• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    CASTER: Šest Kindlů Touch za 1 200Kč to je fakt hezké :-D
    CASTER
    CASTER --- ---
    Kindle Paperwhite 3 za 2 700 Kč a Kindle Touch 6 za 1 200 Kč - SUPER AKCE
    http://www.ebooky.cz/...-2-700-kc-kindle-voyage-za-4-500-kc-a-kindle-touch-6-za-1-200-kc-super-akce/

A je rozhodnuto, rozbity kindle keyboard nahradi paperwhite 3 :)
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    PANKAPLAN: Ceske sneni od Kosatika.

SIMA: ok, zkusim, vlasne jsem zkousela znovunahravat akorat soubor, kterej uz jsem mela nahranej v pocitaci, tak to zkusim jeste jednou primo z Kosmasu.
    PANKAPLAN
    PANKAPLAN --- ---
    VRATENKA: Co je to za e-knihu, prosím?
    SIMA
    SIMA --- ---
    Tak tu velikost pak dělají obrázky...
    1) Zkus to z Kosmasu nahrát znovu. Třeba už mezitím mají nějakou upravenou verzi.
    2) Když to nepomůže, normálně bych do Kosmasu slušně napsala, jestli tvůj problém mohou prověřit.

Vzpomínám si, že jsem pár takhle problémových knížek také potkala. Ale problém se týkal vždy jen té jedné knihy, na další v kindlu to vliv nemělo. Tak jsem je přečetla. Myslím, že třeba 1913: Léto jednoho století to dělalo.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    SIMA: mobi, ma to obrazovou prilohu.
    SIMA
    SIMA --- ---
    A co je to za formát?
    Obsahuje knížka obrázky?
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Koupila jsem si pred casem na Kosmasu knizku, stahla do Kindlu a ten se mi straslive zpomalil, chvili jsem to trpela (otoceni stranky trvalo treba 10s), ale jak jsem docetla za pulku, zacalo to hlasit chybu a ta knizka je v podstate necitelna a Kindle se zacal chovat zase normalne az po tom, co jsem ji smazala. Koukala jsem, ze je dost velka, ma pres 34MB :-/ Co s tim? Da se to nejak zcitelnit? Nebo to mam reklamovat?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Hezkej postup, jak propojit Calibre a Kindle:
    From your desktop to your Kindle: The good ole e-mail method, revisited with GMX « TeleRead: News and views on e-books, libraries, publishing and related topics
    http://www.teleread.com/...our-desktop-to-your-kindle-the-good-ole-e-mail-method-revisited-with-gmx/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: nezabrala ani reinstalace calibre - fakt nemáte nějaký nápad co s tím? Čtu to na mobilu, ale je to dost opruz, protože jde o vcelku tlusté odborné knihy :-(
    CASTER
    CASTER --- ---
    Zdar, nevali se nekomu v supliku klasicky kindle 3 keyboard s prasklym displejem nebo tak neco? muj prestal fungovat, po pripojeni nabijecky akorat sviti chvili oranzove, po odpojeni a pripojeni baterky pro zmenu zase chvili zelene, ale to je tak vsechno. Zjevne je to bud baterka nebo elektronika, ale nechce se mi kupovat nahradni baterku za 700 jen abych to zkusil...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    pardon za lama dotaz, ale už druhý den se mi nedaří zprovoznit drm plugin. (potřebuju zakoupené knihy z amazonu nahrát do pocketreadru).

Mám instalovaný kindle for PC (funguje), v calibre mám poslední verzi pluginu, nemám tam žádné další de-drm pluginy.

F.A.Q. k tomu pluginu tvrdí, že to nemusím párovat se čtečkou a bude to fungovat automaticky po přidání nové knih do calibre, ale prostě to tak není.

Přidala jsem tam kindlekey v rámci personalizace

Ano, restartovala jsem jak calibre, tak počítač.

Furt mi to neumí stažené věci z amazonu převést do epub (či čehokoliv jiného)

(nejsem si úplně jistá, jestli jsem v poslední době calibre aktualizovala nebo ne - hraje to roli?)

Povedlo se mi zprovoznit to deDRM běžící pod pythonem, při pokusu o odstranění DRM to hlásí chyby. V kindle PC knihy normálně jdou otevřít.
    PEJR
    PEJR --- ---
    OODOOW: rek bych ze s updatem na nejnovejsi fw uz jsou bez internetu vsechny.. aspon me uz nejspis funguje jen whispernet
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    KURE: Myslím, že je super, že si tu takhle můžeme porovnat svoje zkušenosti :-)
    S Kindle Paperwhite 2 jsem se rychle sžil a problémy, které uvádíš, už nemám. Ale začátky takový nebyly, mínil jsem se vzteknout, když mi to nechtíc odstránkovalo třeba o 20 stránek dopředu a já s nadáváním hledal, kde jsem skončil.

Neumím si představit, jak bych bez dotykovýho displeje řešil anotace k textu či poznámky. Text označený dotykem je možné hezky a rychle vyhledat ve slovníku či na wiki, což jsem při čtení Černý labuti od Nassima Taleba v originále potřeboval.

Nejsem bojovník proti tlačítkům - jen živej příklad aplikovanýho Darwinismu. Přizpůsobil jsem se. Tak tedy snad nevyhynu :-) :-)
    ADITU
    ADITU --- ---
    ADITU: první dojmy (Onyx Boxx C65s Classic): se čtením spokojenost, splňuje přesně to, co jsem chtěla - velikost ok, display o nic horší než kindle 4, tlačítka jdou krásně (ani moc ztuha, ani moc zlehka, napozicovaný jsou taky dobře), ovládání a navigace v rámci čtečky a jejích menu je slušný; jede na androidu, takže program na čtení se dá obměnit, ale s předinstalovaným FBreaderem nemám nejmenší problém.
    jedno WTF: tu knihovnu programoval strašnej degen. uvidíme, jestli se třeba za pár let (jako svého času u Cybook gen3) výrobce chytne za nos a začne podporovat adresářovou strukturu nebo aspoň něco jako kindle collections. v současné podobě to neni moc uživatelsky příjemný - knihy se nedají srovnat (narozdíl od "vyšších verzí" čtečky s dotykem a nasvícením) podle ničeho a jsou automaticky seřazený podle data a času přidání, nedají se nějak seskupit. prostě dost UI pruda, pokud chce člověk často přeskakovat mezi knihma apod.
    KURE
    KURE --- ---
    OXYMORON: on neni problem s tim otocit stranku. problem je neotocit stranku kdyz nechces.
    proste nutnost vyhybat se dotykem obrazovce pri pokladani, prendavani z ruky do ruky je (jakkoliv male) omezeni ktere povazuji za krok z5.
    obzvlaste kdyz na tom jen ctu a tedy dotykove ovladani mi v nicem nepomaha.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    ORBIT: To bylo až u iPhonu 4, ten problém s držením. Joke dismissed:-)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    OXYMORON: já ti rozumím jak to držíš, ale jsou situace, kde mi chybí čudlík :)
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    OXYMORON: Asi ti to vyfotím :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam