• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    FARFELOO: "jestli nějak v česku funguje půjčování e-knih v knihovnách?"
    Moc ne. Prakticky "vůbec". Nicméně dostupnost levného čtiva, či zdarma je slušná.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    KAZATELL: Jen pro info všem: už se to jmenuje BookDrop a lze to najít tady: https://getbookdrop.com/
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    Cítil jsem se doslova osvíceně, když jsem přišel na to, že si musím pořídit Kindle Paperwhite, protože mi obrazovka tabletu a mobilu kazí spánek, pokud je zapnu ve tmě. Začal jsem zjišťovat co to všechno umí a myslím, že z propojení Readability a Send to Kindle budu nadšenej, cílem je hlavně číst webový články. Ale když už má člověk Kindle, tak se možná dostane na knížky a tak jsem se chtěl zeptat, jestli nějak v česku funguje půjčování e-knih v knihovnách? Jde mi primárně o anglický knížky, pokud by bylo i něco v češtině, je to příjemný bonus... Díky!
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    DEMONOFANARCHY: Calibre umí zknížkovat RSS. Mám odzkoušeno netřeba nikomu nic svěřovat. A když na to příjde, umí poslat i do kindla.
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    Pouzivate nekdo fabreadly? Jsem novacek mezi el knihama a kindlem mel jsem ipad ten jsem prodal a koupil kindle, hodne veci ktere prectu denne mi vypadnou z RSS. Nicmene fabreadly jsou cinani, tak uplne nevim zda jim sverit svuj google account:-)
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    http://www.ebooky.cz/kindlebox-uzitecny-pomocnik-pro-majitele-ctecek-amazon-kindle/
    Už sem to zkusil a přišlo to... Sice to v názvu knihy nechalo místo písmen s háčkama otazníky, ale v knize to vypadá že jsou všechny a že kniha je celkově v pořádku
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    Tak už jsem konečně našel ten článek a jedná se fci Kindlebox která je přiřazená k dropboxu kam to do složky kindlebox nahraju a pak se mi to automaticky pošle do čtečky... Jen to nemám ještě vyzkoušené
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MJAK1329: ne, konvertovala jsme epub na mobi
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    MJAK1329: On Libre Office doc i docx umí. Dokonce má i dávkový převod. Calibre umí i doc, ale čím dřív se binárního slizu zbavíš tím líp.
    Je tedy pravda, že Word umí(nejspíš schválně) odt hůř než Libre Office doc/docx. Docx jsem vzal zatím na milost a dávám ho do Calibre přímo. Když ale něco upravuji, uložím do odt.
    MJAK1329
    MJAK1329 --- ---
    ERGOSUM: Záleží, v čem je zdroj. Vycházím z předpokladu, že bude spíše v doc, než odt. Pak mi přijde logičtější a spolehlivější konverze doc->docx ve Wordu.
    Ale pokud je zdrojem odt, tak máš samozřejmě pravdu. Totéž pokud není k dispozici Word.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    MJAK1329: Obecně doporučuji dokument v Libre Office uložit jako odt a použít nativní konverzi v Calibre. Už jen proto, že jde o příbuzné dobře zdokumentované formáty.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    LEFTY: Nee ale kdysi jak uz jsem psal jsem cetl cosi o nějakém amazon cloudu kde kdyz se da ePub tak by ho to melo prekonvertovat ale uz sem to pak nenašel
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    KAZATELL: ...alre epub to nepřekonvertuje, co?
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    LEFTY: Jde
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    jde do kindlu poslat přes mail @kindle.com přímo .mobi soubor? Nebo ten se musí pořád nahrávat přes USB?
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    MJAK1329: Jj hledám neco kde neni potreba pocitac ale staci tablet a podobne a chci to vlastne jen kvuli jedne knize zatim...
    MJAK1329
    MJAK1329 --- ---
    KAZATELL: A co použít kindlegen? Je to Amazoní konverzní tool, výstupem je mobi. Ale odhaduji, že spíše hledáš něco na způsob SendToKindle s tím, že dodáš epub a ten se doručí do Kindle. Takovou službu bohužel neznám.
    MJAK1329
    MJAK1329 --- ---
    MAR_TINA: Posílání na Amazon již funguje. Prý to byl bug. Nebo se Amazon zalekl reací uživatelů.

Jakým způsobem jsi prováděla v Calibre konverzi? Podle symptomů bych odhadoval doc(x) -> html, html->mobi. V takovém případě ověř zapnuté dělení slov ve Wordu. Na mém Wordu 2007 je to v Rozložení stránky -> Dělení slov. Je to vlastnost/chyba ve Wordu, že při exportu do html, vloží i dělení.

Obecně doporučuji dokument ve Wordu uložit jako docx a použít v Calibre nativní konvezri docx->epub/mobi. V takovém případě se dělení nevloží. Odhaduji, že podobnou techniku požívá i Amazon.
    LOOKASH
    LOOKASH --- ---
    ERGOSUM: Ale no prosím, proč ne, ozvalo se ze sluchátka....
    Online AZW ebook converter
    http://ebook.online-convert.com/convert-to-azw3

ale porad je to nouzovka
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    LOOKASH: Stejně bych dal přednost AZW3.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam