• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    NVT: problem je ze muze byt zablokovana cela domena a ta blokace je na vyssi urovni nez to kde se posuzuje, jestli z takove adresy neco prijit muze.
    NVT
    NVT --- ---
    ANDY_WARHOL: Škoda.

FERRYH: To nedává smysl. Amazon za spam považuje absolutně každý mail, dokud ho nepovolím. Přijme soubory pouze z adres, u kterých výslovně uvedu, že z nich přijímat chci. A tu něco@centrum.cz jsem výslovně uvedl. Je to dokonce adresa uvedená v mé registraci na amazon.com.
    Ale pravda tedy je, že to chování webu amazon.com je taky takové -- řekněme -- svérázné i z hlediska uživatelského rozhraní, takže vyloučit nejde nic...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    NVT: nemohu to bohuzel najit, ale obavam se, ze duvod je popsan v tomto prispevku FERRYH
    NVT
    NVT --- ---
    ALEXIS: Měl jsem povolenou adresu @vtm.cz už předtím. Přidal jsem něco@centrum.cz a to nezabralo. Přidal jsem něco@gmail.com a to funguje. Čili to nebude v tom, že by nefungovaly druhé adresy. Čili zjevně něco mezi centrum.cz a amazon.com.

VLASTIS: Nevím. Mně to via to něco@centrum.cz nefungovalo nikdy, ale zkusil jsem to před pár dny poprvé a každý den znovu to nezkouším. Ale díky za tip; zkusím to ještě, jestli to nebyl jen náhodný výpadek.

ANDY_WARHOL: To by bylo fajn.
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    ALEXIS: super :-) vyřeším to asi tak
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    DIDGENAUT: afaik sa da i na amazone kupit kniha ako darcek - tlacitko "Give as a Gift" a potom sa da vybrat bud dodavka na e-mail svoj alebo toho, komu davas darcek a potom stiahnut cez USB
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    Jak je to vlastně se zabezpečením knih zakoupených přes amazon? Potřeboval bych jednu knihu koupit, ale nemám přístup k účtu s možností elektronických plateb a ani přístup k WIFI (a tudíž ani registrovaný kindle). Kniha zakoupená přes někoho jiného půjde nejspíše přečíst jen na jeho kindlu, nebo je nějaká možnost, jak to vyřešit? díky za jakýkoliv tip
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    Ja bych se ani nedivil ze @centrum a take @atlas a podobne submajly, co patri k centru, nekdo zaradil na seznam spamovacich mailserveru ...
    Videli ste ted, co zaclo pred vanocema chodit komercnich spamu primo rizenych a rozeslavanych z centrum.cz? ja mam presmerovanej jeden mail @centrum na gmail a ten tyhle veci automaticky hazi do spamu, aniz bych to nejak ridil... a je jasne ze podobne se chovaj i jine mailove weby ... je jasne, ze drive nebo pozdeji se pak @centrum.cz a jeho aliasy dostanou na black list spamm serveru a predaj si ten black list mezi sebou dalsi servery. Ostatne pred par lety takhle dopadl i seznam.cz a trvalo pekne dlouho nez se ocistil...
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    NVT: funkce fungovalo to někdy? mám pocit,že centrum v těchto. dnech překopává servery..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    já mam povoleny tří emaily a Chodi to normálně ze všech. jeden je můj. jeden instantpaper a jeden z Palm knih.
    nicméně mam pocit, ze sem to nekde viděl, na nějakým českým webu venovanem kindlu. už si to nepatuju, ale je skutečně Možné ze je s centrumem problém. zkusím to najit
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ROBBIMAN: ved pise, ze ma povolene obe...

NVT: skus na Amazone odobrat gmail a nechat len centrum, ci ti to stale bude blbnut... ak ano, je problem medzi amazonom a centrum.cz, ak nie, tak je problem v sekundarnych mailoch na amazone, kazdopadne potom budes moct kontaktovat amazonacku podporu s konkretnym problemom... :)
    ROBBIMAN
    ROBBIMAN --- ---
    Nvt: t bude tim ze na amazonu mas povolenou jednu emailovou adresu a ostatni to zahazuje jako spam
    NVT
    NVT --- ---
    Narazil někdo na problém při posílání dokumentů na adresu@kindle.com z adresy@centrum.cz?
    Já to zkoušel (přes www rozhraní), ale bez úspěchu. Z adresy@gmail.com to funguje bez problémů (taktéž www rozhraní). Obě adresy mám na amazon.com povolené.
    SILENCE
    SILENCE --- ---
    KLAARKA: text ok, navigaci se dostanes do libovolny kapitoly v pohode. mapy nepouzitelny. stahni z amazonu trial a uvidis.
    DSMID
    DSMID --- ---
    KUBIS:
    Zkus Kubrick, LiveCD/LiveUSB pro přeflashnutí Kindlu: http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=206064
    S ním to bude hračka.
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    XAJA: ok, děkuju!
    XAJA
    XAJA --- ---
    KLAARKA: s lonely nie, ale mám v kindli pár sprievodcov rouhg a mobilereference. ako sprievodcovia skvelé, možnosť preklikov, poznámok, záložiek, a tak, ale mapy som teda riešila zvlášť - papierové.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CHRAMOSTAK: v Číně bych ještě strach nemel, ale někde v Africe na tebe budou koukat ještě divneji než obvykle a hlavně se to pak zvrtne z toho ze ty se ptáš na cestu na to ze dav kolem tebe chce vidět a pucit si tu tvoji hračku. je tyhle věcí nstolik fascunujou, ze je bude těžký odehnat.
    CHRAMOSTAK
    CHRAMOSTAK --- ---
    NVT: Mapy jsou pry nasekane na vice stran, tzn. treba jedna celo a5 mapa je rozsekana na ctyri. Coz moc nevim, jak je v realu pouzitelne. Kdyz jde jenom o sezeni doma na gauci a planovani cesty, tak je vsechno v pohode. Problem nastane, az kdyz clovek potrebuje pouzit tu knizku v poli. Napr. strkat Kindle chvatajicimu vystresovanemu cinskemu taxikari aby si tam vylustil nazev hotelu neni uplne idealni situace :)
    NVT
    NVT --- ---
    Pokud je u Kindlu dobře udělaný obsah (a jde to, ne že ne), tak by to listování neměl být takový problém, ne? I ty mapy si dovedu představit relativně slušně zvládnuté, třeba ve formě jakési image-mapy, která by odkazovala na detailnější výřez mapy...
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    CHRAMOSTAK: děkuju za podrobnou odpověď, přesně něco takového jsem očekávala. kindle je asi lepší pro lineární způsob čtení, což u průvodce odpadává. navíc já mám pocit, že správný průvodce by měl být trochu ušmudlaný a upatlaný od toho všeho, co při cestách zažil :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam