• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    NEVILL: Je to tam pořád i když to restartuju.
    Jako přijde mi divné, že se to objeví samo o sobě, i když to tam předtím nebylo. Bojim se že jsem s tím spíš nějak bouchnul. Pán se mnou komunikuje v pohodě tak nevypadá jako nějaký zloděj
    M
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    FRUITS: Když to restartujteš, je to tam pořád?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    FRUITS: TO muze byt i blby kontakt co se projevuje zatim jen nekdy... Ale v kazdem pripade je to na vymenu
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    FRUITS: To je prasklej displej. Možná je to patrné až po zapnutí. Vrátil bych to.
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    JIRKA207:
    WITTGENSTEIN: Já si to prostě včera odpoledne koupil od docela solidního pána, a čárka tam nebyla. Večer se tam ta čárka objevila tak nevím, jak ty displeje fungují. Je možné že jsem s tím nějak bouchnul a nevšimnul jsem si toho.
    Jen bych nerad kupoval něco co za pár chvil přestane fungovat
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    FRUITS: Zjevně vadné :(
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    FRUITS: ahoj, zkus sem vlozit fotku, takhle z popisu se to tezko odhaduje.
    Ale zda o tom prodavajici vedel ci nevedel ti muze odpovedet pouze majitel..:)
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    Zdravím,
    koupil jsem si včera z druhé ruky přes bazar nový kindle Paperwhite 2, za 1800,-. Včetně pěkně čerstvého pouzdra, Kindl vypadá hodně nový bez známek používání, dstal jsem k tomu origo kabel a návod.

Akorát teď když jsem ho druhý den otevřel, koukám že je tam přes displej od shora dolů asi cm od pravého konce obrazovky jedná hodně tenká čárka, tak na pixel.
    Tušíte, co to může znamenat? Je možné, že Kindle byl vadný a bude se barva roztékat, a že o tom prodávající věděl, nebo to je spíš uplná náhoda. Neboto zmizí?
    Díky za rady.
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    ERGOSUM: Znám, nepomohlo. Nápovědu k rozpoznání struktury i dalším funkcím u převodu jsem studovala důkladně. Nakonec jsem to ručně opravila v editoru v epubu a z něj si vygenerovala mobi.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    JULIANNE: Při převodu tam je "rozpoznání struktury" a další volby.
    Případně se na to podívej v editoru.
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    JULIANNE: Ještě doplním, že zdrojový soubor edituji v LibreOffice a celé to běží pod Fedorou. Zkusila jsem i na starém počítači s Win7, žádná změna.
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    Máte někdo zkušenost s tím, že Calibre při konverzi html (nebo rtf, odt - zkoušela jsem to vše) vytváří chapter break nejen před nadpisem (styl heading 1, 2), ale i po něm? Ve výsledku to pak dělá -chapter break- *Název kapitoly* -chapter break- *autor*. Nemůžu nikde dohledat, co s tím.

(A před jednotlivými kapitolami ještě přidává 1., 2., apod. Ve zdroji to není.)
    JAKUBATORUS
    JAKUBATORUS --- ---
    No, našel jsem nějakej italskej convertor online, a ten to měl za chvilku převedený z pdf do mobi. A funguje to se všim všudy.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    MTHU:
    pouzil jsem to v dobe, kdy se automaticky ukladaly vsechny preposilane dokumenty, je fakt, ze od doby kdy jsem toto vypnul jsem tam nebyl..
    MTHU
    MTHU --- ---
    VLASTIS: Ten už je outdated, ne? Ten byl potřeba když bylo to rozhraní Amazonu naprosto spartánský a muselo se mazat po jednom. Teď už na webu mají i tlačítko Select All ....
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    WITTGENSTEIN: ahoj, omouvam se za neodpoved
    Zkousel jsem to googlit , ale uz jsem to nedohledal.

Ale co si pamatuji:
    šlo o script do rozšíření grease monkey, který umožnil pro smazani vybrat všechny položky
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    WITTGENSTEIN: to Ti povim presne: v Kindle je najdes
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    WITTGENSTEIN: Nezbývá než vyzkoušet.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    OXYMORON: Otázka je, jak to bude s těmi entery na konci řádků.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    JAKUBATORUS: Když si PDF pošleš do Kindlu emailem s 'convert' v předmětu mailu, Jef Bezos ti to zkonvertuje. Pokud to není obrázkovej (skenovanej) PDF.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam