• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    LAFLY
    LAFLY --- ---
    WITTGENSTEIN: osobne se nevyhybam kupovani knih,jak rikam,zacinam a na zdarma stazenych knihach se chci naucit resti ruzne problemy.prave proto,ze vetsinu knih,ktere me zajimaji ani zdarma nejsou tak mi to srdce netrha.stejne jako si kupuju papirove knihy,budu kupovat i ty elektronicke. bohuzel antropologicka obec prilis el. knih zatim nevydava a tak musim zustat u papirove verze.toz asi tak na vysvetlenou.ale diky za vysvetleni co se tyce tech problemu,budu dal studovat co a jak a doufam,ze jednou do sveta ctecky a el.knih proniknu a nebude to pro me rise divu.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    LAFLY: Checht. A většina uživatelů u torrentů, Rapidsharu a Ulozto (neřkuli Trance) zůstane, páč co je zadarmo, za to se neplatí.
    Ale abych se vyhnul otravnému flejmu, řeknu ti to rovnou: po torrentech putují velké balíky knížek, většinou ještě z dřevních časů, kdy byl zlatým formátem pdb. Konverze takových knih je problematická, nikoli nemožná. Zkrátka je to voser: ale to máš za to, že pirátíš.
    LAFLY
    LAFLY --- ---
    XAJA: diky za tip,urcite se to bude hodit i do budocna,nicmene u tehle knihy to nezafungovalo,tak jsem to vyresila tak,ze jsem si ji pretahla v pdf do ctecky a otocila displej.neni to zadny komfort,ale cist se to da.
    kdyby jeste nekoho napadlo jak si s tim pohrat rada vyzkousim...diky vsem za rady
    LAFLY
    LAFLY --- ---
    WITTGENSTEIN: nekupovala...terpve se vsim zacinam,tak jsem zatim zkousela jen to co se da stahnout zdarmo a na tom se chci naucit co se da
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    LAFLY: No myslel jsem tím, zdaž sis ty knihy koupila, ale nechtěl jsem to říct na plnou hubu.
    LAFLY
    LAFLY --- ---
    WITTGENSTEIN: cece nevim co jsou legit zdroje,ale stahla jsem si soubor z torrentu,tak mozna je to ono
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    LAFLY: Nech mě hádat: jsou to knihy z legit zdrojů?
    XAJA
    XAJA --- ---
    LAFLY: keď si označíš knihu a zvolíš "převést knihu", vyber "vzhled a chování" a pohraj sa s kódovaním. tuto:

ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    LAFLY: Calibre převod zvládá. háčky mohou mít dva důvody:
    1)zvolené písmo nemá české znaky - chybějící písmena jsou nahrazena stejným znakem
    2)původní dokument má špatné kódování - české znaky jsou nahrazeny různými znaky
    LAFLY
    LAFLY --- ---
    hoj,jsem technicky negramotna a nevim si rady.pouzivam na spravu knih calibre a nektere knihy,ktere prevadim jsou pak k neprecteni (hlavne nezvlada prevod hacku a carek nad pismeny). nevite co s tim? da se do calibry nahrat nejak cestina nebo to nejak upravit?
    DSMID
    DSMID --- ---
    MTHU: Nejen že to jde, on už přijde zaregistrovaný, pokud jsi měl účet na Amazon.com už před nákupem.
    Při prvním spuštění se Kindle zeptá (anglicky), v jakém jazyku má komunikovat.
    PAPRIKODLAK
    PAPRIKODLAK --- ---
    MTHU: Všechno jde. Měl jsem německý účet, ten jsem předělal na britský (nebo americký), a na něm mám uloženou českou, německou a vymyšlenou americkou adresu. :)
    WABICEK
    WABICEK --- ---
    MTHU: 2x jo
    MTHU
    MTHU --- ---
    DSMID: A lze ten Kindle pak registrovat na účet na US Amazonu? A potom taky ... umí to anglicky? :-)
    DSMID
    DSMID --- ---
    Hledám dobrovolníky.
    Pustil jsem se do lokalizace Paperwhite 2 a uvítal bych pomoc s překladem a testováním.
    Technickou stránku věci si vyřeším sám.
    PW2 Paperwhite 2 localization to Czech - MobileRead Forums
    http://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=232813
    DSMID
    DSMID --- ---
    MELOUN: Hmm, tak do 3. února asi znamenalo do 3. února 00.00 hod., nikoli 23.59 hod.
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    DSMID: he? ja ho tam vidím pořád za 129€
    Kindle Paperwhite - Touchscreen eReader mit integrierter Beleuchtung
    http://www.amazon.de/...TUKFNQ/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1391416424&sr=8-1&keywords=kindle+paperwhite+2
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    DSMID: něco takového, asi plastová deska a tenká vrstva molitanu nebo něčeho měkkého, přes to koženka...
    DSMID
    DSMID --- ---
    NEVILL: Tipnul bych to na plastovou desku.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    KORINKOWICZ: je tam něco pevného, nosím to normálně v batohu s ostatními věcmi a kindlu se zatím nic nestalo...
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    NEVILL: dik! a ma to nejakou zpevnenou stenu? me tenkrat stacil fakt malej tlak, aby display prasknul, tak se trochu bojim, ze ta kuze neni dostatecne pevna... nebo je tam nejaky zpevneni, ktery z obrazku nevidim?
    SILENCE: pomerne netradicni, vzdyt se z toho ale neda cist, ne ? :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam