• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KROTITELArboristika - Kácení a prořezávání stromů
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    Ale hele já tě nepřemlouvám, mě je to vpodstatě jedno..
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    BLANITCHKA: to je jedno, jestli skládáš stromy pro sebe, nebo pro někoho, když ti spadne na hlavu, tak ti to bude už tuplem jedno .. a to, že je to tvůj les neznamená, že si tam někde nepořídíš věšáka :) A i ve vlastním lese si budeě muset nabrousit řetěz a seřídit motor ..
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    T_MAX: OK, mě jde o hobby použití ve vlastnim lese a zahrade, abych se u toho nezabila :) Na komplikovane kaceni a prořez dřeva si najimam profiky.

Kazdopadne diky za reakci, treba vychytam nejaky zimni termin, kdy na to bude čas.
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    BLANITCHKA: A ty si myslíš, že se s pilou naučíš dělat (včetně zvládnutí teorie a údržby, která zrovna v tomhle oboru není úplně k zahození) za odpoledne? Já se ani moc nedivim, že se takový kursy nedělaj - je to totiž nereálný ..
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    T_MAX: díky, ale to jsou přesně ty rekvalifakční kurzy na 30+ hodin.... měla jsem na mysli tak jedno odpoledne.. treba, ze to delaji prodejci těchto zařízení.

Budu hledat dál..
    BLANITCHKA
    BLANITCHKA --- ---
    nedaří se mi nic vygooglovat, tak se zkusím zeptat tady. Ráda bych se zúčastnila nějakého kurzu základů práce s motorovou pilou. Jedná se mi zejména o základy bezpečnosti, techniky kácení, odvětvování, prořezu a taky seřízení pily ( dotahování řetězu aj.)

marně hledám, kde se takové věci učí....

poradíte někdo?
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    repast ze štípacích obrázků ...

KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    hahaha
    Jak rozhodně nekácet strom? Majitel rozbořeného domu zná recept – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/koktejl/262326-jak-rozhodne-nekacet-strom-majitel-rozboreneho-domu-zna-recept.html
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    tak tu mam menší info o té zakázce na šumavě.

resp je to sepsaný tady na internetech jak na to: http://zpravy.idnes.cz/dobrovolnici-na-sumave-oloupali-uz-tisic-kurovcem-napadenych-stromu-12z-/domaci.aspx?c=A110712_095835_budejovice-zpravy_pp

ceník pro mě aktuální ještě nemam ale extra se lišit nebude.
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    KROTITEL: To je desne napsany - "se zarizla" - tomu klukovi to asi pekne potrhalo krk, chudak no.

No na Slovaci a jeste v sobotu, minimalne do kazde nohy jeden panaca.
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    by mě zajímalo kolik měl v žíle..
    Motorová pila zasáhla chlapce do krku, v nemocnici zemřel – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/256907-motorova-pila-zasahla-chlapce-do-krku-v-nemocnici-zemrel.html
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    AKHIBARA: tady je zas šéflej penzion a budem tam tak jak píšeš.
    btw mam další info a nemam teď čas, tak že ho nahodím zítra večer.
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    KROTITEL: JJ. Bejvalej spolubydlici to delal. To neni spatna prace. Jen tedy on mel obytnak a travil na Sumave v podstate celou sezonu jaro-leto-podzim.

T_MAX: masakr...
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    AKHIBARA: mělo by to být tak. zatim je vše v jednání, tak že nemůžu upřesnit co všechno se bude dělat. zatim to je taková výzva kdyby někdo nevěděl kde makat a měl zájem, tak aby dal vědět a já mu potom upřesnil další info. tak jsem to myslel zatím.

SNUPAK: z lana servat kůru, uklidit jí, něco pokácet. práce placená od m2. bez aktivistů :)) atd.. stay tunned.

je to státní zakázka tak že ještě musí projít výběr. řízení.
    psal jsem to proto abych příp. měl v záloze lidi kteří by šli do lesa. z 20 lidí mi stejně řekne půlka že nemá čas, klasika, tak že zatím asi takle.
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    KROTITEL: kurovec?
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    KROTITEL: stromolezci taky odkurovavaji stromy? o co jde?
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    Zatím to ještě neni jisté, nic méně rozjíždí se mi asi sezonní práce a budu potřebovat stromolezce na odkůrovávání stromů. cca 6 - 10 lidí.

zatim to ještě neni hotový fakt ale jen nadhazuju kdo by se chtěl příp zůčastnit.

jak budu vědět něco dál hnedle to sem házim.
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    SNUPAK: Myslis ten Rescue? Jj, pilku na sklo vymenis. No ale nakonec mi zrovna tenhle prijde uzce zamerenej se zbytecne moc funkcema co nevyuziju (pokud bych nebyl profi ridic jako ty a mel to jako "zalohu pro vsechny pripady"), takze asi u me vyhral ten Soldier. V podstate to co potrebuju.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam