• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KROTITELArboristika - Kácení a prořezávání stromů
    Arboristika
    Kácení a prořez stromů, keřů a péče o zeleň.
    Těžba dřeva, kácení pomocí stromolezecké techniky. Rady, tipy, technika, vybavení, motorové a ruční pily, prostě vše týkající se prací se dřevem a lezení po stromech.

rozbalit záhlaví
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    AKHIBARA:
    DREDIK:
    Asi debilní dotaz, ale v čem spočívají výhody arboristického lana oproti normálnímu pracovnímu lanu? Jestli dobře chápu, tak cena toho linkovaného lana je nějak extrémně nízká. Tak koukám, na kolik by mě vyšlo 60m lano od singing rock, který používám teď, akorát o něco kratší (40m), a v 60m dýlce by to byly necelý 2400 Kč. Jasně, nemá na koncích oka, ale jinak mi výhody nejsou moc jasné. Možná lepší otěruvzdornost, ale co tak pravidelně kontroluju to svoje lano, tak i na nějakém hnusném povrchu nevidím následky (krom špíny teda:)).
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    AKHIBARA: Cena je temer neuveritelna jestli je to lano CE neresim a kupuju
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    Mate nekdo zkusenost s timhle lanem?

SR - Lano Timber 11,5
    http://www.mountainshop.cz/sr/detail.csp?!P,18486
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    SNUPAK: JJ, to jsem našel taky, ale "maximální průměr kmene 60 cm" je jedna z podmínek. Tam tu krávu jasanovskou nenarvu ani kladivem, má to přes metr:/. Ale bůh ví, jak to bude. Já furt čekám, až začne úřad dělat svoji práci.
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    prace je u nasich na zahrade takze pivko a dobry obed je samozrejmosti...
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    SNUPAK: jaj ja sem "icar" ale v londyne na to asi hrat nebudou co?? no mam kaceni asi padesati tuji a prorez dvou oresaku a sakury na zacatek dubna mozna jeste nejaky ofrcavacky kolem, mozna by se mi hodil nekdo se stepkovacem a do party samozrejmne....
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    SNUPAK: Aha tak doprava zdarma a max průměr 60 cm - takže trochu zklamání.
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    DREDIK: Bohužel...Melouchy dělám a v práci štěpkovač máme, ale s jeho půjčováním mám špatné zkušenosti a taky si ho půjčuju jinde. Zkus tam zavolat a možná když si uděláš smlouvu na ICO, nebudeš muset platit zálohu. Obávám se ale, že až po třech výpujčkách.
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    JOSEF_K: Hledal jsem na netu a nasel jen toto - cca 50km od prahy http://www.mobilnikatr.cz/
    Vyplnil jsem poptávku a budou mi volat. Zajímá mě cena...kdyby to někdy vyšlo, můžeme se třeba domluvit a zlevnit tak dopravu. Ale musela by to být dobrá shoda náhod..
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    SNUPAK: dvacet litre se mi teda vybirat nechce, nevis o necem melouchovejsim, popr nechces si udelat melouch???
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Když jsme u těch velkejch strojů, tak tady mě vůbec nenapadlo se zeptat. O mobilním katru/pásovce, schopném říznout cca metr siný kmen v Praze či blízkém okolí někdo nevíte? Sice jsem ještě ve fázi čekání na rozhodnutí o povolení ke kácení, ale časem budu takovou bestii potřebovat...
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    DREDIK: DKNV asi nejlepší. ..Praha Libuš.
    ale bude to tak 2500.- a velká záloha, cca 20 000.-
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    DREDIK: kde to má být?
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    nevite kde levne pronajmout stepkovac?? profi prosim zadnou elektrickou mrchu
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    jen tak pro zajímavost:

S navijakom do lesa | Záhrada | byvanie.sme.sk
    http://byvanie.sme.sk/c/6886345/s-navijakom-do-lesa.html

bude to strašně slabý, ale pěkný.
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    SNUPAK: A delej lakyrky pred holkama;)
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    DREDIK: tak jsem se podíval hned a fakt - FUNGUJE TO:-)

Můj život je zase o trochu snazší!
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    DREDIK: super. večer kouknu. díky.
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    SNUPAK: muzes s tim mit uspech u zen, nezaruceno!!
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    SNUPAK: vytvorim obrys panskeho prirozeni a pak jen zvednu... asi nedava smysl nazorna ukazka: -> http://www.how2videos.us/watch.php?vid=fd1984d01
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    Nemáte někdo nějakou fintu na rozmotavani řetězu na pilu? Už to dělám takovou dobu a stale si u toho občas připadám jako hloupá opice. Někdy to mám hned a někdy se vzteky směju sám sobě.
    Výměnou Vám prozradím skutečně vypečený dřevorubecký žertík. Když máte řetěz již trochu vyběhaný a tím pádem volný, dá se v pevných rukavicích protočit jakoby naruby, zuby dovnitř. Pak stačí trochu zamotat a ten, kdo to bude rozmotávat, nepochopí o co jde....:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam