• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    ANNYSEK: A nepletes to trosku?
    Ucet u amazonu bys mela mit na nejakou funkcni e-mail.adresu.

tvar xx@kindle.com se pouziva pouze pro prijem knizek na jedno zarizeni.

Jinymi slovy: Ucet mas: xx@gmail.com + heslo
    Timto uctem se hlasis na amazon.com i na to registrujes Kindle Desktop ci ctecku Kindle.
    A pod timto uctem mas na amazonu registrovany napriklad "Kindle 5" kteremu sis priradila xx@kindle.com a na tuhle adresu si posilas z "povolenych adres" knihy a on ti je priradi do cloudu amazonu + odesla na "Kindle 5"
    ANNYSEK
    ANNYSEK --- ---
    Mohli byste mi někdo prosím poradit?
    Stáhla jsem si kindle pro desktop a snažím se do něj přihlásit. U kindlu mám dva účty - jeden je xx@gmail.com a jeden je pod xx@kindle.com. Ve svém kindlu mám ten xx@kindle.com, ten gmail je starý a mám v něm jen pár knížek.
    Snažila jsem se přihlásit do toho účtu xx@kindle.com, ale nepamatuju si heslo. Když dám, že jsem zapomněla heslo a mám vyplnit email, tak mi to ten kindlí nebere a píše mi to "We're sorry. We weren't able to identify you given the information provided.". Ten druhý funguje, ale ten právě už nepoužívám a nemám v něm svoje knížky.
    Můžu nějak zjistit, jaké mám heslo u xx@kindle.com nebo jestli je navázaný ještě na jiný email?
    Díky!
    NVT
    NVT --- ---
    DSMID: Nechybí. O něco později jsem tu chybu chtěl demonstrovat, ale zase se to začalo chovat normálně. Je možné, že nějakou dobu trvá, než čtečka ty kapitoly zaindexuje?
    DSMID
    DSMID --- ---
    NVT: Asi v souboru chybí značky kapitol.
    NVT
    NVT --- ---
    Vygeneroval jsem MOBI soubor, Kindlegen V2.9, build 0731-890adc2 (Windows).
    Z nějakého důvodu mi na Kindle Touch začalo blbnout takové to rychlé přestránkování mezi kapitolami (v knize pohyb prstem nahoru, dolů, nevím jak je to u nedotykových verzí čtečky) -- místo aby přeskočil na jinou kapitolu, skáče pořád na jedno místo na začátku (ale ne úplný začátek).
    Máte někdo nějaký tip, co jsem mohl udělat špatně?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    WITTGENSTEIN: Mno nejen indexuje, ale je i po indexaci pomalejsi.. Po samovolnem OTA upgrade na 3.4 (kindle 3) az k nepouzitelnosti n
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KAZATELL: Jo, to je pravda - když máš stovky knížek, Kindle masivně indexuje, občas se to na nějakém souboru sekne a baterka jde do kopru. Plus sám indexovací adresář naroste na stovky mega.

Online nástroj myslím neexistuje; mně osobně se osvědčil Calibre na desktopu.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    WITTGENSTEIN: No mluvím o knihách a textech co už mám koupené a stažené.... Ne že by se to nevešlo do čtečky ale přijde mi že jak tam je toho víc tak se hrozně seká
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KAZATELL: Tak určitě. Koupíš na Amazonu, do minuty je máš ve čtečce, kde je problém?
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    Lze nejak snadno do kindlu 4 dostavat knihy primo z netu... Resp. mam spoustu knih ulozenych na box.com a zajimalo by me jestli je odsud do ctecky dostanu bez pouziti pocitace
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    DSMID: Na ebay nebo třeba na DX se tahle číselná označení používají taky, to nebude jen u nás. Myslím že na to už asi nikdo nepříjde kdo s tím vlastně začal...
    DSMID
    DSMID --- ---
    NEVILL: No a mě zajímá, kteří prodejci to zavedli.
    Protože se zřejmě jedna o naše místní specifikum, v zahraničí takové číslování neznají.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    DSMID: No dobře, co se tak koukám, Amazon tomu základnímu zařízení říká jenom Kindle a číslovka je zřejmě označení které si zavedli prodejci elektroniky aby zákazník věděl o kterou generaci jde, což je u toho základního momentálně šestá...
    DSMID
    DSMID --- ---
    NEVILL: Jejich ? Ale čí ? To by mě právě zajímalo...
    Amazon svoje modely nečísluje.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    DSMID: premium řady, stejně jako teď Voyage nebo dřív DX...nebo tak nějak jsem to jejich číslování pochopil...
    DSMID
    DSMID --- ---
    NEVILL: A co Touch ? Co Paperwhite ? Vosk ?
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    DSMID: prostě jejich šestá základní čtečka v pořadí...
    DSMID
    DSMID --- ---
    NEVILL: To by mě zajímalo, kdo vymýšlí to číslování (Kindle 6)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Amazon Kindle Voyage | Alza.cz
    http://www.alza.cz/amazon-kindle-voyage-d2215860.htm

tak Voyage už se nějak objevil na Alze...nevím jestli ho hned vyprodali nebo co, každopádně ta cena vypadá přijatelněji...

Amazon Kindle 6 Touch černý | Alza.cz
    http://www.alza.cz/amazon-kindle-6-touch-cerny-d2215847.htm

a mají i Kindle 6
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Hmm, u dnešních vidím dvojí cenu. Plnou a v rámci daily deals. Tak si říkám jestli jsem moula a neviděl to nebo tam měli chybku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam