Přátelé - jailbreaknul jsem svůj Kindle Oasis 9. generace, abyste vy jste už nemuseli 😉
Ćasová náročnost : asi 30 minut i s KOReaderem
Benefity : pro mne žádné - patřím mezi uživatele, kterým Amazon žádnou knihu nesmazal ani nepřepsal jinou verzí, ač WiFi nevypínám. Pokud někdo takou zkušenost má, potom získá jistotu, že se tato situace nebude opakovat.
KOReader by si zasloužil samostatnou kapitolu - a to z mnoha důvodů, zmíním jen ty nejdůležitější body.
• neporporuje AZW3. Protože mám všechny knihu v tomto formátu (a Amazon je v tomto formátu posílá pomocí WhisperSync), KOReader viděl jen několik knih v ePubu, které jsem tam omylem kdysi nahrál kabelem. AZW3 (a KFX) je jediným formátem, na kterém Kindle umožňuje změnu uživatelského fontu. Na MOBI to zařízli už dávno.
• nepdporuje nahrání knihy kabelem. Pokud chcete použít kabel, musíte KOReader vypnout, knihu nahrát v kindlím režimu a pak KOReader zase zapnout. WTF ?
• je-li aktivní, nefnguje WiFi - tedy ani whispersync
• neumožňuje změnu fontu. Sice má v nabídce položku Embedded font, ta je ale šedá a nelze ji přepnout.
• má větší možnosti konfigurace, než čtečka Kindlu. Pokud někdo potřebuje nastavovat okraje nikoliv ve třech krocích, ale v deseti, bude se mu to líbit.
• má velmi slušné nastavení kontrastu a tloušťky fontu.
• obecně ovládání je nesrovantelně složitější a neintuitivní, je třeba se to prostě naučit a pamatovat. Na Kindlu jsem si vždy cenil to, jak jednoduše jej lze ovládat. Ale zvyknout si lze na cokoliv, je to jen otázka vůle a psychické odolnosti 😊
• fungují tlačítka a to i při rotaci.
• vykreslování je celkově pomalejší včetně výpisu obsahu knihovny
Jediným přínosem KOReaderu by bylo čtení ePUB bez nutnosti konverze. Pokud bych chtěl používat KOReader jako primární čtečku, musel bych všechny knihy překonvertovat, což dělat nebudu. Navíc - již zmíněná nemožnost nahrát knihu kabelem (ani nijak jinak) je docela faux pas, který to řešení značně devalvuje.
Ale zatím si tam ten KOReader nechám, jaibreak mne taky nijak neomezuje. Třeba najdu nějaká pozitiva.
Kdo to dočetl až sem, má u mne za vytrvalost malé a zcela bezvýznamné plus 😜