• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KROTITELArboristika - Kácení a prořezávání stromů
    Arboristika
    Kácení a prořez stromů, keřů a péče o zeleň.
    Těžba dřeva, kácení pomocí stromolezecké techniky. Rady, tipy, technika, vybavení, motorové a ruční pily, prostě vše týkající se prací se dřevem a lezení po stromech.

rozbalit záhlaví
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    SNUPAK: JJ, to jsem našel taky, ale "maximální průměr kmene 60 cm" je jedna z podmínek. Tam tu krávu jasanovskou nenarvu ani kladivem, má to přes metr:/. Ale bůh ví, jak to bude. Já furt čekám, až začne úřad dělat svoji práci.
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    SNUPAK: Aha tak doprava zdarma a max průměr 60 cm - takže trochu zklamání.
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    JOSEF_K: Hledal jsem na netu a nasel jen toto - cca 50km od prahy http://www.mobilnikatr.cz/
    Vyplnil jsem poptávku a budou mi volat. Zajímá mě cena...kdyby to někdy vyšlo, můžeme se třeba domluvit a zlevnit tak dopravu. Ale musela by to být dobrá shoda náhod..
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    SNUPAK: dvacet litre se mi teda vybirat nechce, nevis o necem melouchovejsim, popr nechces si udelat melouch???
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Když jsme u těch velkejch strojů, tak tady mě vůbec nenapadlo se zeptat. O mobilním katru/pásovce, schopném říznout cca metr siný kmen v Praze či blízkém okolí někdo nevíte? Sice jsem ještě ve fázi čekání na rozhodnutí o povolení ke kácení, ale časem budu takovou bestii potřebovat...
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    DREDIK: DKNV asi nejlepší. ..Praha Libuš.
    ale bude to tak 2500.- a velká záloha, cca 20 000.-
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    DREDIK: kde to má být?
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    nevite kde levne pronajmout stepkovac?? profi prosim zadnou elektrickou mrchu
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    jen tak pro zajímavost:

S navijakom do lesa | Záhrada | byvanie.sme.sk
    http://byvanie.sme.sk/c/6886345/s-navijakom-do-lesa.html

bude to strašně slabý, ale pěkný.
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    SNUPAK: A delej lakyrky pred holkama;)
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    DREDIK: tak jsem se podíval hned a fakt - FUNGUJE TO:-)

Můj život je zase o trochu snazší!
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    DREDIK: super. večer kouknu. díky.
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    SNUPAK: muzes s tim mit uspech u zen, nezaruceno!!
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    SNUPAK: vytvorim obrys panskeho prirozeni a pak jen zvednu... asi nedava smysl nazorna ukazka: -> http://www.how2videos.us/watch.php?vid=fd1984d01
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    Nemáte někdo nějakou fintu na rozmotavani řetězu na pilu? Už to dělám takovou dobu a stale si u toho občas připadám jako hloupá opice. Někdy to mám hned a někdy se vzteky směju sám sobě.
    Výměnou Vám prozradím skutečně vypečený dřevorubecký žertík. Když máte řetěz již trochu vyběhaný a tím pádem volný, dá se v pevných rukavicích protočit jakoby naruby, zuby dovnitř. Pak stačí trochu zamotat a ten, kdo to bude rozmotávat, nepochopí o co jde....:-)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    SNUPAK: Díky, to zní dobře!
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    JOSEF_K: Zahrada Břevnovského kláštera Praha 6. Stromů je tam dle libosti, přes den tam není ani noha a sídlí tam zahradnická firma, pro kterou často pracuji. když se domluvíme, tak Ti můžu být částečně ku pomoci. Šéf je fajn chlap, určitě nebude mít nic proti, maximálně Ti vrazí do ruky pilku a rovnou něco zařízneš:-)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Nemáte tip na nějaký místo v Praze a okolí, kam nechodí moc lidí a jsou tam stromy, po kterých by se dalo lézt? Začínám s tím a hledám nějaký místo, kde by se dalo trénovat...
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    SAKU: Nadechni se rekni so vsechno bude dobry pouzivej hlavu a Ono to nejak dopadne miza nezamrza a je ve strome po celej rok vrba je ok ver mi
    SAKU
    SAKU --- ---
    DREDIK: Jiva je taky dilo, nejlip porostla brectanem :) Ja proste spekuluju nad tim, jestli kdyz do toho jde miza tak je to pevnejsi...aspon o par procent...do toho ale zas vaha tech listu...no je to alchymie.
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    SAKU: ja nesnasim topoly [populus] visoky krehky mrchy zvlastni evolucni reseni... nicmene bych rek ze je to v zasade jedno jestli na to lezes v lete nebo v mrazech... kdyz je na tom metr snehu tak to je rozhodne jinaci kvuli vaze snehu... jinak krome vrby jiva bych z vrb nemel takovej vitr u prdele, rostou kdejaky horsi veci nez vrby ,]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam