• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KROTITELArboristika - Kácení a prořezávání stromů
    Arboristika
    Kácení a prořez stromů, keřů a péče o zeleň.
    Těžba dřeva, kácení pomocí stromolezecké techniky. Rady, tipy, technika, vybavení, motorové a ruční pily, prostě vše týkající se prací se dřevem a lezení po stromech.

rozbalit záhlaví
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    KROTITEL: kurovec?
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    KROTITEL: stromolezci taky odkurovavaji stromy? o co jde?
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    Zatím to ještě neni jisté, nic méně rozjíždí se mi asi sezonní práce a budu potřebovat stromolezce na odkůrovávání stromů. cca 6 - 10 lidí.

zatim to ještě neni hotový fakt ale jen nadhazuju kdo by se chtěl příp zůčastnit.

jak budu vědět něco dál hnedle to sem házim.
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    SNUPAK: Myslis ten Rescue? Jj, pilku na sklo vymenis. No ale nakonec mi zrovna tenhle prijde uzce zamerenej se zbytecne moc funkcema co nevyuziju (pokud bych nebyl profi ridic jako ty a mel to jako "zalohu pro vsechny pripady"), takze asi u me vyhral ten Soldier. V podstate to co potrebuju.

PIETY23
    PIETY23 --- ---
    AKHIBARA: staci ho mit v kapse srat na karabiny - ja ho mam v kapse at se mi do nej nic nemota a at se o nic dalsiho nezahaknu :)

SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    AKHIBARA: vypada to na to, ze minimalne tu pilku je mozny vymenit az se opotreby. to je dobry, vidim prvne...
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    KROTITEL: Jo to znam. Bratranek dostal pokutu 100e za podobnej kapesni nuz. Nechapu.
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    AKHIBARA: tak to si asi aj chleba uřízneš :))

btw nejezdi přes němčoury nebo ti ho na hranicích zabaví!! měří se tam délka čepele pomocí rozměru krabičky od cigár.. fakt úlet.. jednou jsem o tom četl report a jednou jsem se u toho dokonce nachomejtnul. pozor na to! :)
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    KROTITEL: cepel ma 85mm
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    KROTITEL: Mely by bejt akorat. Mam od nich jeden stejny velikosti na cestovani a do lesa. Naprosta spokojenost.

Mrkni na video pod tim rescue, tam je docela dobre videt velikost. Krome toho tam typek pomoci toho noze a ruznejch jeho funkci zdemoluje auto, docela mazec...:)

PIETY23: No abych rekl pravdu zda se mi ze sem zas jednou mel zachvat ze si poridim kudlu s dirou na karabli, ale asi to fakt nema cenu...
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    AKHIBARA: neni to malý?? na fotce to vypadá velikostně jako rybička :)))
    PIETY23
    PIETY23 --- ---
    AKHIBARA: victorinox vypada o moc lip to ti reknu! kdyby jsi chtel pak vymenit za edelrid dej vedet ;) :D
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    KROTITEL: Jo to je fakt, setrit na nespravnejch mistech se nevyplaci.
    Ale to spyderco je pro me cenove nadstandart.
    No nakonec nejspis se zas uchylim k osvedceny klasice ze svycarska.

RescueTool - Victorinoxcz.cz - švýcarské hodinky, nože, kufry a cestovní zavazadla
    http://victorinoxcz.cz/index.asp?menu=775&record=4435

nebo

Soldier Knife - Victorinoxcz.cz - švýcarské hodinky, nože, kufry a cestovní zavazadla
    http://victorinoxcz.cz/index.asp?menu=775&record=5002
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    AKHIBARA: to asi ano ale když mám v práci nůž kterej stojí za........ tak mi tečou nervy :D
    co jsem ho kdysi měl, tak jsem ho nikdy nebrousil a byl pořád stejně ostrej pro mé používání, a to že jsem s nim xkrát otvíral třebas konzervy s jídlem atd.. fakt držák..
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    KROTITEL: No v tom katalogu bych si vybral, to teda jo. Ale cenove jsou trochu jinde nez bych si predstavoval na obcasne pouziti pri praci.
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    AKHIBARA: Za málo. co ty spyderca??
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    KROTITEL: Vypadaj. Ale ten od elderitu mi prijde trochu vymaklejsi - pojistka a zvlneny ostri.

Kazdopadne dik za info.

PIETY23: dik za info
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    AKHIBARA: asi jo. sry, vypadaj stejně..
    PIETY23
    PIETY23 --- ---
    AKHIBARA: ja ho nastesti ve strome pouzit nemusel ale celkove mi prijde v pohode ten od petzl je taky super
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    SNUPAK: hmm, no na to se spolehat nechci, prijde mi to spis jako hracka...

KROTITEL: dik za odkaz, mrknu na to.
    No a nemas nahodou ten od Petzlu? o tom jsem uz slysel ze je dost k nicemu. Tenhle je od elderit.

PIETY23: takze muzes doporucit? Co ta plastova rukojet a pojistka, je to ok?
    PIETY23
    PIETY23 --- ---
    AKHIBARA: ten druhy - edelrid fasujeme v praci a na rezani lan je super
    KROTITEL
    KROTITEL --- ---
    AKHIBARA: vím že firma spyderco vyrábí tyhle nože asi v nejlepší kvalitě na trhu, co vím.
    kdysi jsem měl od nich jachtařskej nožík a řízlo mi to 10mm lano na jeden říz. a to měl 5 cm čepel. prostě se řízneš ani nevíš jak :))
    :: Spyderco ::
    http://www.spyderco.com/

ten z druhého odkazu mam a je fakt hroznej. moc nedoporučuju. i když mam tam teda rovné ostří. nemá pojistku tak že si klidně fikneš prsty atd. jediný co je na tom fajn je to velké oko na karábli..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam