EMK: au ja moc nepochopil co se stalo, lano proste selhalo nebo do nej riznul...? genoom to prikomina ze sekundarni anchor point se ma za kazdou cenu upevnit...
btw jak tak koekam tak tady hodne jedete mechanicky veci na lezeni, ja se nejdal dostal k mali kladce co mi posouva lano, nic mechanickyho nejak nepotrebuju, lano na lano funguje spolehlive a kdyz uz mam lanit ve vzduchu tak je to proste trochu namaha, precejenom aspon me to udrzuje fit nepride mi to jako velkej problem. cas od casu pouzijem takovou tu blbost na nohu ale to se mi stalo asi tak desetkrat za moji karieru. uprime nepouzivam ani stupadla, jen ve vzacnych pripadech [sequoia, jedle/jedlovce, money puzzle a ostatni verbez co nema dost vetvi] knifer vseobecne jdou sundat docela snadno i bez nich. musim podotknout ze takhle lezou i mi kolegove (nekteri stale s prusikem a nijack jim neshazi mechanicky zarizeni)
jednu dneska v noci do CR na tyden, docela rad bych si pokecal s nekym kdo je od fochu tak kdyby mel nekdo jajem dozvedet se jak to funguje v anglicku vymenou za "o praci v tuzemsku" tak treba jen na kafe/pivko/caj/whatever..., tak at mi napise do zprav (zkontroluju v ut vecer) ja sem skoro flexibilni a budu rozplynutej po cely praze
P.S.: jednou jsem se tu domlouval na nejaky praci, kterou jsem nakonec udelal sam (omlouvam se ze sem nedal vedet), tak snad se dotycny nezlobi, tentokrat se ozvu!!