• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    PEJR
    PEJR --- ---
    OODOOW: rek bych ze s updatem na nejnovejsi fw uz jsou bez internetu vsechny.. aspon me uz nejspis funguje jen whispernet
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    KURE: Myslím, že je super, že si tu takhle můžeme porovnat svoje zkušenosti :-)
    S Kindle Paperwhite 2 jsem se rychle sžil a problémy, které uvádíš, už nemám. Ale začátky takový nebyly, mínil jsem se vzteknout, když mi to nechtíc odstránkovalo třeba o 20 stránek dopředu a já s nadáváním hledal, kde jsem skončil.

Neumím si představit, jak bych bez dotykovýho displeje řešil anotace k textu či poznámky. Text označený dotykem je možné hezky a rychle vyhledat ve slovníku či na wiki, což jsem při čtení Černý labuti od Nassima Taleba v originále potřeboval.

Nejsem bojovník proti tlačítkům - jen živej příklad aplikovanýho Darwinismu. Přizpůsobil jsem se. Tak tedy snad nevyhynu :-) :-)
    ADITU
    ADITU --- ---
    ADITU: první dojmy (Onyx Boxx C65s Classic): se čtením spokojenost, splňuje přesně to, co jsem chtěla - velikost ok, display o nic horší než kindle 4, tlačítka jdou krásně (ani moc ztuha, ani moc zlehka, napozicovaný jsou taky dobře), ovládání a navigace v rámci čtečky a jejích menu je slušný; jede na androidu, takže program na čtení se dá obměnit, ale s předinstalovaným FBreaderem nemám nejmenší problém.
    jedno WTF: tu knihovnu programoval strašnej degen. uvidíme, jestli se třeba za pár let (jako svého času u Cybook gen3) výrobce chytne za nos a začne podporovat adresářovou strukturu nebo aspoň něco jako kindle collections. v současné podobě to neni moc uživatelsky příjemný - knihy se nedají srovnat (narozdíl od "vyšších verzí" čtečky s dotykem a nasvícením) podle ničeho a jsou automaticky seřazený podle data a času přidání, nedají se nějak seskupit. prostě dost UI pruda, pokud chce člověk často přeskakovat mezi knihma apod.
    KURE
    KURE --- ---
    OXYMORON: on neni problem s tim otocit stranku. problem je neotocit stranku kdyz nechces.
    proste nutnost vyhybat se dotykem obrazovce pri pokladani, prendavani z ruky do ruky je (jakkoliv male) omezeni ktere povazuji za krok z5.
    obzvlaste kdyz na tom jen ctu a tedy dotykove ovladani mi v nicem nepomaha.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    ORBIT: To bylo až u iPhonu 4, ten problém s držením. Joke dismissed:-)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    OXYMORON: já ti rozumím jak to držíš, ale jsou situace, kde mi chybí čudlík :)
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    OXYMORON: Asi ti to vyfotím :-)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    OXYMORON: You are holding it wrong :D Ne to je z jiného světa..
    Rozhodně to není žádný zásadní problém, ale tlačítko by se občas šiklo..
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    ORBIT: Já se ho naučil držet tak, že mám dolní roh v dlani a držím ho prsteníkem a malíčkem, o ukazovák a prostředník se jen opírá. Obouruč nelistuju nikdy :-)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    OXYMORON: Když mám obě ruce volné, není problém a je to fajn.
    Problém je když stojím třeba na zastávce nebo v metru, v jedné ruce mám tašku nebo tyč a v druhé kindle.
    A opice jsou šikovný, ne :D
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    JYRKA: Díky. Jsem rád že nejsem sám :-)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    OXYMORON: Souhlasím s Tebou. Jenže někdo to chce, tak jsme vymýšleli, jak by to mohl dostat. Osobně na tlačítka nesáhnu, jak je rok dlouhej (a fakt je, že PocketBook Sense je má obzvlášť nepovedený)
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    Já s dotykovým displejem nemám problém. Když čtu večer před spaním, držím Kindle jednou levou, podruhé pravou rukou a listuji lehkým dotykem palce. Oblast pro listování není proporcionální - zpět jen úzká, vpřed velmi široká, není problém se trefit. Neumím si představit, že bych měl zas mačkat nějaký tlačítka. Tak nevím. Možná jsem jen šikovnej :-P (trollím :-)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Ad dotykový display - od loňského léta mám paperwhite jako svůj první kindle.
    Podsvícení je super a jsem rád, že jsem si ho pořídil.
    Absence tlačítek je skutečně na škodu.

Ačkoliv mám velké ruce, takže při úchopu jednou rukou obemknu celý kindle a kliknu si na display není to šikovné ani příjemné, připadám si vždycky jako opice :) Tlačítka byť na jedné straně by to řešili.
    ADITU
    ADITU --- ---
    (pravděpodobně budeme domů pořizovat ještě druhou čtečku, takže jestli to opravdu implementují, jsou zatím na první příčce adeptů)
    ADITU
    ADITU --- ---
    JYRKA: Ta firma se mi líbí čím dál víc!
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ADITU: Jinak tohle mi dneska napsali z Pocketbooku:

Hello Jiri,

I have got a confirmation that we plan to implement LOCK Screen in FW 5.9

I thank you for your helpful ideas :-)

Sincerely,
    Maksym
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    ADITU: Ještě odkaz. Věř, že v reálu je ten rozdíl větší, než na těch fotkách. Momentálně používám Kindle Paperwhite s Cartou a je to pecka.
    http://blog.the-ebook-reader.com/2013/11/11/screen-comparison-e-ink-carta-vs-e-ink-pearl/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam