• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    FERRYH: "Ulozit na disk" je ale export z knihovny Calibre do externich souboru - pokud je chces pro jiny program nez Calibre...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    FIN: Nevěděla jsem, co přesně je Calibre, musela jsem si to vyguglit - nepoužívám to :-) (Nevěděla jsem, jestli to není něco, co je schované ve čtečce, a jestli to nepoužívám a ani o tom nevím.)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    FIN: ne, podle me si Calibre ty nove zmeny uklada do cehosi prozatimniho... vetsinou to je v adresarich: Calibre knihovna\
    podle nastaveni v Calibre ...
    ... to ulozit na disk je proste dalsi krok, kde se definitivne projevi veskere zmeny cos mezitim udelal ... a to jak v metadatech, tak v nazvech souboru atd...
    a kde to najdes? je to hooodne velkej butonek s nazvem "Ulozit na disk" nahore v tom butonkovem menu... to prece musis videt ne? :))

hele, nejsem nejak CalibreProfik... jsem jen Lamer-Uzivatel ... ale tohle mam nejak odpozorovane - a to ukladani na disk v podobnych problemech jako popisujes dost lidem pomohlo (hlavne teda s problemem razeni knih na Kindle (s tim zmizenim jsem se jeste nepotkal)... zkus to uvidis, kdyz ne, tak to proste bude necim jinym a ja nevim cim... sorry... ;o(
    FIN
    FIN --- ---
    FERRYH: co přesně myslíš tím "dáš v calibru uložit na disk?" - calibre ti automaticky ukládá každou změnu, kterou provedeš, přesně do těch souborů, které už na disku v knihovně, kterou calibre používá, jsou...? takže dávat uložit na disk znamená přesně co? ukládat to ještě jinam?
    FIN
    FIN --- ---
    RYBKA: omlouvám se, ale moc nerozumím tomu, co znamená fráze "podle mě nemám calibre"... program buď máš a používáš, nebo ne a víš to? každopádně...
    + FERRYH:
    ... se mi to v posledních měsících začalo dít, ačkoliv dříve ne. Vyzkoušel jsem všechno možný, co tak lidi píšou na internetech - restartuj kindle, restartuj mockrát kindle, smaž a zas to tam dej, čekej, až se udělá index, vymaž spousty knih a měj na kindlu jen pár atd. atd. atd. - zkrátka div jsem nelez po stropě a nenalézal jsem žádnou zákonitost
    (vyjma domněnky: to se mi dřív nestávalo, takže to musel přivlíct některý z updatů kindlího systému v posledním roce až půl)
    až jsem čistě náhodou přišel empiricky na následující:
    u těch souborů mobi, které calibre hlásil "jsou na kindlu", ale na kindlu jsem je neviděl a nemohl číst, jsem v calibru dal konverzi na azw3, namísto mobi odeslal z calibru na kindle ty azw3 a voila! najednou vidět jsou a číst jdou.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    nekdy tohle to "nevideni" na kindle mohou zpusobit chybne zapsane metadata v mobi ...
    u Calibre je treba si pamatovat, ze metadata do mobi (a i epub a dalsich) poradne a plne zapise az pote co date v Calibre "ulozit na disk", netusim jestli totez plati i s volbou "Odeslat do zarizeni" ... chce to zkusit oboji...

...jinak on Calibre nejak zapisuje ty cerstve editovane/ziskane metadata nejprve do souboru .opf a az po tom prikazu na ulozeni na disk prejmenuje nazvy souboru a vlozi/zmeni metadata do souboru... alespon tak mi to bylo vysvetleno a ja se tim ridim (nejsem na Calibre nejak velkej odbornik...) a podobne problemy s metadaty a nazvama souboru (a jejich razenim ve ctecce) od te doby nemam...
    zkuste to... mozna to pomuze i na to "mizeni" ... a dejte pak vedet ... sem zevdavej... :))
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    FIN: A mám tam asi jen mobi...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    FIN: Podle mě nemám program Calibre... Prostě když připojím čtečku k počítači (jako flešku), tak to tam vidím, když si to tam chci přečíst, není to tam... Filtry vypnutý, All i Downloaded 100x proklikaný... Nevím. Pomohlo tam knížku nahrát znova - takže podle PC je tam 2x, čtečka ji ukazuje jednou...
    Nechápu... Ale posledních pár měsíců nemám úplně čas se v tom hrabat...
    FIN
    FIN --- ---
    RYBKA: aha, ty máš problém, na který jsem se právě ptal? A děje se to jen u souborů mobi? Nebo i u jiných formátů?
    FIN
    FIN --- ---
    Stává se někomu, že některé knihy ve formátu mobi, které si do Kindlu kopíruje z počítače z programu Calibre, Kindle prostě "nevidí" (nikde nejsou, lhostejno jaké třídění a řazení), ačkoli Calibre usilovně ukazuje, že na tom Kindle jsou?
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Případně vlevo nahoře když se přehodí All a Downloaded
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    RYBKA: Nemáš tam v tom seznamu knížek náhodou zapnutý filtr vpravo nahoře?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Prosím o radu: Máme tuhle čtečku https://www.alza.cz/...-kindle-kids-edition-2020-s-modrym-krytem-d6115722.htm?idp=2219&banner_id=133. Připojila jsem ji k počítači, nahrála knížky, ale ve čtečce se jich zobrazí jen asi půlka. Co s tím? Nedaří se mi s tím nic udělat, je to stejné po restartu, dobití...
    MIGHT
    MIGHT --- ---
    Ahoj, mám netradiční prosbu - vydávám knihu na Amazonu a velmi by mi pomohlo získat pro ní nějaké první recenze, bohužel z naší krásné vlasti to mám těžší, než být v USA, kde má Amazon, každý z mých přátel. Napadlo mě, že někteří z vás jistě Amazon mají a na Kindle nakupují. Kniha stojí 0.99 a rád se odvděčím nějakou odměnou! Kdo by dokázal pomoci, pište prosím do zpráv.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    MARASAN: Koukneš prosím ještě do skříněk ?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    DUCATIMONSTER: ne, jen to ne, prosel jsem vsechny a v zadnym jsem ji nastesti nenasel. ;-)
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    DUCATIMONSTER: Svuj stary kindle jsem prodal a tchyně by si ted nejaky přála. Nevali se Vám někomu v šuplíku ?Diky
    WUXIA
    WUXIA --- ---
    Oxymoron: Opravdu jen text, je to knížka ve formátu PDF, žádný scan. Ale chová se to právě jako scan. Když ji pošlu do jiné čtečky, funguje to v pohodě. Jen ta moje se nějak cuká.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    WUXIA: Obsahuje to PDF opravdu text, nebo scanovaný stránky (v podstatě obrázky) ?
    WUXIA
    WUXIA --- ---
    Ahoj, mám takový problém s Kindlem Paperwhite. Jde o posílání knížek přes kindlovský mejl. Donedávno mi všechno funguvalo bezvadně . mejl, do předmětu "convert" a soubor v PDF se normálně překonvertoval. Ale před pár dny jsem si do Kindlu posílal knížku v PDF a uložila se mi tam ne jako "personel", ale jako "PDF" a taky se jako pdf chodvá. Nejde zvětšit písmo a podobně. Když to do čtečky uložím přes kabel, je to v pohodě, ale přes ten mejl to takhle zlobí. Netuší prosím někdo, co s tím? Kde se stala chyba?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam