• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    POPEY: zkus ho držet fakt dlouho:)
    POPEY
    POPEY --- ---
    koupil sem novej KINDL z amazonu.
    po par dnech pouzivani napsal ze je potreba jej dobit. tak sem jej strcil do kompu a nechal dobijet. od te doby se neda zapnout. resp. se chova divne. kdyz zmacknu tlacitko zapnout rozsviti se dole zeleny svetlo ktery po par sekundach zhasne a nic.
    drzimli toto tlacitko na zapinani po nejakych 6 sekundach kindle problikne a zase nic nedela.

neni nakej jinej trik jak ho zapnout ci je rozbitej.

nikdy sem kindle nemel a tak nevim jak se to ma chovat

je to tento typ
    Kindle, e-reader con wifi integrado y pantalla de E Ink de 6"
    http://www.amazon.es/gp/product/B007HCCOD0/ref=fs_sz

popr bych pak ocenil rady jak reklamovat veci na amazonu :-))))
    BENEFICUS
    BENEFICUS --- ---
    Ahoj... Potřeboval bych poradit. Řeším tu teď Kindle 4 - nové knihy, které jsem tam nahrál, ačkoliv na jiných Kindlech fungovaly (a v dotyčném Kindle šly malou chvíli po nahrání taky otevřít), tak teď tady hází chyby...

.mobi hází "The selecteditem could not be opened. If you purchased this item from Amazon, you can try downloading theitem again from Archived Items in Home. For additional help, please contact Kindle Customer Service..."
    .pdf hází "This PDF cannot be opened due to embedded features not yet supported by Kindle."

80 knih, co tam byly nahrány už měsíce nazpět, fungují dál. Navíc je ale nemožné ty staré knihy smazat - ať už provedu smazání, naformátování či vrácení do továrního nastavení, těch 80 knih se tam po restartu vždy znovu objeví a jsou čitelné. Prosím o pomoc či aspoň nějaký hint, předem díky. :)
    VOY
    VOY --- ---
    Nemate nekdo prosim Mistr a Marketka prevedenou do mobi tak, aby fungovala spravne na kindlu diakritika? Prevedl jsem si nejakou verzi z PDB a at tam volim za vstupni kodovani co chci, vzdycky to skonci necitelnym vysledkem. Nevim co delam spatne :-(.
    SILENT
    SILENT --- ---
    ZVATLAL: aha, to jsem si prave myslel...
    ZVATLAL
    ZVATLAL --- ---
    SILENT: No, zas tak skvělé to asi není :(. Nakonec se zatím zdá, že Seznam sice podporuje IMAP, ale jenom "dolů" - a neumí se sám stát IMAP klientem. Zvládne si stahovat poštu přes POP3, ale taky mu to nějak dlouho trvá.... Nebo jsem ještě někde udělal chybu.
    No, budu si s tím ještě hrát a dám vědět, jak to dopadlo.
    SILENT
    SILENT --- ---
    ZVATLAL: dobry vedet, kdyby mi kindle onehda v nemocnici neslohli, asi bych presel taky na tohle reseni
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ZVATLAL: presne tak sem si to myslel, ze by si to mohl pouzivat
    ZVATLAL
    ZVATLAL --- ---
    SILENT: Bez ohledu na nezúčastněné pozorovatele děkuji za potenciální nabídku. Ale zdá se, že nebude zapotřebí ji realizovat; Seznam se tváří, že zvládne plnohodnotný IMAP z Gmailu včetně adresy odesílatele a pokud teď při testování neodhalím nějakou prasárnu, budu to prostě na cestách používat takhle. Koneckonců je to nouzovka pro oblasti zcela mimo civilizaci nebo v zahraničí, jinde to používat nepotřebuji a nebudu.
    SILENT
    SILENT --- ---
    ZVATLAL: ano, jasne, pres wifi to jde, proto soudim, ze je to blokovano a nejde o problem prohlizece/systemu. vzasade bych asi mohl nabidnout pouziti sve instalace roundcube, nicmene vzhledem k tomu, ze se zname jen takhle pres nyx bych ti to jako nezucastneny pozorovatel nedoporucil, protoze bys vlastne zadaval prihlasovaci udaje pres muj server
    ZVATLAL
    ZVATLAL --- ---
    ANDY_WARHOL: Nebo tak. Jen bude třeba se nad tím trochu zamyslet, nějaké vzájemné přeposílání a stahování mám už nastavené a nerad bych se neuváženým kliknutím dostal do smyčky :).

Mockrát děkuji zúčastněným za odpovědi, zas jsem chytřejší.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ZVATLAL: pak si muzes primo prijit gmail, ze nebude potreba preposilani
    ZVATLAL
    ZVATLAL --- ---
    SILENT: Jen doplním, že přes Wifi to samozřejmě pořád jde, jen ta protunelovaná díra přes Twitter (předpokládám, že všichni lezeme na net přes 3G stejně) tě na GMail nepustí.

SILENT: Jo, jde mi přesně o nouzové připojení typu "Afrika" :).
    Díky moc za info, zamyslím se nad tím a vzhledem k mým (nulovým) zkušenostem s free webhostingy to možná nakonec vyřeším jednodušeji nějakým jiným, "cestovním" mailem, kam se bude všechno přeposílat. Pracovní věci z Kindlu řešit nebudu, jde opravdu jenom o nouzovku - a třeba (mnou ne moc oblíbený) seznam.cz na Kindlu prokazatelně funguje i přes 3G.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SILENT: aha, tak to chapu, ze musis delat opicarnu s tim svym serverem
    mimochodem nektere emailove web servery umeji nacitat z dalsich emailu maily, takze by to mohlo jit pouzit i takto, myslim ze i ten hloupy seznam to umi...
    ten by snad byt blokovan nemel
    SILENT
    SILENT --- ---
    ANDY_WARHOL: ano, ale ten je z kindlu (vetsinou po nekolika uspesnych pokusech) nedostupny. nevim proc, ale slysel jsem uz od vice lidi, asi to nekde blokujou, nevim, proste se to pri nacitani zasekne. a to ve vsech mne znamych verzich toho web klienta (mobilni, desktopova, stara html, stara mobilni...)
    SILENT
    SILENT --- ---
    ZVATLAL: no, ten roundcube musis nainstalovat nekam na server, ale muze to byt samozrejme i nejaky freehosting. funguje to celkem rychle, ale pracuje se s tim blbe, protoze to rozhrani je horsi nez pro gmail a obecne se s tim na kindlu pracuje spatne. nicmene na precteni mailu a par kratkych odpovedi mi to i v africe stacilo ;)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    no ale gmail ma vlastniho web klienta preci, tak proc nepouzivat rovnou jeho ? neco mi uniklo ?
    ZVATLAL
    ZVATLAL --- ---
    SILENT: Jo jo, díky, to bylo na tebe.
    Aha. A (než se k tomu dogooglím) - bude to fungovat i bez vlastního serveru, jenom na základě webmailu (laicky řečeno - z kindlu se příhlásím přes roundcube a uvidím tam svoje maily)? Nebo je to v prax nepoužitelné kvůli pomalosti připojení/čemukoliv jinému?
    SILENT
    SILENT --- ---
    ZVATLAL: to je predpokladam na me? ja si nainstaloval na svuj vlastni server (domaci NAS) mail server roundcube a nakonfiguroval jsem ho tak, aby nacital pres imap maily z googlu. mailovy klient konkretne pro kindle asi neexistuje.
    ZVATLAL
    ZVATLAL --- ---
    Ahoj, měl jsem stejný problém, aspoň vím, že chyba není u mě :). Mohl bych se zeptat, jakého web IMAP klienta jsi používal? Zkoušel jsem googlit, ale o kombinaci GMail na 3G + Kindle PW asi nikdo nikde nepsal. Klientů existuje samozřejmě spousta, mohl bys doporučit nějakého konkrétního, pro Kindle použitelného (předpokládám, že čím jednodušší a rychlejší, tím lepší....)?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam