyslim o prechodu, ale preci jen ta moznost se parkrat za rok mrknout na jizdni/letovy rad nebo mail se mi dost libi a K3 to umi...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    FAAREX: Ja ho koupil pres shipito... Je jeste nekde na ceste. Vyslo to cele cca na 170$
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    FAAREX: Tak třeba... na Amazonu? Zde: http://www.amazon.com/gp/product/B008GEKXUO/ref=fs_cl to hlásí "in stock".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam