• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    JENDAR
    JENDAR --- ---
    MA747: Zrovna jsem du pro info, zda ma nekdo zkusenosti z PW2 ;)
    takze diky:)
    a jeste se zeptam...Ma nekdo zkusenosti z PocektBook 650?

U me zatím vede Kindle, takze asi koupim ten...ale dlouho jsem to neresil a vybafla na me 650ka, tak jenom zjistuju jestli to neni neco extra :)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    WITTGENSTEIN: Skoro vždy ☺
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MA747: A jsou konverze v kindlegenu nějak zásadně lepší než v Calibre? (Jde mi o známý nešvar Calibre, který zlikviduje řádkové mezery mezi jednotlivými oddíly knihy.)
    ONIMALU
    ONIMALU --- ---
    KUBIS: Amazon ... novej Kindl jsem mel driv nez jsem poslal rozbitej
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    KUBIS: V euronicsu mi vratili po třiceti dnech peníze pak mi jeste poslali ten vadnej co nakonec byl v poradku
    KUBIS
    KUBIS --- ---
    kde doporucujete kupovat kindle? amazon/alza/... ? jde mi o reklamace a servis vubec, diky
    SILENT
    SILENT --- ---
    ARIAEL & ZVATLAL: rikal jsem odbornou literaturu, clanky. to jsou vice sloupcove texty, tabulky, grafy/obrazky. to se neda dobre zkonvertovat, na to je proste potreba kvalitnejsi PDF ctecka. a ze to na kindlu jde - i jako dobrovolnicky projekt, kteremu amazon hazi klacky pod nohy - dokazuje prave koreader.
    ZVATLAL
    ZVATLAL --- ---
    SILENT: Já si pdfka posílám do čtečky (PW) mailem přes amazoní mail, do předmětu napíšu "Convert" a do čtečky mi přijde už zkonvertovaný dokument, který se čte bez problémů.... U některých nekorektně vytvořených knih je občas někde jinak odstavec nebo podobná relativně nepodstatná chyba, ale celkově to čitelnost neovlivňuje - a pro uživatele je to hodně přívětivé :).
    Info tady:
    Amazon.com Help: Kindle Personal Documents Service
    http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=hp_pdoc_main_short_us?nodeId=200767340
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    SILENT: hm no ja si PDF radeji prevadim do wordu a dal...

A aby bylo jasno nerikam ze ten integrovany software by nemohl byt lepsi, jen rikam ze skoro vzdy je dostatecny.
    SILENT
    SILENT --- ---
    ARIAEL: problem jsou predevsim PDF. pokud chces cist treba odbornou literaturu (na coz by podle me ctecka mela byt), tak mas s Kindlem smulu. Kdyz si tam das po JB Koreader, jde to velmi dobre (cili to neni limit ctecky, ale zarputilosti Amazonu - ktery tam ma dost nepouzitelnou ctecku PDF)
    DSMID
    DSMID --- ---
    ARIAEL: Jasně. Mám to stejně.
    Ale každý má jiné potřeby a někomu zase může připadat převádění jako zbytečná komplikace a jsou i lidi, kteří si s tím prostě neporadí.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    DSMID: Mno asi to bude v tom ze leckdo nepotrebuje cist tolik formatu, nekomu staci jeden format a soustredi se spise na cteni samotne nez na to aby premyslel v cem si ty stejny pismenka ulozil.
    DSMID
    DSMID --- ---
    ARIAEL: Nejde.
    A kromě DOC taky DJVU, EPUB, CBZ, CHM, FB2, PDB, RTF, TCR, XPS a ZIP.
    To všechno se dá s KOReaderem přečíst a bez něj ne.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    DSMID: A v cem je problem? Nejde to precist?
    DSMID
    DSMID --- ---
    KAZATELL: Jo, to jo, ale není ho možné pomocí KOReaderu prohlížet přímo.
    Pokud se DOC pošle, projde konverzí na AZW3.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    DSMID: A to tam nefunguje DOC ani kdyz ho poslu jako přílohu mailem?
    DSMID
    DSMID --- ---
    MA747: Firmware 5.4.5 s 5.4.5.1 se dá ještě downgradovat na 5.4.3.2, kde je jailbreak bez problémů.
    Problém ovšem je s nejnovějším firmwarem 5.6.1, který se už ani nedá downgradovat. Což znamená: žádná čeština, žádné čtení epub či doc knih, žádný PDF reflow, žádná úprava širokých okrajů atd.
    Amazon mě tímhle džihádem proti modifikacím pěkně se*e štve.
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    MA747: V zasade ses opravil spravne, a k adresarove strukture - amazon ji nepodporuje, ma Collection - kam si muzes knihy zarazovat.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    MA747: mozna je to tim ze na cteni proste ani mass storage, ani jailbreak ani adresarovou strukturu proste nepotrebujes. Ani tu kartu atd atd atd.
    Je to jednorazovy zarizeni a tak jak je funguje velice dobre. Neni treba po tom chtit aby to pocitalo obezny drahy druzic ci co si predstavujes ze budes delat se cteckou...
    SILENT
    SILENT --- ---
    MA747: struktura muze byt hlubsi, ale nezobrazi ji tak. pokud jsi ochotny k JB, umi i PW adresarovou strukturu a ePub napr. pomoci Koreaderu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam