• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    HELL_ENA
    HELL_ENA --- ---
    KUBIS: Aha! Diky
    HELL_ENA
    HELL_ENA --- ---
    Ja to priblizim, jsem klasika papir grafik ani eknizky nectu, nicmene budu muset poprve prevadet knizku i jako ebook, jeste ani netusim do jakyho formatu, min. to pdf bude urcite a hned prisel sponzor s tim, jestli by tam slo dat i videa, neb jde o fotbal. Musim mu neco rict do odpoledne :) A vzhledem k tomu, ze se teprve ucim co s tim budu vubec delat, tak je mi kazda rada draha. Ma to teda vubec smysl tam davat? Neni skoda, mit jen pdf? A kdyz pdf, nebude to moc velky a nepouzitelny? Prece jen lidi kolem me co ctou eknizky maji vetsinou jen ctecky. Kdyz me poucite ve vsech smerech budu vam fakt vdecna. Je to moc na rychlo!
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    VLASTIS: ale v kindle auditku to tak obvykle je
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    KUBIS: tak ebook nemusi byt nutne jen na eink displayi
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    HELL_ENA: myslis do mobi nebo obecne? do pdf to neni problem, nekde jsem cetl ze i do amazon mobi to jde ale trosku mi unika smysl videa na eink displeji , nehlede na zvetseni velikosti samotneho ebooku
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    HELL_ENA: jde to, ale používá se to jen na Apple iBooks a Kindle Fire.
    Jinde to přináší jen neřešitelné problémy.
    HELL_ENA
    HELL_ENA --- ---
    Muzete mi pls nekdo poradit? Jak je to s vkladanim videii do eknih?
    FIELDMAN
    FIELDMAN --- ---
    SPHEX: Profouknout stlačeným vzduchem
    SPHEX
    SPHEX --- ---
    nevíte někdo, jestli jdou přeprogramovat tlačítka obracení stránek u Kindle 4?
    mám problémy s tlačítkem pro vracení na předchozí stránku - což by tolik nevadilo, kdyby jen nefungovalo, ale teď mi někdy začne obracet stránky bez stisknutí.
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    NAMATHUR: aha, příčina zjištěna, prej na něj šlápla doga. Takže prasklý displej, odkaz na výměnu jsem našel též ... :(

» Kindle 5 – vymena displaye - temp
    http://temp.blog.root.cz/2013/06/02/kindle-5-vymena-displaye/
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    Zdravím. Stal se mi takový ... nehezká věc (viz obr.). Má cenu se snažit o opravu či výměnu displeje? Čerstvě po záruce. Příčinu netuším, Kindle ničím nepolit ani neupadl, prostě jsem jednoho dne otevřel pouzdro a ejhle. V dotčené oblasti se nepřekresluje.

DSMID
    DSMID --- ---
    SILENT: Přesně tak. Jailbreak je jen jeden soubor navíc, do systému to jinak nezasahuje.
    Pak se nakopíruje KOReader, nainstaluje KPVBooklet a ze čtení PDF je rázem zcela jiný zážitek, obrázky viz
    MobileRead Forums - View Single Post - PW2 paperwhite 5.4.0
    http://www.mobileread.com/forums/showpost.php?p=2663721&postcount=25
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    Jak psal uz JYRKA .. pokud je pdf s Type 1 fonty od adobe teda prastarej system NON-unicode fontu (nebo starejme true type fonty z w95-8 - non-unicode), tak tohle nezabere, nezobrazis to ani pak se spravnou cestinou ...
    K tomu se pak jeste triska specialni cestina fontu na Apple versus na stare windows ... atd. opravdu je pak casto nejlepsi bud prevest s chybama a ty znaky pomoci najdi nahrad opravit rucne... nebo pouzit nektery z produktu abbyy na prevod PDF nebo OCR - abbyy ten text prevede tam kde to jde a kde to nejde udela OCR jako z obrazku... ovsem pak se musi ten textovej novej dokunet vetsinou dost pracne zas znovu formatovat a opravit OCR chyby...
    SILENT
    SILENT --- ---
    MINER: JB by mel byt bez problemu, instalace koreaderu je plne a velmi snadno vratna (smazani souboru). zvazil bych to, je to fakt hodne pohodlny. ted je navic pro me docela fikana nova funkce - sync highlightu a poznamek na evernote.
    MINER
    MINER --- ---
    Ha: takže copy-paste odhalil, že diakritika je tam kódována dvěma znaky: znak + diakritické znaménko, které se pak složí dohromady. Některé znaky tam mají jiné znaménko, takže se to pak někde blbě zobrazí. Zřejmě tedy pomůže selský copy-paste+find-replace..
    HANELA
    HANELA --- ---
    JYRKA: aha
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    HANELA: tohle na některá PDF nefunguje - jsou to ty s Type1 fonty
    HANELA
    HANELA --- ---
    MINER: převádím PDF velmi primitivně - zkopíruju do .txt. Občas je nějaký znak špatně, ale to je vyjímka.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    MINER: Problém je pravděpodobně v tom, že máš staré PDF a tam se používají fonty, které v podstatě rozumně převést nejdou. Takže jediná šance je sken ze souboru - například pomocí Abby FineReader nebo PDF Transformer.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam