• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    KRYSHA: Řekl bych, že TC vidí .mobi a neví, že je to .zip. Neví tedy co s tím dělat.
    KRYSHA
    KRYSHA --- ---
    FERRYH: mě TC a Ctrl+PageDown mobi normálně otevře... nemáš nějakou starou verzi?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    FERRYH: U mě prosté. Přejmenovat třeba na Kniha.mobi.zip a otevřít ve správci archivů. (to .mobi není nutné, ale je v tom větší přehled)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    JYRKA: v calibre urcite zkusim...a odzkousim i winrara uvidime... fakt do ted jsme si mysel ze to proste nejde po nekolikerem odzkouseni dostat se tam pres TC... no stale je neco noveho co se ucime... :))
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    FERRYH: Tak nejvic easy je plugin do calibre.
    A umi to rozzipovat nektere utikitky, jen si pro widle nepamatuju jejich jmena, bo je nepouzivam
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    JYRKA: zajimave... ja se do mobi nikdy jako do zipu nedostal... pouzivam teda ale jedine Totalcommander a CTRL+pagedown
    ze by to bylo tim? divne .. se zipem a vsem dalsima archivama si poradi jinak naprosto bez problemu...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    JYRKA: Zajímavé. Dík. Může se hodit. kf8 jsem se nezabýval.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ERGOSUM: Není. Když přejmenuješ určitý druh mobi (formát KF8) na epub, tak to čtečky sežerou.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    FERRYH: mobi i epub jsou zip archivy. Struktura je ovšem jiná.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    FERRYH: I mobi :)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    JYRKA: mobi? nemyslels nahodou epub?
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    Pokud vás zajímá, co je v mobi, tak snadná pomoc: přejmenujte si soubor na ZIP a normálně otevřete. Uvidíte tam jednu knihu minimálně dvakrát. Důvodem je kompatibilita.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    TEEPEK: Nejspíš tam budou nějaké obrázky, ne? Jako zatím jsem měl největší e-knihu druhý díl Sirotčince slečny Peregrinové, je tam hodně fotek a ta kniha měla něco přes 30 MB...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    KRYSHA: 178 stran ukázky má v epub 7,5MiB a v mobi 15,8MiB. 17 obrázků. Jenom 2 mapy 5,7MB.
    KRYSHA
    KRYSHA --- ---
    TEEPEK: to by mě zajímalo, kolik u palmknih zabírají knihy ze série Archív bouřné záře od Sandersona (mimochodem doporučuji), které mají ~1200 stránek :)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    TEEPEK: Kolik má obálka a ostatní obrázky? Kolik má epub? Něco mohou být vložené fonty. Zaslechl jsem i něco o mobi formátu, kde je vlastně knížka dvakrát. Detaily nepamatuji, snad kvůli starším zařízením.
    TEEPEK
    TEEPEK --- ---
    Ahoj, teď jsem si na palmknihach kupoval 500 stránkovou knihu, .mobi soubor má 20MB? To jako vážně?
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    Používáte někdo kindle na PC? Mám takové to PC 2v1 s windows 10 a nefunguje mi posílání přes mail do tohoto zařízení... na všech ostatních zařízeních to funguje a mám tak celý cloud vždy po ruce, ale na PC tabletu ne. Používáte to taky někdo podobně? A nevíte jestli to lze nastavit? Díky
    AVALON_CZ
    AVALON_CZ --- ---
    PEJR: odkoupím ho od tebe na display nebo ti prodám svůj funkční s křuplým displyem :)
    PEJR
    PEJR --- ---
    Mam puvodni Kindle Keyboard 3G a ted zacal nejak blbnout, zacal se sekat a ted uz funguje jen kdyz je cerstve nabytej a stejne se pak neda rict, ze by vylozene fungoval.. Muze to bejt jen baterka nebo spis kremikovy nebe?
    Baterka je puvodni od koupe cca 2011.. trochu jsem se v nem stoural, nasel jsem jeden sroubek uvolnenej, ale kdyz jsem ho slozil, tak se seknul pri bootu, neslozenej bootoval, ale vzdycky kdyz jsem ho chtel zavrit, tak se seknul.. kdyz se rozsviti zeleny svetylko tak se rozjede, ale sekne se a pak se nabiji zase dlouho, po pripojeni do kompu nic, ale dva dny se tvaril pozitivne a potom co jsem prisrouboval baterku, tak se otevrenej rozjel, pripojil jsem ho ke kompu a stahnul co v nem bylo, pak jsem se ho jal skladat a najednou zase sek, a od ty doby dela mrtvolku..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam