• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ERGOSUM: Není. Když přejmenuješ určitý druh mobi (formát KF8) na epub, tak to čtečky sežerou.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    FERRYH: mobi i epub jsou zip archivy. Struktura je ovšem jiná.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    FERRYH: I mobi :)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    JYRKA: mobi? nemyslels nahodou epub?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Pokud vás zajímá, co je v mobi, tak snadná pomoc: přejmenujte si soubor na ZIP a normálně otevřete. Uvidíte tam jednu knihu minimálně dvakrát. Důvodem je kompatibilita.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    TEEPEK: Nejspíš tam budou nějaké obrázky, ne? Jako zatím jsem měl největší e-knihu druhý díl Sirotčince slečny Peregrinové, je tam hodně fotek a ta kniha měla něco přes 30 MB...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    KRYSHA: 178 stran ukázky má v epub 7,5MiB a v mobi 15,8MiB. 17 obrázků. Jenom 2 mapy 5,7MB.
    KRYSHA
    KRYSHA --- ---
    TEEPEK: to by mě zajímalo, kolik u palmknih zabírají knihy ze série Archív bouřné záře od Sandersona (mimochodem doporučuji), které mají ~1200 stránek :)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    TEEPEK: Kolik má obálka a ostatní obrázky? Kolik má epub? Něco mohou být vložené fonty. Zaslechl jsem i něco o mobi formátu, kde je vlastně knížka dvakrát. Detaily nepamatuji, snad kvůli starším zařízením.
    TEEPEK
    TEEPEK --- ---
    Ahoj, teď jsem si na palmknihach kupoval 500 stránkovou knihu, .mobi soubor má 20MB? To jako vážně?
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    Používáte někdo kindle na PC? Mám takové to PC 2v1 s windows 10 a nefunguje mi posílání přes mail do tohoto zařízení... na všech ostatních zařízeních to funguje a mám tak celý cloud vždy po ruce, ale na PC tabletu ne. Používáte to taky někdo podobně? A nevíte jestli to lze nastavit? Díky
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    PEJR: odkoupím ho od tebe na display nebo ti prodám svůj funkční s křuplým displyem :)
    PEJR
    PEJR --- ---
    Mam puvodni Kindle Keyboard 3G a ted zacal nejak blbnout, zacal se sekat a ted uz funguje jen kdyz je cerstve nabytej a stejne se pak neda rict, ze by vylozene fungoval.. Muze to bejt jen baterka nebo spis kremikovy nebe?
    Baterka je puvodni od koupe cca 2011.. trochu jsem se v nem stoural, nasel jsem jeden sroubek uvolnenej, ale kdyz jsem ho slozil, tak se seknul pri bootu, neslozenej bootoval, ale vzdycky kdyz jsem ho chtel zavrit, tak se seknul.. kdyz se rozsviti zeleny svetylko tak se rozjede, ale sekne se a pak se nabiji zase dlouho, po pripojeni do kompu nic, ale dva dny se tvaril pozitivne a potom co jsem prisrouboval baterku, tak se otevrenej rozjel, pripojil jsem ho ke kompu a stahnul co v nem bylo, pak jsem se ho jal skladat a najednou zase sek, a od ty doby dela mrtvolku..
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    Odešel mi display na Kindle 3 (model D00901).. nemáte někdo nefunkční Kindle s OK displayem nebo display samotný na prodej? 25 USD se mi úplně nechce dávat za display z eBaye :/
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    HELVETE: Možná proto. Probudila se inteligence, rozhlédla se kolem, zamyslela a spáchala sebevraždu.
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    Škoda, že když můj Kindle zrovna objevil náznak AI, tak umřel

ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ERGOSUM: no vidis, a ja mam zasa podvedomy odpor voci veciam, ktore som pricasto videla v reklamach, na bilboardoch, ci pocula v radiu a mam pocit, ze nemozu byt dobre same o sebe, pretoze by nepotrebovali tak velku reklamnu kampan... :)

co sa tyka reklam na Kindli, su len na zamknutej stranke, nie? ja mam este stary Kindle, s prednastavenym setom obrazkov, bez reklam, ale i u tych prednastavenych obrazkov nedokazem povedat, ktory obrazok tam bol, ked som zapinala Kindle, pretoze jednym pohybom Kindle zdviham a zaroven odomykam a ked mi to nebude vyskakovat cez obsah, ktory ma zaujima, tak je mi uplne volne, ci budem mat na zamknutej obrazovke reklamu na knihu alebo fotku autora ci nejaky abstraktny obrazok...

DIRK: suhlasim s Wittgensteinom, ze ked sa ta obsah toho reklamneho zdelenia netyka, tak nie je necestne chciet, aby bud zariadili, aby sa na teba vztahovalo alebo ho odstranili... ty sice suhlasis s obchodnymi podmienkami, ale mas pravo odstupit od casti zmluvy, ktore su pre teba nepouzitelne a ked je obchodnik ochotny na takuto dohodu pristupit, tak na tom nie je nic necestne - ved si o to cestne poziadal, nerobil si do toho ziaden vlastny hackovaci zasah...
    DIRK
    DIRK --- ---
    ERGOSUM: Chvilku jsem hledal výsledky výzkumu, podle kterého existuje několik typů lidí podle toho, jak reagují na reklamu. Nenašel jsem (kdo ví před kolika lety jsem to viděl), ale matně si pamatuji, že kolem 11 % lidí reklama nedokáže ovlivnit nebo jen minimálně. Kategorie jsou pak "racionalisté" (reagují na cenu a srovnání kvality), "emotivní" (barvy, jásavé hlasy), citliví na podprahová sdělení a nevím co dalšího.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    XAJA: Pozor. Hlavní vliv není, že jdeš koupit zboží. Vliv poznáš, když jdeš koupit určitý druh zboží a rozhoduješ mezi výrobky. Já to zaregistroval při výběru zubní pasty, když jsem si položil otázku "Proč považuji některé pasty za horší?" a jediná možná odpověď byla "Neviděl jsem jejich reklamu."
    Můžeš vliv snížit, můžeš vědomě bojkotovat produkty s masivní reklamou. Ale s vliv tu bude i když si ho nepřiznáš.
    Omlouvám se za školení.
    DIRK
    DIRK --- ---
    ERGOSUM: To jsem se špatně vyjádřil, omlouvám se -- nemyslel jsem to tak, že by reklama byla neúčinná, ale že mi nic nepřináší -- třeba informace o výrobcích, které bych chtěl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam