ERGOSUM: nevím, o čem eventuálně vím a ty nevíš. fakt je, že i když věřím (abych se dotkl níže zmíněných postřehů), že člověk řadu věcí nahradí jinak (nemáš v čtečce wi-fi? připojíš se alternativně, viz
[ ERGOSUM @ Kindle - konverze, správa elektronických knih, etc. ], na kindlu oceňuji hlavně jednoduchost a provázanost. že nemusím nosit další věci/příslušenství a řešit záležitosti bokem/oklikou. možná, že kdybych četl občas, nevadilo by mi to. měl bych na to časoprostor. ale protože čtu stovky knih v řádu let, chci především jednoduchost, jednoduchou praktičnost a efektivitu.
na kindle si naláduji knihy z compu, pravda, ale kdykoli vlezu do dosahu wifiny, brousím, jak chci, nakupuji,
(pro alexis: nikdy jsem neřekl, že amazon je nutnost - říkal jsem, až pro někoho přestane platit "zatím jsem se bez obešel", je příjemné mít možnost začít okamžitě používat čtečku způsobem, kterým jsem ji dosud nepoužíval; pozn. bokem: já myslím, že čeští vydavatelé svou malou válku a nepřátelstvíčko proti amazonu/kindlu nakonec nevyhnutelně prohrají)
jak začnu číst, udělá mi to zápis na goodreads (propojení služeb celkem nedávného data, proběhl upgrade), když dočtu, uloží si to a odešle hodnocení (co si budeme nalhávat, když člověk čte hodně, nebaví ho pak lízt na goodreads, vyhledávat knihy a přidávat si je a hodnotit - když to dělá systém, pohodlí je nedocenitelné), je to zkrátka přizpůsobené - když člověk dočte díl série a rozhodne se pro další, cesta je snadná. atd.
pokud někdo zatím čte výhradně literaturu v češtině, asi tohle nepotřebuje a obejde se bez-bez. pokud někdo náhodou vykročí do širšího kulturního prostoru, myslím, že krátký pobyt v něm ukáže sám, jak nesmírný je rozdíl v takové provázanosti služeb a pár "tapnutí"...