• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    JVMLOK: potvrzuju, sem s nim opravdu hodne spokojeny, uz vic jak pres pul roku. Rozhodne to nebyly vyhozene prachy.
    HANELA
    HANELA --- ---
    JVMLOK: tak to se dovolená prodražila :-(
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Ja si nakonec na dovolenou koupil ten Oasis 2. Neskutecne rychle mi prirostl k ruce. Bohuzel ne doslova, pri navratu jsem ho zapomel v letadle (nebo mi ho stipli na hlavaku v praglu, oboji je mozny). Takze byl fakt na dovolenou. Ale az se otrepu, poridim novej. uzasny cteni.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    OXYMORON: Tak to by se stalo, ať by šlo o cokoliv. Tovární nastavení = prázdný Kindle.
    Jestli ti to bude chybět, zjistíš časem.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    ERGOSUM: Mrknul jsem na to - a nebyl jsem z toho moudrej. Tak jsem zařízení uvedl do továrního nastavení a znovu zaregistroval, adresář systém je prázdnej a prostor uvolněnej. Takže asi fakt zbytek po update firmwaru.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    OXYMORON: Tak se podívej co tam je. Tedy včetně neviditelných položek.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    Jak velkej máte adresář SYSTEM na PW2 ? Já půl giga. Přitom na Kindle Oasis ho mám prakticky prázdnej.
    Tak mne napadlo, jestli tam vůbec musí být a zabírat místo pro knížky :-), jestli to není třeba relikt po update firmwaru ... nebo myslíte, že to z toho bootuje ?
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    OXYMORON, JVMLOK: Kindle Oasis má v sobě integrovanou Audible appku, takže se dá přecházet mezi knihou a audioknihou, pokud v amazoním ekosystému vlastníš obě.
    Standardně Kindle taky umí text-to-speech už od dávných dob (používala jsem už na Kindle Keyboard), ale není to žádný zázrak.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    JVMLOK: Jen pro upřesnění - jde ti o text to speech nebo audio knihy ?
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    JVMLOK: Kindle Oasis je skvělá volba, pokud člověku nevadí jeho cena. K předčítání se nemohu vyjádřit, nikdy jsem to nepoužil, zkoušel jsem to na tabletu a vadilo mi, že mi to vnucuje nějaký tempo a já rád často zvolním a zamyslím nad tím, co čtu :-)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    JVMLOK: premyslim nad koupi, mam docela knihovnu na kindle, kterou zatim pristupuju pres win/mobilni aplikace, ale cteni na tabletovym LCD neni tak pohodlny jak bych chtel. Audioknihy by byly zajimavej bonus. ale zatim jsem se ectecku nepouzival tak nevim podle ceho vybirat a na co davat pozor. Resp, kterej Kindle je fajn a proc :)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    OXYMORON: Kterej bys doporucoval? Koukal jsem ze nektere Kidle dokazou cist i audioknihy (Oasis)?
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MA747: zajímavé...kdybych neměl Kindle Voyage, se kterým jsem spokojený, tak do toho asi jdu... :-)
    MA747
    MA747 --- ---
    Amazon představil novou verzi e-čtečky Kindle Oasis. Hlavní novinkou je možné měnit si podsvícení v tom smyslu, že je možné nastavovat různou „teplost“ bílé barvy. Lze se tak dostat od čistě bílé až k nažloutlé. Cena nové čtečky startuje na 249,99 dolaru (8 GB), 32GB model pak vyjde na 279,99 dolaru. Stroj jde do prodeje 24. července.
    https://blog.aboutamazon.com/devices/read-anywhere-with-the-all-new-kindle-oasis via (Lupa)
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    FIN: Případně Calibří knihovnu rovnou umístit do adresáře, který se synchronizuje do cloudu (například Dropbox). Mám takto uloženou knihovnu v iCloudu, takže ji mám dostupnou z mobilu odkudkoliv a v případě potřeby i z prohlížeče.
    FIN
    FIN --- ---
    OXYMORON: další metodou zálohování, kromě zmíněného posílání do amazoního cloudu, je prostě čas od času surově zkopírovat calibří knihovnu, kterou systém (windows) automaticky vytváří v dokumentech, jako bunch všech adresářů na externí hadr či flash. u jiného compu prostě nainstaluješ calibre, naleješ do prázdného adresáře a je to.
    FIN
    FIN --- ---
    SCHRAPNEL: v drtivé většině (moje osobní zkušenost je cca 3 k titulů / 3 roky) konvertuje calibre epuby na mobi bez problémů. pak už je na každém, zda bude něco posílat přes cloud nebo ládovat přes kabel z compu (možnost 1 u ne zcela legálních kusů ofc rozumem nelze doporučit - asi nemají čas kontrolovat masu jednotlivců, na druhé straně bych nechtěl být případem, na který by se přišlo, že:-)
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    KAZATELL: Tak jsem kecal. Ono to je jinde. http://kindlebox.herokuapp.com/?redirect=true
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    KAZATELL: Bojím se, že ne. Adresa kindlebox.me na který to běželo už neexistuje.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    Nevíte jestli ještě funguje kondlebox? Tam se dal snadno převádět i ePub
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam