• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KYTIGALERIE FOTEK tvůrců a milovníků analogové fotografie*
    Vítejte v auditku věnující se výstupům z Vašich analogových fotoaparátů bez ohledu na věk, místo původu a formátu Vašeho foťáku, včetně nehynoucích debat a zdrcujících kritik.

Postujte a diskutujte nad Vašimi fotkami, které jste jakýmkoliv způsobem dostali na film (barevný, černobílý, středoformátový, kinofilmový. krosnuty, pullnuty, pushe, profi nebo z drogerky - prostě bez hranic).

Teoretickou část o analogové fotografii tu už máme:

[ ANALOGOVY foto klub... aneb bez digitalu jde fsechno hur :-) ]

[ Skenování a digitalizace filmů a fotografií (hlavně s Canonem 8800F aneb klub zoufalych uzivatelu) ]

[ lomografie - analogova lo-fi fotografie. stare fotaky, neostre fotky, multiexpozice, prosle filmy, vineta ]

[ Zvláštní obrázky, vlastni analogové omyly* ]

[ 6*6...středoformátová a větší fotografie ► přátelé flexaretek ◄ ]

[ 8mm / 16mm/ 35mm FILMY / PROMITAČKY / KAMERY a vše kolem ]

[ B&W :: filmy :: vyvojky :: zvetsovani :: lesteni.) atd. ]

[ černobílá fotografie ]

[ DÁLKOMĚRY - KLUB MAJITELŮ FOTOAPARÁTŮ - KTERÉ MAJÍ DUŠI ]

[ PHOTOGRAPHY || vlastni tvorba uzivatelu nyxu ]

[ polaroid a instantni fotografie ]

[ Holga ]

, pojďme se tedy v této galerii podělit o Vaše díla, které nesednou (nebo nemáte odvahy) do jinych diskuzi, a vyslechnout komentáře ostatnich uživatelů!

Můžete - nemusíte - k fotce připojit i fotoaparát a značku filmu.

Světlo všem!
    rozbalit záhlaví
    AZAZEL1MZ
    AZAZEL1MZ --- ---
    MURHAAYA: uvidim, treba ti to dovlecu at se na to muzete mrknout, ale ten dreveny je mozna lehci (ale zase vetsi a mene skladny :)
    TLAMICKA: nekde jsem kdysi cosi cetl a bylo tam pomer vaha vzhledem k formatu 6x6 a Hasselblad z toho vysel mam pocit nejlip, ale i tak po dvou dnech v Parizi s H na krku a na to cvaknuta 40mm objektiv jsem myslel ze uz nikdy nebudu chodit rovne
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    TLAMICKA: hele, s mamiyou RB67 se ti nebude chtit chodit nikam, nejakej hassy nebo kiev je proti tomu kapesni zalezitost malych rozmeru .)

nicmene 6x7 je 6x7 a kdyz uz to nekam dotahnu, tak vetsinou nelituju :)
    TLAMICKA
    TLAMICKA --- ---
    MURHAAYA: supr

AZAZEL1MZ: tak kdyby se ti s tim nechtelo tahat, coz se nedivim, tak ja bych si ho mozna nekdy na chvili pujcil, treba na vikend, kdyby to slo - to uz se zitra domluvime, ok? porad premyslim nad necim s vymennyma zadama a nejak se nemuzu rozhodnout, co ceho jit a jestli to ma fakt smysl - aby mi to pak nelezelo doma, protoze se mi s tim nebude chtit kvuli velikosti a vaze nikam chodit a jestli nebude lepsi prikoupit spis jeste jednu TRL :)
    AZAZEL1MZ
    AZAZEL1MZ --- ---
    MURHAAYA:
    ktery by se ti libil?
    Index of /magnola
    http://martinz.fme.vutbr.cz/magnola/

Index of /VF_Wachl_kamera_Praha
    http://martinz.fme.vutbr.cz/VF_Wachl_kamera_Praha/

ty teda ale nejsou moc kapesni :-D
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    kdyz jsme u tech kapesnich veci... netahne nekdo nejakej mechac? bych si to chtel trochu vosahat, ty tilty a shifty ... .)

AZAZEL1MZ: muzem porovna XA3 s LCA ckem. Jedno LCA mi nejak ne moc funkcni stoji na skrince v praci :/
    AZAZEL1MZ
    AZAZEL1MZ --- ---
    TLAMICKA: nevim jestli potahnu hasselblad (nevim ani jak to mam s kazetama, v ameru jsem potratil dva plechy na kryti kazety takze nevim kolik jich mam funkcnich a jestli v nich neni film) podivam se a uvidim
    spis jsem chtel brat neco do kapsy ;-)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    ja muzu vzit dve kazety.
    TLAMICKA
    TLAMICKA --- ---
    a kluci co berete ty velike potvory (hass, rbcko), budete mit k tomu mit vic kazet? rad bych tim prohnal vlastni film a celkove vam to poradne ochmatal ;)
    AZAZEL1MZ
    AZAZEL1MZ --- ---
    MURHAAYA: njn dnesni diagnoza, zanet jicnu a otekle hlasivky, takze si vas prijdu v sobotu asi jen poslechnout ;-) pac ze sebe nedostanu ani slovo
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TWARR: Seš ale nakropenej bezvadně :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    tak uz to tu vidim, ze MURHAAYA chrapat aji s coklem ze prej muzu u karyslava, tak esli me prijmete mezi smetanku ;D (sorry, jsem nakropenej, pisu asi hovnaú ;))
    TWARR
    TWARR --- ---
    si rikam, proc jako smrdet v picezem praglu, kdyz muzu poznat jiny kinofily ;))
    TWARR
    TWARR --- ---
    murhaayo vole v kolik, ze jedes, a bylo by spani pro dementa se psem? ;)D
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    AZAZEL1MZ: na paladixu nekdo nabizi tedka s barevnou hlavou a rameckama na kino a vejs. Barevna hlava je pro vic formatu fajn, protoze nemusis menit kondenzor a nemas vytah jako svina. Ja musim mi pri stredoformatovym nastaveni (80 mm objektiv) vytah 54 cm (uplne plny vytah), abych mohl zvetsovat na 30x24 s lehkym okrajem z kinofilmu.
    AZAZEL1MZ
    AZAZEL1MZ --- ---
    MURHAAYA: ten je na 18x24 ;-) ale na to mam taky fotak :-D jen nevim jak by se tvaril bydla na koleji kdybych si sem misto nej nastehoval zvetsovak, jj 6,5x9 zni velice zajimave
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    AZAZEL1MZ: na 13x18 je tedka na aukru http://aukro.cz/durst-18x24-cm-8x10-inch-componon-s-i2114540763.html

magnifax umi jako jedinej od meopty 6,5x9 vetsi uz jen magnitaurus. Opemus 7 by mel umet 6x7, ale nevidel sem ho a v meopte ani nemaj nahradni dily. Myslel jsem si blahove, ze by mohly byt kompatibilni se sestkou a vymenou kondenzoru a ramu, ze bych si mohl upgradovat.
    AZAZEL1MZ
    AZAZEL1MZ --- ---
    MURHAAYA: :-) njn ja se posledni dobou pletu az moc casto :-) dobre vezmu objektiv a .. snad i neco sveho, ale uvidime jestli se bude dat neco cvaknout :-) cvaky z hospody me neberou tak treba neco po ceste, potrebuju dofotit film ve dovou fotacich :-) a premyslim jestli znovu nezalozit do LC-A :-) nejak me to bavi jak je to male a nemusim se s tim nastavovanim moc srat

jinak pro zajimavost moje pokusy s novou kamerou a svetly, snazil jsem se chytit jak facha centralni zaverka v LC-A
    Kanál uživatele azazel1mz - YouTube
    http://www.youtube.com/user/azazel1mz/videos

MURHAAYA: jednou jsme to uz resili :-) Krokus nejaky starsi model, nemuzu ted k tomu najit papiry ale mam pocit ze tam je nejak Krokus 44 sl (nebo tak nejak)
    Index of /temnokomornik
    http://martinz.fme.vutbr.cz/temnokomornik/
    stara sunka, ale zvlada az do 6x9 celkem solidne, ale ty pohyby jsou takove nemotorne a je to velke jak svine, taky jsem premyslel ze bych si nasel neco od meopty na zvetsovani do 6x9, docela bych v brne ocenil nejakou soukromou temnou komoru, kde by se za nejaky poplatek dalo v klidu zvetsovat na solidnim zvetsovaku a poradne si vyvolat papiry a nechat si je tam i nekde ususit, v te koupelne me to fakt sere, neni tam k hnuti, samozrejme ze to ma svoje kouzlo ale ... pohodli je pohodli, od te doby co jsem v Jindrichove hradci ochutnal temnou komoru o rozloze cca 10x4 metry tak ... je to jine kafe
    navic by me zajimalo i zvetsovani z formatu 13x18 kdyz uz na to mam aparat :-D ale nejakou obludu se mi soukrome kupovat nechce
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    AZAZEL1MZ: pocitas spatne. OMko beru vzdy a vsude :)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    AZAZEL1MZ: kdyz je rec o fotkach, ja premyslim, ze poridim Magnifax 4, ale potreboval bych ramky a kondenzor na kino k tomu. Mam opemus 6 a ten nedovoli delat full format z 6x6 ani, orizne docela slusnej kus okraje. co mas ty?
    AZAZEL1MZ
    AZAZEL1MZ --- ---
    MURHAAYA: mmj pocitam asi dobre kdyz predpokladam ze nebudes brat svuj OM fotak a tak k tomu objektivu mam vzit sovji OM1
    AZAZEL1MZ
    AZAZEL1MZ --- ---
    MACHALIK: tu samozrejme pocitam mezi zeny ale i pri tom kdyz vezmeme planovane osazenstvo kolem stolu a ikdyz tam budeme mit dve pekne slecny, tak pokud kolektiv u stolu zprumeruju ... tak z toho vychazi prumerne skaredy chlap :-D

MURHAAYA: ok rad se podivam, chybi mi to ze nemam fotky na papiru, budu si muset najit cas a zajet nekde do nejakych potreb a koupit tam kousek drevotrisky a neco slozit

MURHAAYA: lenochu ;-)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    MURHAAYA: ale ty 50x60 printy brat nebudu teda :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam