• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    MICKE
    MICKE --- ---
    DSMID: také se hlásím, mám Kindle 4 stříbrný
    PAPRIKODLAK
    PAPRIKODLAK --- ---
    DSMID: Spolužák říká, že klidně. Když mu někdo pošle pozvánku na nyx.
    DSMID
    DSMID --- ---
    Hledám beta testery pro češtinu pro nedotykový Kindle (Kindle 4 stříbrný i černý).
    Hlásí se někdo ?
    SILENT
    SILENT --- ---
    Tak dorazil PaperWhite, potvrzuji, ze na nem funguje PDF reader i 3G.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Nevite cim by to mohlo byt, ze pri pokusu o nabijeni K3 Keyboard z pocitace sice dioda na Kindlu sviti oranzove, ale na obrazovce Kindlu nejsou zadne znamky o nabijeni?To je nejaka novinka po poslednim updatu? Dik.
    ALLADJEX
    ALLADJEX --- ---
    SILENT: používám teď KPDFv docela hodně a je to fakt skvělej softík. Navíc ve spojení s Kitem je instalace fakt dětská slavnost. Super že už to půjde i na touch, protože jsem to ukazoval sousedce a je na to celá natěšená.
    SILENT
    SILENT --- ---
    mimochodem, mobileforum hlasi, ze uz docela dobre funguje i verze Kindle PDF Vieweru na paperwhite i na touch
    SILENT
    SILENT --- ---
    VASUCEK: jak uz tu zaznelo, zaruka jen rok, s verzi s reklamama do jisty miry zadna.

brouzdat po netu jde i s 3g, ale musi se na to dost oklikou
    SILENCE
    SILENCE --- ---
    VASUCEK: sponzorovana verze je v pohode, reklamy jsou jen kdyz je kindle vypnuty, a pak jeste kdyz brouzdas v menu, je dole na obrazovce jeden radek. ovsem jestli je budes mit v anglictine, nebo v japonstine, to je otakza :)
    SPM
    SPM --- ---
    VASUCEK: se clem a daní imho vyřešit stejně jako u čehokoliv jiného. Jestli to máš pro sebe, tak vybalit z krabice, přepnout ten jazyk z japonštiny a tvrdit, že si s nim jel už tam :)
    VASUCEK
    VASUCEK --- ---
    VASUCEK
    VASUCEK --- ---
    Ahoj. Prosil bych o radu :)

Jelikož jsem Kindle Paperwhite nikde před Vánocema nesehnal tak si ho chci dovézt z japonska (kde jsem do soboty). WiFi verze vyjde dle mých propočtů na 1995 Kč, což je nádhera. Může v tom být ale nejaký háček tak bych Vás chtel poprosit o názor páč nemam moc casu googlit.

Vím ze se dá v ČR sehnat nejlevnější kolem 3500 Kč (dovoz Německo, USA?). Vidím u toho nákupu v Japonsku ale par problému viz níže a rsd bych na ne znal názor.

1. Záruka? (Netuším ..)
    2. Propojení s amazonem? (nemel by byt problem)
    3. Volba jazyka? (Je to v japonstine ale mělo by to jít přepnout)
    4. Clo a daň? (Neznam pravidla dovozu)
    5. Určitě jeste neco dalšího.

Pak prosim jeste o nejaké shrnutí verze s a bez reklam (tohle rozlišení jsem nikde nevidel). Co vím z dřívějška tak ty reklamy jsou tam pry jen na par místech a vubec nepřekážejí ale moc o tom nevím.

Stejne tak WiFi vs 3G. Drive slo surfovat po netu témeř všude na světe ale ted je nejake omezeni takze to postrádá smysl. Am i right?

Kupovat ho půjdu nejspis pozítří. Díky moc!
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    prodavam Kindle DX, kdyby mel nekdo zajem

[ OFFERINGNABÍZÍM: Kindle DX Grafit / Praha / 4500 CZK ]
    DSMID
    DSMID --- ---
    ANDREJKA: Tak zrovna položky menu už většinou přeložené mám, jde spíš o rozličné texty, které může Kindle na uživatele vybalit - ať už v dialozích, v browseru, v nastavení nebo v bublinách.
    Překladové soubory obsahují na každém řádku hlášku v angličtině, pak tabelátor a pak by měl přijít český překlad. Příklad zde.

Překlad samotný (strom "translation") bydlí tady. Pro stažení zobrazovaného souboru klikněte vždy na odkaz "View raw file" vpravo.

Zde je možné stáhnout ZIP s přehledem všech hlášek, které je ještě nutné přeložit (používejte jen jako pomůcku, překlady patří do souborů ve stromu "translation").

DSMID
    DSMID --- ---
    Začal jsem dělat na češtině pro Kindle NT, viz ukázka.
    Nechce mi někdo pomoct s překladem ?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    WITTGENSTEIN: Nojo, ja bych rad neco co koupim u nas
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    SMOKY: Původní amazoní je boží. Jednou jsem to zaklapl a už nikdy jsem neměl potřebu kindle vyndávat. Magnetek je funkční, pouzdro elegantní, vydrží a navíc se vejde do všech kapes mých kabátů (což se tedy starý Bookeen s koženým pouzdrem nevešel.)

Amazon.com: Kindle Paperwhite Covers: Kindle Store
    http://www.amazon.com/b?ie=UTF8&node=5499837011
    JEZZEK
    JEZZEK --- ---
    KURE:
    SMOKY: Ja nechavam podsviceni permanentne zapnuty na 3%. Na vecer do postele je to tak akorat, pres den me to nijak nerusi a mam overene, ze to takhle vydrzi zhruba 3 tydny pri cteni tak pul hodky az hodku denne.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    KURE: Supr, ve zhorsenejch svetelnejch podmnkach je to balzam na oci. Jak to je s vydrzi baterky to je otazka - mam ho 3 dny. Akorat to podsviceni neni uplne 100% rovnomerny, ale rusivy to pro mne neni.
    JEZZEK: Vypada dobre
    JEZZEK
    JEZZEK --- ---
    SMOKY: ja mam tohle. Sice bylo o neco drazsi, ale prijde mi fakt luxusni. Krasne ten Kindle obepina, neni zbytecne tluste, je elegantni:
    Ultra Thin Smart PU Leather Case Cover for Amazon Kindle Paperwhite 3G WiFi | eBay
    http://www.ebay.com/itm/221157205915?var=520124966106&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
    KURE
    KURE --- ---
    SMOKY: ne :)
    ale povidej prehanej o tom podsviceni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam