• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ARIAEL: Jsem jedna z jeho hlavních administrativních pracovnic :-D
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RYBKA: Ty ctes postu pro Jeziska?:)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    NEVILL: Díky za potvrzení, po přečtení nějakých recenzí (ne že bych jich našla přehršel) mi z toho taky vylezl nejlíp.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    RYBKA: Řekl bych ten první, 2020 Kids edition, má na rozdíl od těch ostatních dvou 8GB paměti (tedy ne že by 4GB nestačily) a v ceně je pouzdro, které by snad mělo vydržet i trochu nějaký ten náraz. Měl by tam být i nějaký zjednodušený slovník pro děti.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Jdu si pro radu. Třeťačka si napsala Ježíškovi o čtečku, sama mám PB, starší dcera taky, ale už jsem během dvou let 3x reklamovala - naposled s nafouklou baterií, která čtečku úplně rozlouskla. Soudě podle známých s PB máme asi jen smůlu, ale teď bych přecejen radši zkusila Kindle, jestli to nebude lepší. Vzhledem k tomu, že majitelce je 9, bych chtěla co nejlevnější model.
    Předvybrané mám:
    Amazon New Kindle 2020 s modrým krytem - Elektronická čtečka knih | Alza.cz
    https://www.alza.cz/amazon-new-kindle-kids-2020-modry-d6115722.htm
    Amazon New Kindle 2020 černý - Elektronická čtečka knih | Alza.cz
    https://www.alza.cz/amazon-new-kindle-2020-cerny-d5883160.htm
    https://www.alza.cz/amazon-new-kindle-2019-bily-d5580058.htm (barva nerozhoduje)

Který vybrat/nebrat a proč?
    (Že to nekomunikuje česky, nevadí.)
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    KURE: mame vodeodolny kindle prave z duvodu cteni ve vane, a jeste ze tak, uz mi zahucel pod vodu minimalne dvakrat
    OKO1
    OKO1 --- ---
    ARIAEL: nemám osobní zkušenost, jen jsem se to dočetl v recenzích, každopádně podle toho co píšeš, to asi opravdu nefunguje, jak má :) pro mě je to celkem zásadní funkce.. co se týká exportu, vím že to jde, ale není ro právě tak jednoduché, jak u kindlu
    KURE
    KURE --- ---
    VANEK: tablet který primárně bydlí v koupelně, mám rád čtení ve vaně. A ano je vodotěsný (sony z3 compact) i když to asi není nezbytně nutné.
    VANEK
    VANEK --- ---
    KURE: Koupelnový tablet znamená vodovzdorný, nebo co?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    OKO1: No ja zrovna tohle nepouzivam, ale vim ze zrovna zvyrazneni se mi povede zapnout jen prejetim prstu pres text daleko lehceji nez bych rozhodne chtel. Toho bych daleko radeji zbavil. A nepresnost - mas pocit ze to ze proste chytis prstem konec ci zacatek a posunes ho jak na mobilu je spatne? Ale jak rikam, tuhle funkci ja spis nenavidim. A vzhedem k typu snimace to muzes delat presnou tuzkou ci necim...
    Poznamku jsem nikdy nezkousel. A o export se pokud vim stara kobo plugin do Calibre nebo to snad je nejaky XML file primo dostupny na interni flash...
    OKO1
    OKO1 --- ---
    tak už jsem byl skoro definitivně rozhodnutej pro Kobo Clara HD, ale teď jsem se podrobněji zabýval jak je to se zvýrazňováním/poznámkami a zjistil, že je to dost špatný..jak samotné zvýrazňovaní (nepřesné) tak následný export kamkoliv :( no nic, tak to asi vyhraje Paperwhite 4
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    OKO1: Asi bych ti poradil jit minimalne do modelu H2O - ty HW tlacitka jsou super a rozliseni displeje je taky famozni. Ja jsem dal prednost uz vetsimu modelu Forma.
    OKO1
    OKO1 --- ---
    ARIAEL: díky za tip, podívám se. Jasně, vím, že jsou Kindle s podsvícením - právě se rozohoduji mezi PB a New Kindle, případně Paperwhite 4
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    OKO1: Jsou i kindle s podsvicenim. A ano, pocketbook je proste pomaly - asi vseobecne. A pokud chces neco co umi formaty a pritom je rychly, tak se podivej treba na Kobo.
    Ja mel uz 3 kindly, 1 PB touch HD a ted mam Kobo - a z tech vsech je Kobo jednoznacne nejlepsi ctecka. Ale urcite neni z nich nejlevnejsi...
    KURE
    KURE --- ---
    já musím zbaběle přiznat, že po dlouhých letech čtení na einku, jsem teď v 99% na koupelnovým tabletu a na mobilu v případě že mám někde prostoj.
    používám teda infrastrukturu a apku kindle. můj paperwhite leží někde v šuplíku a už má asi chudák úplně mrtvou baterku.
    OKO1
    OKO1 --- ---
    mám snad 10 let Kindle a chtěl bych pořídit novou čtečku s podsvícením a zajímám se i o Pocketbook Touch Lux 5. Podle videorecenze, co jsem viděl, mě zaujala pomalost Pocketbooku, reakce mi přišli oproti Kindlu fakt pomalé..jakou máte v tomto směru zkušenost? Nejvíc se mi u Pocketbooku libí větší podpora formátů. Ale taky by mě zajímalo, jak je na tom s prací s poznámkami a se zvýrazňováním a případným exportem do služeb jako Readwise nebo Clippings.io. Díky za zkušenosti.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    ALEXIS: Jasně no, jinak jedeš na šířku přes půlené stránky nebo nějaký zoom, podle toho jak to má ta čtečka vyřešené, ale ve většině případů je to PDF prostě dělané na A4. Desetipalcová čtečka by se mi docela líbila na čtení comicsů, až teda ještě trochu pokročí technologie aby to na tom trochu nějak vypadalo...a až to bude mít nějaké propojení s Comixology nebo podobnou službou...
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    NEVILL: Lidi, pro které je priorita pdf mají 10+ palcový tablet, jinak je to pain na jakékoliv čtečce.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    FIN: Souhlas, pro mě taky PDF žádná priorita není, ale jsou lidi pro které to je důležité tak proto jsem to zmiňoval, kdyby náhodou.
    FIN
    FIN --- ---
    NEVILL: na druhou stranu, PDF jako formát je prostě *zlo* a poučený jedinec se mu vyhýbá. kdybych měl volit a ve sporu byl argument "tahle věc dává líp PDF" a "kindle jinak...", v podstatě bych to PDF odmávl coby irelevantní - ale připouštím, že to je hodně osobní preference.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam