• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_MAGIQUENEHTY - přírodní, umělé, nehtová modeláž, nail-art... aneb klub přátel pěstěných rukou
    NEHTY

    Jaké nehty nosíte? Gelové? Akrylové? Nebo preferujete přírodní nehty, případně P-shine?
    Jaké zdobení vás v současné době zaujalo? Nebo znechutilo...?
    Pozitiva či negativa nehtové modeláže. Jaké jsou vaše zkušenosti s netovými designérkami? Jaké nehtíky máte teď a jaké zdobení máte nejraději?






    Typy, rady, zkušenosti. Podělte se...
    rozbalit záhlaví
    LA_MAGIQUE
    LA_MAGIQUE --- ---
    TARGI: Mám vyzkoušeno, že většinou drží obojí. Pokud si děláš nehtíky sama, tak bohatě stačí jednofázový. Pro profesionální použití jsou lepší 3 fázové gely. Podkladový zlepšuje přilnavost a horní gel zase dodá daleko větší lesk než jednofázový gel.

    MOOONA: Pilníky z drogerie tedy rozhodně nedoporučuju. Raději kup v nějakém nail shopu nebo na netu. Na akrylové rozhodně drsnější pilníky. Drsnost je dána pomocí čísel. 80 jsou nejtvrdší, ale i se 100 akryl v pohodě zbrousíš. Dál jsou pak jemnější 150 a nejjemnější 180. Seženeš např. na http://modelaznehtu.cz/shop.php?list=all&&cislo=3 nebo http://www.enii-nails.cz/pilniky-bloky-lesticky-pilniky-katskup0501.php
    TARGI
    TARGI --- ---
    Co myslite, ze je lepsi, jednofazovej nebo 3 fazove gely?
    MODRAPUSINKA
    MODRAPUSINKA --- ---
    LA_MAGIQUE: dik moc, info predam:)
    LA_MAGIQUE
    LA_MAGIQUE --- ---
    MODRAPUSINKA: Záleží, co je to za značku. Já moc nejsem zastánce tady těch sad. I u gelů je lepší si připlatit za kvalitu. Jeslti je to čínského původu, tak bych se ani nedivila. Z levnějších a celkem kvalitních značek můžu doporučit Enii-nails a Expa-nails. Např. gel Miláček nebo Eník jsou stavební gely vhodné i pro začátečníky, moc dobře se s nimi pracuje a většině lidí drží. Taky je důležité nehty dobře odmastit a zmatnit blokem před nalepením typů. Před nanesením gelu zlepší přilnavost taky Nail prep. No a v neposlední řadě taky záleží, jak se ty nehtíky udělají. Pokud se gel dostane po krajích na kůžičku nehtových valů a nezbrousí se, tak se z tohoto místa může začít gel pomalu nadzvedávat a povolovat.
    MODRAPUSINKA
    MODRAPUSINKA --- ---
    Ahoj holky, 15ti leta segra chtela delat nehty,takl jsem ji koupila na ebayi takovou sadu-lampa,pilniky,gely,lepidlo,nehty atd. ,ale dva z tech gelu jsou nejaky divny a lepidlo taky. ty nehty hned druhej den upadaly nebo sly uplnme lehce sundat. muzete mi,prosim, poradit cim by to mohlo byt? tim gelem nebo lepidlem nebo spatnou technikou? a jake bych ji mohla koupit gely? nejaky dobry na takovy to domaci delani a lepidlo? dekuju
    ALAYU
    ALAYU --- ---
    Ahoj holky, chtěla jsem delat nehty, ale moc mi to nešlo, mám tu UV lapmpu, téměř nepoužitou, s certifikátem a nedávno proměřovanou žárovkou, je sice už mimo záručák(kterej mám pořád taky) ale je supr, značky elannails http://www.elanails.cz/elanails/eshop/1-1-GELOVA-TECHNIKA/2-2-UV-LAMPY/5/2-ENF-1-Zarivkova-lampa nová je ted za 700, i kdyz jsem ji koupila za 1400 prodam ji klido za 300, k nicemu mi uz stejne neni...kdybste mela nejak z vas zajem tka posta
    LA_MAGIQUE
    LA_MAGIQUE --- ---
    MYJKA: co se týká cen, pohybuje se to mezi 150 - 350,-. Ovšem nejsem z Prahy, takže ti bohužel v Praze nikoho nedoporučím :-/
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    LA_MAGIQUE: Diky.
    A nejaky tip na niekoho v prahe a kolko taka manikura stoji?
    LA_MAGIQUE
    LA_MAGIQUE --- ---
    MYJKA: Manikúra vydrží u každého jinak, záleží na tom, jeslti si necháš zastřihávat kůžičku (nedoporučuju) anebo jen zatlačit, na tom, jak moc dáváš rukám zabrat apod. Průměrně tak dva týdny, ale je to individuální. No a lak na přírodních nehtech moc dlouho nevydrží, většinou pokud chceš barevný lak, tak si spousta lidí chválí gellak (shellac), což už se tady nedávno rozebíralo, že je to lak, který se nechává vytvrdit v UV lampě, vydrží déle.
    PHOE3E
    PHOE3E --- ---
    Je tu někdo z Brna? Nejsem schopná udělat si gelovou francii na pravý ruce.. :-D potřebuju pomoc :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Nikdy som nebola na manikure, ale chcela by som to skusit.
    Chcela by som upravit vlastne nechty a nalakovat.
    Ako dlho lak vydrzi? Ake su ceny? A kam by ste mi v prahe odporucili ist? :)
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    LA_MAGIQUE: netuším, zkusím ze zvědavosti :D možná nějaké oleje - kosmetika, zatlačují asi kůžičku dřívkem a nebrousí to, jsem zvědavá..

    Jinak jsem si nechala tu odpornou francii úplně zkrátit a nalakovat temně fialovým lakem, navrch mi dali vrstvu bezbarvého gelu do lampy, tak by to mohlo i vydržet ten lak :)
    LA_MAGIQUE
    LA_MAGIQUE --- ---
    MONELLE: Je na thajské manikúře a pedikúře něco speciálního, kromě toho, že to dělají šikmoocí? :)
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    LA_MAGIQUE: zcela s tebou souhlasím!
    Já se v dlouhých nehtech cítím blbě a s malýma dětma neprakticky, ale krátké mi asi tolik nesluší, protože mám široký kulatý tvar nehtu, asi je neumím správně vypilovat a má vietnamská manikérka už vůbec, neb oni obecně krátké zřejmě neuznávají - pokaždé říkám "co nejkratší" a stejně hodně přečuhují.
    Stěhujeme se ted na venkov, kde ale kupodivu je pěkný thajský salon, kromě relax. a masážních procedur nabízí i thajskou pedikuru a manikuru, chci zkusit.
    LA_MAGIQUE
    LA_MAGIQUE --- ---
    MONELLE: Já osobně mám averzi vůči bílé francouzské manikúře už pár let, jediné, kde to snesu, jsou nehty na nohou. (Ještě možná u nevěst prominu:) Jsou ovšem zákaznice, které si za francií stojí a nikdo jim to nevymluví. Celkem často pak zjistím, že to vyžaduje partner :-O Muži, kteří si u žen potrpí na nehty, preferují většinou klasickou francouzskou manikúru. Jinak jak říkáš v těch reklamách tu oranžovou ,,tělovou" barvu a tzv. nehtové makeupy jsou hrozné, přijdou mi hrozně nepřirozené. Pokud chce někdo opravdu přírodní vzhled s gelovými nehty, tak používám tento gel http://www.lioncosmetics.com/lioncz_brno/product.php?id_product=248 je opravdu jen lehce zbarvený, a tak zůstává průhledný a výsledek je přirozený. No a k tomu, co je IN, tedy alespoň, co já vím, letos rozhodně krátké jednobarevné, barvičky šedá antracitová, tmavě modrá, pastelově červená, no a klasická červená, ta snad nevyjde z módy nikdy:). Já teda ještě můžu celé černé :) Jinak ten článek se mi moc líbí, u mě souhlas :)
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    Manikúra 2011 :: JUICY NAILS
    http://juicynails.webnode.cz/news/manikura-2011-/
    dle tohoto je francie dál IN, ale krátké barevné nehty jsou asi víc..
    MONELLE
    MONELLE --- ---
    book

    Chci se zeptat na názor, je francouzská manikura (gel, akryl, ne moc dlouhé) OUT nebo je to nehynoucí klasika - elegance? Na mě začíná dělat trochu laciný dojem.. modelky v reklamách i časopisech mají nehty krátké, nalakované jakousi tělovou barvou, je mi jasné, že reklamují jiný produkt a vše ostatní má být v pozadí, ale nějak si třeba nedovedu představit pravou dámu s francií nebo jiným akrylem/gelem.. spíš decentní lak na krátkých nehtech nebo červený - sexy klasika.
    TARGI
    TARGI --- ---
    Hmmm, tak to sem na sebe zvedava s tim drivkem-si mozna driv vypichnu oko, nez se mi to povede ;-)
    LA_MAGIQUE
    LA_MAGIQUE --- ---
    TARGI: Proužky jsou na nic. Já teda kreslím od ruky :) Taky dost záleží, jak kvalitní máš štětec. Ale když mi to někde ujede, tak vezmu pomerančové dřívko a tou špičatou stranou to umažu a zarovnám. Případně někoho zaúkoluj na tu pravou;))
    TARGI
    TARGI --- ---
    Jeste dotaz, jak docilit dobre francie? Resp, hezky rovne? Mam fr gel, a mam takovy ty prouzky, co se lepi a podle nich se to ma delat, ale ty nedrzi(vyzkouseno vic druhu). Nerikejte, ze od ruky, bo me se tak klepe ruka, ze to neni nic moc. Leva jeste jde, ale prava, des ;-)
    PHOE3E
    PHOE3E --- ---
    Já teď koupila ten přilnavač gelu, jinak používám pouze jednofázový, bez podkladového, tak to možná bude tím. Přilnavač funguje, už mám nehtíky 2 týdny a drží jako přibité a to jsou dost namáhané v práci. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam