• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    ANDY_WARHOL: napis, ja to otestuju :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ARXIE: tohle je např. nechci Mit v kindlu milion souborecku ale jednu knihu.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ARXIE: on je asi problém, ze tyhle služby fungujou jen Pres ten kindle mail. vyzkousim si poslat dva textaky s různým obsahem ale stejným jmenwm. vsadim se ze budu Mit dva soubory. tim se pak nějaká aktualizace nedá uskutečnit. možná existuji ovsem třeba i dalsi parametry do subjectu. jako je convert tak třeba existuje i update. zkusím zapatrat a kdyztak si to napisu sam
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    Samozrejme idealni stav by byl, kdyby to Kindle sam pospojoval (sam by poznal ze jsou to clanky z jednoho konkretniho webu:), mne se libilo jak se VTM na konci roku sloucilo a vysly vsechna cisla v jednom souboru.. jak to udelat bezobsluznou sw cestou u jinych zatim nevim (vyjma rucniho slouceni na pc)
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    Andy tak si je tam posli via klip.me, posilas vzdy aktualni clanek ktery vidis v browseru a v Kindlu to nasledne mas do doby nez to sam smazes ;)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    chtel bych se zeptat, potreboval bych si posilat nejake stranky do kindlu, ale ne zpsuboem jak to dela instalpaper, jako casopisy, ale spis jesti by si neslo budovat jakoby knizku ? tzn, co do te knizky z webu pridam aby tam pak bylo na furt.
    ne aby mi kazdy den ci tyden prislo nove cislo a pak se ten zbytek smazal-
    dam priklad, chci si uchovavat v kindle recepty z recepty.cz, jen ty co si vyberu aby mi v te ctecce uz zustali a mel sem je tam porad...
    OZMAR
    OZMAR --- ---
    uz som nasiel, mam 5.1.2
    OZMAR
    OZMAR --- ---
    DSMID: a ako zistim aktualnu verziu firmware?skusil som aj googlit, ale nechce sa mi registrovat na dalsie fora..
    SPM
    SPM --- ---
    JYRKA: taky bych řek, že mám poměrně dost pdb, které se dají číst úplně v pohodě :)
    DSMID
    DSMID --- ---
    OZMAR: Pokud máš verzi firmwaru nižší než 5.3.x, stačí nainstalovat nejnovější jailbreak, ten pak umí přežít i následný update na 5.3.2.
    Pokud už jsi mezitím aktualizoval na 5.3.2, jailbreak už jednoduše nainstalovat nepůjde, půjde to však ručně pomocí fastbootu a diags.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    JYRKA: to je odoperovane slepe strevo... :))
    OZMAR
    OZMAR --- ---
    ahojte, pls ako je to teraz s kindlom touch a jailbreakom? uz dlho(4mesiace?) som neaktualizoval, niekde som cital ze nasledujuci update trvalo zablokuje moznost jailbreaku. Je to pravda? ci uz je nejaky sposob ako to novy firmware odomknut?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    FERRYH: Tsss, na pdb vyrostly Palmknihy :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    INFLIXIMAB: zklamu Te asi, ale bohuzel existuje asi jen jedina digitalizace a to je to txt ... nema asi cenu shanet vic - dokud nekdo znova nesedne ke skeneru a neudela nove OCR. Korigovat stare OCR v txt se proste nevyplati ... silena prace a stejne potrebujes mit k ruce ten papir nebo sken... to uz je lepsi to cele udelat znova... bohuzel takto spatne vypada 90% ebooku co byly puvodne delane pro PDA cteni ... teda vsechny txt/pdb ebooky... a nic jineho nez nove je oskenovat a nove OCR asi nepujde... coz je ovsem prace na dalsich deset let...
    evoluce v ebookach proste mela take sve slepe ulicky a ty TXT a pdb to byly zcela jiste...
    Da se teda rici, ze vse co ma datum 2005 vzniku ebooku a starsi je pouze kandidat na novou digitalizaci a ne na cteni... a nova digitalizace chce svuj cas... :((
    INFLIXIMAB
    INFLIXIMAB --- ---
    děkuju všem za reakce... je zajímavý, jak i v tomhle jsou lidi pestrý.. :)

A pak bych měla ještě jeden problémek - sháním knihu Schindlerův seznam (v čj). Našla jsem akorát txt soubor, který je ale plný diakritických chyb (špatný font písma, chybí čárky, háčky, všelijaké znaky místo toho)... nevěděl byste někdo o normálně čtitelné verzi? Moc děkuju :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ALLADJEX: no tak ked to vies, tak si na to mozes davat pozor, nie? preklep v texte holt clovek preskoci, ale v nazve knihy by byt nemal, hlavne ked tu kninhu niekomu odporucas... tym, ze budes ten preklep stale robit si len upevnujes tu slucku v mozgu az ti nakoniec zaskrti nejaky neuron ;)
    ALLADJEX
    ALLADJEX --- ---
    ALEXIS: Já to vim a stejně to napíšu blbě. To bude asi nějakej loop v brejnu ;] Ale snad mě za to nikdo neodpraví, že sem udělal jednu chybu víckrát, což? ;0
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ALEXIS: to ani nebyly chyby v kodu, proste jen pojmenovani method a properties :) ale ja ziju v nemecku a muj kolega je tak trochu pintlich stoural, takze mi to dycky hodi na hlavu.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ANDY_WARHOL: ano, selektivna slepota a primyslanie si chybajucich hlasok je klasika, tiez som raz bezradne hladala chybu v kode a po polhodine som prisla na to, ze tam mam preklep :)

btw. na zaujimave knihy sa mi osvedcilo obcas mrknut na www.freebooksifter.com/ oddiel Added Today
    vyhladava to na Amazone akcie na knihy zdarma a obcas sa tam najdu fakt zaujimave kusky
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ALEXIS: ano to sem chtel naznacit :) ale me kolega sekyruje furt za typo chyby v kodu (nedavno sem mel hroznej problem se slovem Availability, psal sem vsude Avalibility, kdyz sem to pak replacoval v celym kodu tak toho tam bylo opravdu hodne), takze mam pochopeni
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam