• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    LAFLY: Checht. A většina uživatelů u torrentů, Rapidsharu a Ulozto (neřkuli Trance) zůstane, páč co je zadarmo, za to se neplatí.
    Ale abych se vyhnul otravnému flejmu, řeknu ti to rovnou: po torrentech putují velké balíky knížek, většinou ještě z dřevních časů, kdy byl zlatým formátem pdb. Konverze takových knih je problematická, nikoli nemožná. Zkrátka je to voser: ale to máš za to, že pirátíš.
    LAFLY
    LAFLY --- ---
    WITTGENSTEIN: nekupovala...terpve se vsim zacinam,tak jsem zatim zkousela jen to co se da stahnout zdarmo a na tom se chci naucit co se da
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    LAFLY: No myslel jsem tím, zdaž sis ty knihy koupila, ale nechtěl jsem to říct na plnou hubu.
    LAFLY
    LAFLY --- ---
    WITTGENSTEIN: cece nevim co jsou legit zdroje,ale stahla jsem si soubor z torrentu,tak mozna je to ono
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    LAFLY: Nech mě hádat: jsou to knihy z legit zdrojů?
    XAJA
    XAJA --- ---
    LAFLY: keď si označíš knihu a zvolíš "převést knihu", vyber "vzhled a chování" a pohraj sa s kódovaním. tuto:

ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    LAFLY: Calibre převod zvládá. háčky mohou mít dva důvody:
    1)zvolené písmo nemá české znaky - chybějící písmena jsou nahrazena stejným znakem
    2)původní dokument má špatné kódování - české znaky jsou nahrazeny různými znaky
    LAFLY
    LAFLY --- ---
    hoj,jsem technicky negramotna a nevim si rady.pouzivam na spravu knih calibre a nektere knihy,ktere prevadim jsou pak k neprecteni (hlavne nezvlada prevod hacku a carek nad pismeny). nevite co s tim? da se do calibry nahrat nejak cestina nebo to nejak upravit?
    DSMID
    DSMID --- ---
    MTHU: Nejen že to jde, on už přijde zaregistrovaný, pokud jsi měl účet na Amazon.com už před nákupem.
    Při prvním spuštění se Kindle zeptá (anglicky), v jakém jazyku má komunikovat.
    PAPRIKODLAK
    PAPRIKODLAK --- ---
    MTHU: Všechno jde. Měl jsem německý účet, ten jsem předělal na britský (nebo americký), a na něm mám uloženou českou, německou a vymyšlenou americkou adresu. :)
    WABICEK
    WABICEK --- ---
    MTHU: 2x jo
    MTHU
    MTHU --- ---
    DSMID: A lze ten Kindle pak registrovat na účet na US Amazonu? A potom taky ... umí to anglicky? :-)
    DSMID
    DSMID --- ---
    Hledám dobrovolníky.
    Pustil jsem se do lokalizace Paperwhite 2 a uvítal bych pomoc s překladem a testováním.
    Technickou stránku věci si vyřeším sám.
    PW2 Paperwhite 2 localization to Czech - MobileRead Forums
    http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=232813
    DSMID
    DSMID --- ---
    MELOUN: Hmm, tak do 3. února asi znamenalo do 3. února 00.00 hod., nikoli 23.59 hod.
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    DSMID: he? ja ho tam vidím pořád za 129€
    Kindle Paperwhite - Touchscreen eReader mit integrierter Beleuchtung
    http://www.amazon.de/...TUKFNQ/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1391416424&sr=8-1&keywords=kindle+paperwhite+2
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    DSMID: něco takového, asi plastová deska a tenká vrstva molitanu nebo něčeho měkkého, přes to koženka...
    DSMID
    DSMID --- ---
    NEVILL: Tipnul bych to na plastovou desku.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    KORINKOWICZ: je tam něco pevného, nosím to normálně v batohu s ostatními věcmi a kindlu se zatím nic nestalo...
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    NEVILL: dik! a ma to nejakou zpevnenou stenu? me tenkrat stacil fakt malej tlak, aby display prasknul, tak se trochu bojim, ze ta kuze neni dostatecne pevna... nebo je tam nejaky zpevneni, ktery z obrazku nevidim?
    SILENCE: pomerne netradicni, vzdyt se z toho ale neda cist, ne ? :D
    DSMID
    DSMID --- ---
    ANDREJKA: Já už jsem jeden objednal, ale možná budu objednávat další - to se dozvím nejpozději v neděli.
    Ale v mém případě by se úspora nekonala, stejně bych ti to pak musel poslat poštou po ČR (nejsem z Prahy).
    Přeposlání jednoho Kindlu stojí 120 Kč, přeposlání dvou 140 Kč, tj. úspora je celkem 100 Kč, jenže bych zase musel platit poslání na tvoji adresu, takže nula od nuly pojde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam