• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    WITTGENSTEIN: jestli je v záruce, tak vyzkoušej reklamaci. Nevím, jestli se domluvíš anglicky, ale jejich podpora funguje dobře.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    JYRKA: Samo.
    Ten Kindle měl i jiné problémy (často mrzl, takže jsem ho musel tlačítkem resetovat), takže jsem si za něj už pořídil náhradu. Problém je nyní čistě akademický. V zásadě jsem udělal: hard reset, tj. smazal úplně všechno, co na něm bylo. Pak jsem nahrál nejnovější verzi 5.6.1. Po ní se mi projevil tenhle problém s rozmáznutými fonty. Jak dál, to nevím, měkký reset nepomáhá.
    BTW, myslel jsem si, že když tam nebudu mít těch tisíc knížek, systém se mi notně zrychlí, ale vůbec ne.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    WITTGENSTEIN: Do továrního nastavení jsi to zresetoval?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ADITU: Totéž v bledě modrém...
    ADITU
    ADITU --- ---
    WITTGENSTEIN: nikdy... co to udělá, když změníš font?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Stalo se vám někdy, že by displej Kindlu vypadal takhle? Fotka je věrná, ta písmenka jsou hrozně kostrbatá; za bronze je horní index s odkazem na poznámku pod čarou, ovšem skoro neviditelný. (Refresh po stránce s tím nic nenadělá.)
    Opravit to předpokládám nejde...

KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    URPUTNIK: Ja mam jen beletrii, ale obcas se vyskytnu v situaci, kdy bych si mohl chvili cist, ale nemam ctecku u sebe. Tak si otevru knizku na mobilu a ctu si na nem.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    URPUTNIK: Nemám tam jen beletrii, ale odborné publikace, slovníky, učebnice. Tedy věci, ke kterým se stále vracím. A když je třeba, vytáhnu mobil a dohledám, co potřebuju. Nebo na to mrknu na PC. Nebo některý PDF je lepší číst na větší úhlopříčcce, Kindle neumi reflow.
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    OXYMORON: vsak jo, dovedu si to predstavit v pripade, ze cloveku odejde/vymeni jedno zarizeni a chce pokracovat na jinem .. ale musi mit dost knih rozectenych, coz treba ja nedokazu :)
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    URPUTNIK: Ano. Navíc když jsem kindle ztratil, koupil jsem novej, spojil s účtem a měl v něm zase všechno. Což považuju za super.
    URPUTNIK
    URPUTNIK --- ---
    OXYMORON: a to fakt potrebujete cist 1 knihu na vic ruznych zarizenich? nebo jich mate tolik rozectenych?
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    KUBLAJ: Moje zkušenost je taková, že kniha musí být z jednoho zdroje. Cloudu Amazonu. Tedy : knihu nějak seženu či koupím, pošlu na kindle mail, za chvíli se mi objeví na Kindlu, ale i telefonu, tabletu či PC. Po kliknutí na knihu se stáhne a teprve potom je fyzicky uložena na zařízení. Pak synchronizace polohy v knize funguje. Jinak ta zažízení neví, čeho se chytit.
    Za tu dobu, co mám kindle, jsem přes kabel nenahrál ani jednu knihu - z důvodů, které uvádím.

Na internetu je spousta online konvertorů - převod PRC nebude problém.
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Ale, když nad tim tak přemejšlim, tak si uvědomuju, že teď čtu Čapka, kterého jsem si zdarma stáhnul na mpl a z calibre ho odeslal na můj kindle mail a nesynchronizuje se mi. Může taky záležet na fomátu? Jelikož tahle kniha je ve formátu prc, se kterým jsem se ještě nesetkal.
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Tak to bude ono. Díky.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KUBLAJ: Nefunguje
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    KUBLAJ: To co uvádíš je jeden z důvodů, proč si knížky do Kindle zásadně posílám na můj kindle email. Pak je mám v cloudu, vidím je na jiných zařízeních (tablet, PC), samy se do jiných zařízení stáhnou, synchronizuje se mi i poloha. Ale s tou je trochu potíž, takovej Moon reader na androidu synchronizuje přesně, Kindle ne, ale furt lepší, než nic.
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    a funguje to napr, kdyz do ctecky si naleju knihu pres kabel a na mobil si to poslu send to kindle?
    RUM
    RUM --- ---
    KUBLAJ: mě už se stalo, že mi to resetovalo stav čtení na stranu 1 na tom samém zařízení... naštěstí jsem tu knihu zrovna četl, tak jsem si to pamatoval...
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KUBLAJ: Fungujou treba i na Palmknihach, jen musis vyplnit spravne maily.
    Jak to jde u ostatnich prodejcu nevim.
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Prosim jak je to se synchronizaci stavu cteni (kam jsem az docel danou knihu), mezi jednotlivymi zarizenimi? Z mych pozorovani mi prijde, ze to funguje pouze u knih koupenych na Amazonu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam