• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MELOUNKindle - konverze, správa elektronických knih, etc.
    PULKA
    PULKA --- ---
    LBW: Podívej se, jestli knihy, které čteš jsou součástí Kindle Unlimited. My jsme doma na počítačovou, ekonomickou a jinou převážně odbournou literaturu přišli na to, že ne. Když už čteme beletrii, tak je cena v řádu jednotek dolarů, takže se to pak nevyplatí. Myslím si, že je to přesně ten problém, co popisovali ti tví kolegové.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LBW: Sakra, nevím proč jsem tam viděl Marvel unlimited... :-(

Problém s Kindle Unlimited je, že tam nemáš přístupné úplně všechno co mají v katalogu. Máš tam tisíce nepříliš známých autorů, spoustu starších titulů, ale z takových těch vyloženě bestsellerů tam rozhodně všechno mít nebudeš. Víc se mi teda líbí systém co má Audible, že za předplatné každý měsíc dostaneš jeden kredit a za ten si můžeš koupit jednu jakoukoliv audioknihu bez ohledu na to kolik stojí. A pak tam máš ještě řadu titulů co si můžeš přidat do knihovny zdarma, že je to v ceně.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LBW: Měl jsem to něco přes dva roky když to začínalo, tedy úplně zpočátku byla ta appka pro android úplně příšerná a téměř nefunkční. Postupem času to dost vylepšili a myslím že hodně věcí ohledně ovládání obšlehli od Comixology, takže si dovedu představit že nyní by to mohlo být dost podobné. Zezačátku to taky občas bylo poněkud matoucí jak se tam v Marvelu tak různě prolínají ty jednotlivé série pokud jde o events (nebo jak tomu říkají, např. Civil War), takže někdy tam byl v sérii díl který do toho vlastně vůbec nezapadal a nedávalo to úplně smysl. To už tam ale přidali, co si pamatuju. Jako určitě jsem toho tam přečetl tolik že to několikanásobně převýšilo cenu toho předplatného, ale když jsem to rušil tak jsem měl pocit že tam fakt kvantita převládá nad kvalitou (věco názoru, samozřejmě). Nějak jsem postupem času zjistil, že comicsy co mě zajímají většinou nejsou od Marvelu. Docela dobrý bylo že tam od jisté doby zařadili taky snad skoro všechny Star Wars comicsy co vyšly (teda snad to tam ještě je).
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    LBW: Já měl vždycky dojem, že se tam dá přečíst jenom brak. Nic co by mě zajímalo tam nikdy nebylo
    LBW
    LBW --- ---
    Konecne spravne auditko, ehm :)

Kindle Unlimited - mate/meli jste nekdo, prosim?
    Moje rocni utrata za knihy na Amazonu je vyssi, nez by bylo predplatne teto sluzby. Ale dostavam samy negativni reakce na to - vetsinou "tyve to je nahovno" nebo "za dva mesice to budes rusit" apod. Je to tak zle a spatne?
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    neplánuje se tu někdo zbavovat Kindla? Na verzi asi moc nezáleží, jde o to, že dcera mi bere pořád můj a o jejím zacházení mám své pochybnosti. staré a nepodsvícené bazarové za 1000-1500 mi vzhledem k ceně nového přijdou docela úlet. tak kdyby někdo prosím do pošty.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    JYRKA: ano samozrejme, blby datum a cas znamena ze SSL certifikaty budou neplatne bud vystavene v budoucnosti nebo naopak expirovane apod (a vsechno dneska komunikuje pres https://)
    TEEPEK
    TEEPEK --- ---
    Ahoj, nevíte prosím vás, jak to bude s Paperwhitem 5? Kdy už to konečně vyplivnou? Koukal jsem, že už to měli vydávat někdy minulý rok.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    KAZATELL: Mělo by to jít nahrát přes usb, ke stažení je to tady:

Amazon.com Help: Kindle E-Reader Software Updates
    https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=GKMQC26VQQMM8XSW
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KAZATELL: Co jsem četl podobný příběh na Twitteru, tak problém může dělat nastavení datumu a času
    https://twitter.com/maestrosill/status/1393645006003523592?s=20
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    Známa dostala starší Kindle a nejde tam Wi-Fi, matně si pamatuji že šlo o nějakou aktualizaci kdysi která se musela provést. Dnes už to samozřejmě nejde přihlásit a tak se aktualizace nedá provést. Nevíte někdo jak to vyřešit?
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    DUCATIMONSTER: z osobni zkusenosti (Oasis2) je nejlepsi reseni vysrat se na amazoń koupit na Alze a pak na amazon supportu pozadat o vypnuti reklam, udelaji to bez kecu cca za 10 sekund.
    ROMI
    ROMI --- ---
    DSMID: jj cekal jsem to, mam paperwhite 3, chci ho dat tatovi, tak jsem si rikal, jestli neco nefachci nekde nez to zacnu zkouset :)
    DSMID
    DSMID --- ---
    ROMI: Čestina půjde nainstalovat pouze na Kindle Paperwhite 2 s firmwarem 5.4.3.2 nebo starším. To je šest let starý firmware, takže to nevidím dobře.
    Novější čeština neexistuje.
    DSMID
    DSMID --- ---
    ROMI: Záleží na tom, jaký máte Kindle a s jakým firmwarem...
    ROMI
    ROMI --- ---
    btw. nezkousel nekdo cestinu do kindle z tehle stranek https://code.google.com/archive/p/kindle-cs/downloads?page=1? :) nez se na to vrhnu to vyzkouset? :)

nebo existuje cestina do kindle paperwhite nekde, nema nekdo nejakou zkusenost?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    JIRKA207: jeste ne, zkusim, diky - oboje :)
    NEVILL: nee, zkusim. Dam vedet, diky.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    EUCHENIE: Zkoušela jsi ještě nějakou jinou wifi než tu domácí? Třeba si z telefonu udělat wifi hotspot a připojit to k němu? To jen pro případ že by si Kindle třeba nějak nerozuměl s routerem. Nejspíš to tím nebude, ale za pokus to stojí.
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    EUCHENIE: reset do tovarniho nastaveni si zkousela?
    Pokud nepomuze, tak zkus spojeni na jinou wifi.
    Jinak je asi rozbita a budes to.muset krmit pres kabel.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Ahoj, mam Kindle z druhe ruky, pripojim ho k wifi, pak chci prihlasit k amazon uctu a pise mi to, ze nemam connection, pritom tam mam 4 carky na wifi, nevite, co s tim? Vypnout, zapnout, novou registraci misto stavajici jsem zkousela a nic. Diky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam