• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    FUMO
    FUMO --- ---
    JIRKA207: OK, díky moc.
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    FUMO: to kde kindle koupis nema vliv na jazyk zarizeni :) to si nastavis sam pri prvnim spusteni.
    FUMO
    FUMO --- ---
    Ahoj, mám dotaz. Chtěl jsem si koupit Kindle Paperwhite z Amazon.com, ale pak jsem našel že je možné si ho koupit na Amazon.de a vyjde to levněji. Když si ho koupím z Německa, půjde tam nastavit jiný jazyk než němčina? Ne že bych nerozuměl, ale raději bych to měl v angličtině.

Díky za radu.

p.s. je to levnější i než v UK, to jsem taky zkoušel
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Jak to tady tak ctu, tak asi pojedu bez pruvodce :) ale dik!
    DSMID
    DSMID --- ---
    SINEAD: Akorát odstraňovaní DRM nemusí být tak přímočaré jako na Windows, doporučuji přečíst poslední odstavec tohohle textu:
    dedrm-ebook-tools/DeDRM_calibre_plugin/DeDRM_plugin_ReadMe.txt at master · psyrendust/dedrm-ebook-tools · GitHub
    https://github.com/...ust/dedrm-ebook-tools/blob/master/DeDRM_calibre_plugin/DeDRM_plugin_ReadMe.txt
    DSMID
    DSMID --- ---
    SINEAD: Neměl by to být problém, právě jsem to otestoval na svém openSUSE 13.1 a přes Wine to jede nádherně.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    No je to pruvodce...takze to chci na papire spis proto, abych si do toho mohla cmarat a pac budeme taky mozna delsi dobu bez elektriky..takze vzhled neni primarni ucel.

Jeste tam tedy vidim jednu komplikaci....doma jedu na Ubuntu...s tim bude mit pocitam ten PC kindle reader potiz, co?

Dik
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    DSMID:
    SINEAD:
    vysledek ovsem v zadnem pripade nebude vypadat jako tistene bezna kniha.. pokud to nebudes sama formatovat alespon priblizne do podoby knihy ... to je jeste nutne rict... proste cteckove formaty jsou cteckove a nejsou pro tisk... to jsou dva zasadni rozdilne media... e-ctecka A papir.
    jinak kdyz uz to budes mit v Calibre na crack DRM a konverzi, tak tam je v calibre-viewru i moznost tisknout... zadne zazraky necekej ... ale jakz takz to dokaze sformatovat do tisku, aby to na papiru trosku vypadalo...
    DSMID
    DSMID --- ---
    SINEAD: Ebook si budeš moct stáhnout poté, co si nainstaluješ aplikaci Kindle for PC.
    Stažený ebook bude ve formátu AZW3 a bude obsahovat DRM, jenž umožní jeho prohlížení pouze v Kindle for PC.
    Takže DRM bude muset pryč - nainstaluješ Calibre, do něj nainstaluješ DeDRM plugin, pak přidáš ebook do Calibre a tím DRM odstraníš.
    Potom budeš moct ebook konvertovat do libovolného formátu: HTML, ePub, RTF, PDF,...
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Zdravim...mam dotaz...chci koupit ebook na amazonu a vytisknout si ho (duvodem je prilis dlouha doba dodani papirove knihy)...je to mozne? V jakem formatu mi ho nehaji stahnout a je mozne ten format prevest do pdfka?

Diky...
    DSMID
    DSMID --- ---
    Na Paperwhitu jsou vidět i kolekce vytvořené jinde, na Kindle NT a Kindle Keyboard ne, Touch nemám.
    Aby složky vidět nebyly, je třeba jim "odebrat hvězdičku", tj. nastavit na nich "Zobrazovat pouze v režimu kolekce".
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    DSMID: A také se ti synchronizují do Cloudu vytvořené složky? Já ty Kindly chci mít oddělené a na sobě nezávislé. Mám Touch a Paperwhite.
    DSMID
    DSMID --- ---
    DARUMA: Dva ? Já jich používám pět.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Používáte někdo pod jedním účtem na Amazonu dva na sobě nezávislé (bez synchronizace) Kindly?
    HANELA
    HANELA --- ---
    WUXIA: taky se mi to stalo, tak už to neposílám. Teď jsem si to převáděla do TXT a taky to bylo difně rozhozené....
    WUXIA
    WUXIA --- ---
    Mám dotaz prosím. Převedu knížku v pdf formátu do kindlu klasickým způsobem mejl + convert v předmětu. Nahraje se sice, ale občas to dělá paseku - spojujou se jednotlivá slova, občas se i přehážou odstavce. je nějaká cesta, jak to líp zkonvertovat? Díky w.
    HELL_ENA
    HELL_ENA --- ---
    KUBIS: Aha! Diky
    HELL_ENA
    HELL_ENA --- ---
    Ja to priblizim, jsem klasika papir grafik ani eknizky nectu, nicmene budu muset poprve prevadet knizku i jako ebook, jeste ani netusim do jakyho formatu, min. to pdf bude urcite a hned prisel sponzor s tim, jestli by tam slo dat i videa, neb jde o fotbal. Musim mu neco rict do odpoledne :) A vzhledem k tomu, ze se teprve ucim co s tim budu vubec delat, tak je mi kazda rada draha. Ma to teda vubec smysl tam davat? Neni skoda, mit jen pdf? A kdyz pdf, nebude to moc velky a nepouzitelny? Prece jen lidi kolem me co ctou eknizky maji vetsinou jen ctecky. Kdyz me poucite ve vsech smerech budu vam fakt vdecna. Je to moc na rychlo!
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    VLASTIS: ale v kindle auditku to tak obvykle je
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    KUBIS: tak ebook nemusi byt nutne jen na eink displayi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam