• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    DSMID
    DSMID --- ---
    ARIAEL: Jasně. Mám to stejně.
    Ale každý má jiné potřeby a někomu zase může připadat převádění jako zbytečná komplikace a jsou i lidi, kteří si s tím prostě neporadí.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    DSMID: Mno asi to bude v tom ze leckdo nepotrebuje cist tolik formatu, nekomu staci jeden format a soustredi se spise na cteni samotne nez na to aby premyslel v cem si ty stejny pismenka ulozil.
    DSMID
    DSMID --- ---
    ARIAEL: Nejde.
    A kromě DOC taky DJVU, EPUB, CBZ, CHM, FB2, PDB, RTF, TCR, XPS a ZIP.
    To všechno se dá s KOReaderem přečíst a bez něj ne.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    DSMID: A v cem je problem? Nejde to precist?
    DSMID
    DSMID --- ---
    KAZATELL: Jo, to jo, ale není ho možné pomocí KOReaderu prohlížet přímo.
    Pokud se DOC pošle, projde konverzí na AZW3.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    DSMID: A to tam nefunguje DOC ani kdyz ho poslu jako přílohu mailem?
    DSMID
    DSMID --- ---
    MA747: Firmware 5.4.5 s 5.4.5.1 se dá ještě downgradovat na 5.4.3.2, kde je jailbreak bez problémů.
    Problém ovšem je s nejnovějším firmwarem 5.6.1, který se už ani nedá downgradovat. Což znamená: žádná čeština, žádné čtení epub či doc knih, žádný PDF reflow, žádná úprava širokých okrajů atd.
    Amazon mě tímhle džihádem proti modifikacím pěkně se*e štve.
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    MA747: V zasade ses opravil spravne, a k adresarove strukture - amazon ji nepodporuje, ma Collection - kam si muzes knihy zarazovat.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    MA747: mozna je to tim ze na cteni proste ani mass storage, ani jailbreak ani adresarovou strukturu proste nepotrebujes. Ani tu kartu atd atd atd.
    Je to jednorazovy zarizeni a tak jak je funguje velice dobre. Neni treba po tom chtit aby to pocitalo obezny drahy druzic ci co si predstavujes ze budes delat se cteckou...
    SILENT
    SILENT --- ---
    MA747: struktura muze byt hlubsi, ale nezobrazi ji tak. pokud jsi ochotny k JB, umi i PW adresarovou strukturu a ePub napr. pomoci Koreaderu.
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    MA747: Mas tam dost chyb v popisu PW2.
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    MA747: Jestli se pohybuješ po Praze skoč si do Alzy, maj tam oba kusy v showroomu. Stál jsem před stejnou volbou jako ty a u mne rozhodl způsob manipulace a pohodlí ovládání - PW2. Nutno dodat, že já jsem kupoval čtečku čistě na čtení knih.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    NEVILL: Na Amazon.de za 5200 + doprava. Je co řešit?
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Amazon Kindle Voyage | Alza.cz
    http://www.alza.cz/amazon-kindle-voyage-d2215860.htm#alternativy

no, už nám to nějak stoupá, na Alze teda stále není Kindle Voyage dostupný, ale ještě před pár dny tam byla předpokládaná cena 5999 a teď už je to o litr víc...
    SILENT
    SILENT --- ---
    OODOOW: nepletes, i kdyz aspon do PW2 to slo obejit (snadno, bez jailbreaku apod). nevim, jak u voyage
    ANNYSEK
    ANNYSEK --- ---
    JUDE: to mi nepomůže, když vím, že ten gmail je spojený s jiným účtem. :)
    JIRKA207: problém ale právě je, že nevím, na jaký mail mám ten účet u amazonu.
    XAJA
    XAJA --- ---
    OODOOW: tak to neviem, tiez mam len keyboard.
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    XAJA: jo 50MB mesíčně kamkoli mám na starým kindle keyboard 3G, ale u těch novějších dotykových kindlů to právě myslim omezili celkově jenom na wiki a amazon, nebo se pletu?
    XAJA
    XAJA --- ---
    OODOOW: tusim, ze k tomu +50 mega mesacne ostatneho.

ja to vyuzivam kvoli amazonu a ich cloudu. som casto na chalupe, kde nemam wifi, nenosim tam ntb a mam len hlupy telefon, aj ked s internetom. takze to vyuzivam na pristup ku kniham, z ktorych mam vacsinu prave z amazonu.

OODOOW
    OODOOW --- ---
    XAJA: ale to 3G jede jenom na amazon a wiki, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam