• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    OXYMORON: já ti rozumím jak to držíš, ale jsou situace, kde mi chybí čudlík :)
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    OXYMORON: Asi ti to vyfotím :-)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    OXYMORON: You are holding it wrong :D Ne to je z jiného světa..
    Rozhodně to není žádný zásadní problém, ale tlačítko by se občas šiklo..
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    ORBIT: Já se ho naučil držet tak, že mám dolní roh v dlani a držím ho prsteníkem a malíčkem, o ukazovák a prostředník se jen opírá. Obouruč nelistuju nikdy :-)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    OXYMORON: Když mám obě ruce volné, není problém a je to fajn.
    Problém je když stojím třeba na zastávce nebo v metru, v jedné ruce mám tašku nebo tyč a v druhé kindle.
    A opice jsou šikovný, ne :D
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    JYRKA: Díky. Jsem rád že nejsem sám :-)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    OXYMORON: Souhlasím s Tebou. Jenže někdo to chce, tak jsme vymýšleli, jak by to mohl dostat. Osobně na tlačítka nesáhnu, jak je rok dlouhej (a fakt je, že PocketBook Sense je má obzvlášť nepovedený)
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    Já s dotykovým displejem nemám problém. Když čtu večer před spaním, držím Kindle jednou levou, podruhé pravou rukou a listuji lehkým dotykem palce. Oblast pro listování není proporcionální - zpět jen úzká, vpřed velmi široká, není problém se trefit. Neumím si představit, že bych měl zas mačkat nějaký tlačítka. Tak nevím. Možná jsem jen šikovnej :-P (trollím :-)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Ad dotykový display - od loňského léta mám paperwhite jako svůj první kindle.
    Podsvícení je super a jsem rád, že jsem si ho pořídil.
    Absence tlačítek je skutečně na škodu.

Ačkoliv mám velké ruce, takže při úchopu jednou rukou obemknu celý kindle a kliknu si na display není to šikovné ani příjemné, připadám si vždycky jako opice :) Tlačítka byť na jedné straně by to řešili.
    ADITU
    ADITU --- ---
    (pravděpodobně budeme domů pořizovat ještě druhou čtečku, takže jestli to opravdu implementují, jsou zatím na první příčce adeptů)
    ADITU
    ADITU --- ---
    JYRKA: Ta firma se mi líbí čím dál víc!
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ADITU: Jinak tohle mi dneska napsali z Pocketbooku:

Hello Jiri,

I have got a confirmation that we plan to implement LOCK Screen in FW 5.9

I thank you for your helpful ideas :-)

Sincerely,
    Maksym
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    ADITU: Ještě odkaz. Věř, že v reálu je ten rozdíl větší, než na těch fotkách. Momentálně používám Kindle Paperwhite s Cartou a je to pecka.
    http://blog.the-ebook-reader.com/2013/11/11/screen-comparison-e-ink-carta-vs-e-ink-pearl/
    ADITU
    ADITU --- ---
    OXYMORON: v pohodě, ono se to bude určitě hodit i dalším lidem, až tu budou filtrovat. o rozdílu Pearl x Carta vím, viděla jsem, ale není to pro mě deal breaker (ve spoustě oblastí jsem konzervativní, asi to je dost vidět, a doteď jsem na Pearlu fungovala s maximální spokojeností). Možná u příští čtečky :)
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    ADITU: Onyx classic má Pearl HD, jestli se nemýlím. Bylo by lepší si pořídit něco s Cartou. Je to mnohem mnohem mnohem mnohem lépe čitelné a kontrastnější. Hovořím z vlastní zkušenosti.

Vím, že jsi uvedla, že máš již objednáno, zmínit jsem to musel, odpusť. Někde u prodejce si zobrazení s Pearl a Carta prohlédni. Uvidíš.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ADITU: chapu te.. ale ja to vyresil takze jsem zkusil PB T-lux 2 a osahal si to a podle nej koupil pouzdro takove to kozene co zvetsuje ten okraj a je dost robustni a tim padem padl problem s dotykacem mimovolne listujicim kdyz nechtic sahnu pres tenkej okraj... tohle chce fakt prizpusobit pouzdro tomu co pak potrebujes od stroje..
    Tady to bylo zvetsenni okraje a lepsim drzenim PB :))
    Kdyz koupis rovnou tenke pouzdro co nema zadnej okraj, nepomuzes si ... vypada to sice pekne, ale neprakticke k tomu keremu pristroji... chce si jit treba do Alzy osahat a vyzkouset ruzne pouzdra a pak zakoupit to prave k tomu kteremu pristroji, tak aby to vyvazilo plus i minus...
    MA747
    MA747 --- ---
    JYRKA: Nevím, jestli se budou zabývat modelem, který se neprodává - PB623, ale níže je seznam (platí pro epub/adobe). Jedu na verzi 4.2.108 - nějakou dobu jsem zkoušel novější, ale už se mi nechtělo dělat beta testera.

• font-family: Čtečka ignoruje generické jména typu sans-serif a monospace. Viz screen shot.
    • font-weight: Pokud vím, tak jeden z novějších FW dokonce ignoroval i font-weight. Tuším to byl W623.4.3.58. Nevím, jestli v novějších je to opravené. Uvádím jen pro jistotu.
    • text selection: Velmi špatně až vůbec nefunguje označování textu. Označit v textu něco přesně bývá nemožné. Pokud si pamatuji, na stejnou věc si stěžoval PECA a FERRYH.
    • řádkování, okraje: Ve velmi málo případech si lze v knize nastavit svoje okraje a mezery mezi řádky. Nastavení se ignoruje.
    • velikost fontu: Nastavit velikost fontu pohybem (gestem) je loterie - buď je velikost fontu malá a nebo veliká (i přes nejmenší krok). Dialogové okno v preview používá jinou velikost fontu, než jaké je zvolená.
    • nestabilita: Při uspání (krátký stisk power off) a po probuzení čtečka během práce někdy zamrzává.
    • OCT - říjen: V kalkulačce je přeložen výraz OCT jako říjen (Dec - Hec - Říjen - Bin). Sice drobnost, ale o něčem to svědčí.
    • nepřesné dotyky: Přesnost dotyku na displeji není spolehlivá. Občas mi začne stránkovat kniha směrem ke konci. Nikdy nemám jistotu, jestli dotyk vyvolá akci, nebo ne, a otázka je přesnost.
    • česká TTS: Avizovaná a slibovaná česka TTS stále chybí.
    • profily: Sice je čtečka umožnuje, ale přepnout profil a nebo se dozvědět, jaký profil je aktivní, znamená zanořit se někam hluboko do menu.
    • pdf: Režimy čtení spíše nefungují (hlavně sloupce), než fungují.

A po hardwarové stránce mám pár návrhů pro příští čtečky:
    • Zlepšit nasvícení. Odstranit šedý pruh dole a nahoře světlý.
    • Zlepšit kontrast displeje. Bez nasvícení se dá číst jen na slunci.
    • Co kus, to originál. Kde je výstupní kontrola? Otázka je, jak moc je to reálné? (btw: ta problematická čtečka v odkazu je pocket book)
    • Odstranit rámeček (zanoření displeje), který stíní na okraje.
    • Zlepšit rychlost vykreslení, otáčení stránek, bootování, odezvy, přesnost.
    XAJA
    XAJA --- ---
    ADITU:
    KURE: uf, dik. oddychla som si, uz som si pripadala divna, ze proste potrebujem tlacitkove a nechcem dotykove ovladanie,) okrem enchceneho posunu su to u mna naviac t asi aj nejake nedomrle male ruky, pri pohodlnom uchope jednou rukou proste na displej nedociahnem.
    ADITU
    ADITU --- ---
    JYRKA: hezky!
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    JYRKA: Mas nekde seznam pls?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    JYRKA: Tak uz odpovedeli:

Hello Jiri,

Nice to hearing you again.

Many thanks for your advice.
    This morning I had a call with Senior Of Developer team and discussed "Lock Display" function.
    It's possible to realize it. :-)

Keep you posted.

Have a nice day, you too! :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam