ARXIE:
NEVILL: Tak jsem s tím včera strávil asi 3 hodiny. Jádro problému je v tom, že starý kindle je zaregistrovaný na starý účet, kde není možnost se dostat k tomu mailu, byl pracovní a byl nenávratně zrušen. Druhý, nový kindle, byl zaregistrován na nový email, tudíž nový profil. Na podpoře Amazonu, kde dotyčný strávil přes 15h mu nedokázali pomoci, chtěli po něm order number, kde ty knihy kupoval dávno a hlavně jich je asi 200. Zajímavé je, že se na tom starém Kindlu ukazují ty nově nakoupené knihy, které se zobrazují i na tom novém
Takže jsem všechny nahrál ze starého, pomocí Calibre, odstranil jsem DRM a nahrál zpět na ten nový. Bylo tam pár problémů po cestě. Například pokud byl v adresáři dohromady soubor azw a epub, tak Calibre vzal azw a nefungovalo to. Muselo se odstranit všechny azw a Calibre to pak převedl na mobi z epub. U některých to DRM neostranilo, ale to byly vesměs slovníky, což mě nezajímalo.
Taky se mě zatím nepodařilo odstranit DRM z kfx souborů, na to si ještě posvítím.
Další věc co mě zaujala je, že jsem v Calibre neviděl žádné knihy, i když jich tam pár desítek bylo, na tom novém Kindlu.