WODEWICK: Ano, pro plain text PDF to je nesmírně užitečná věc. To půstránkový řešení Kindlu je v podstatě k ničemu a číst se na tom nedá. Ale pokud je PDF komplexnější a obsahuje nějakou grafiku nebo obrázky, celý se tor rozsype. Proto mám i čtečky ve formátu A5, kde vidím stránku tak, jak byla vysázená, což je nutnost kvůli anotacím a poznámkám.
Sbírám zkušenosti s KOreaderem a přiznejme si otevřeně - hlavní činností je čtení, nikoliv konfigurace 😊 Už mám vše nastavené tak, že se to poměrně pohodlně používá. Instalace slovníků z prostředí KOreaderubohužel nefunkční - končí chybou zápisu pro nedostatek práv. Ale Stardict slovník nahraný do příslušného adresáře to vyřešil a funguje to. Líbí se mi subtilní horní lišta a velice hezké a podrobné statistiky čtení.
Pokud na něco narazím, dám vědět. Rozhodl jsem se na tom přečíst pár knížek, abych mohl hodnotit objektivněji.
Ale mám i jednu novou negativní zkušenost - a tou je automatická rotace. Zatímco na Kindlu stačí čtečku pouze přehodit čtečku z ruky do ruky tak, aby byla tlačítka pro palec dostupná a rotace je okamžitá, KOreader rotuje podivně, často narotuje jen o 90 stupňu do landscape a je třeba to opakovaně natáčet a zkoušet, což mne nasírá.