GENERIXX: ahoj, díky za ochotu takové sebrance (no offense :-7) naslouchat a odvahu "jít s kůží na trh", není to obvykle pohodlné, vděčné a ani to není běžné.
Jinak za mě:
- obecně má WoT stále široký prostor ke zlepšení a některé úpravy a postupy mi lezou na nervy, nciméně pořád je to super hra, která mi dala už nespočet hodin zábavy za velice rozumnou, navíc mnou stanovenou cenu (neplatím si premiák, ale něco už jsem přeci jen pustil za tank nebo vylepšení garáže) a v zásadě se opravdu dá hrát i zadarmo (cca do VIII tieru, kdy začne váznout ekonomika), což oceňuju.
- velice mě například potěšila integrace některých nejpoužívanějších modů přímo do hry, což prospělo jak příjemnějšímu hraní, tak trochu i rovnováze (vyložení cheateři pořád cheatují, ale není taková automatická hranice mezi modaři a nemodaři). Možná by šlo zapracovat třeba i něco jako XVM, aby ponětí o schopnostech ostatních hráčů neměli pořád jen modaři.
- co naopak považuji za slabinu, navrch kvůli současné marketingové politice dále se zhoršující, je nevyrovnanost jednotlivých tanků.
Na každém Tieru je několik vyloženě OP tanků, které si do odřadů apod. bere skoro každý a na randomu každý, kdo nechce v bitvě trpět, ale užívat si převahu, a naopak vyložených "šunek", které jezdí jenom masochisti. To se teď nadále zhoršuje častým zaváděním "neprůstřelných" bonusových tanků, které jsou k mání za peníze, což patrně zisku svědčí, ale vyrovnanost a zábavnost hry trpí - k čemu je mít Xset různých tanků k dispozici, když hratelných (ve smyslu, že je s nimi průměrný hráč schopen aspoň trochu důstojně čelit jinému průměrnému hráči v OP mašině) je sotva polovina a 80% hráčů jezdí 20% (ne-li 10%) stejných strojů? Logický je přístup "něco za něco", s tím, že si každý vybere, jaká kombinace výhod/slabin mu vyhovuje, ale když se mezi takhle vybalancovanými tanky vyskytují stroje, které mají dobré prakticky všechno a při střetnutí 1:1 nemá většina vůbec těch zbylých šanci, asi to vyrovnanost nepodpoří.
OP stroje navrch ostatní rozčilují, což může snadno vést ke snaze "potrestat" jejich vlastníky a přispívá k zamořování hry vzájemným svinstvem (typicky viditelná je v poslední době např. zášť vůči neviditelným a bblbě průstřelným švédským AT, už jsem jich viděl dost sházených vlastními spoluhráči do vody, obrácených na zádíčka atp. - superobrněné těžké/střední tanky se samozřejmě prudí hůř, tak to tolik nechytají, oni to vůbec dělají velicí hrdinové :-7)
- co se týče map, osobně by mě víc potěšilo další rozšíření repertoáru, než další grafické kejkle (ale chápu, že to asi vidí leckdo jinak). Taky bych ocenil více exteriérových map oproti městským - jako artynář si například v polovině městských map moc neškrtnu, protože střílet můžu reálně na cca 10% mapy a na místa, která každý zná, nicméně nebaví mě takové mapy moc ani s jinými typy tanků, nedá se obvykle moc manévrovat a bývá to moc ve stylu: kdo má nejsilnější pancíř a dost peněz na goldy, ten vyhrál.
- jinak kdyby to bylo možné, přimlouval bych se také za aspoň nějaké dělení podle schopností pro účely MM - sám jsem dost lama, ale i tak polovinu her vyloženě trpím, když ani nestihnu dojet na pozici a už je půl týmu mrtvá. Kdyby si aspoň ti nejšílenější lemingové a lůzři lezli na nervy jen sobě navzájem a až když by se naučili aspoň základy, mohli by si jít hrát s "většíma klucima", tak by vám velká část dlouhodobých hráčů byla dost vděčná a věřím i že by se trochu pročistila atmosféra (což znamená třeba i méně znechuceně končících hráčů).
Jasně už končim, TLDR, ale když se jednou někdo ptá, musím si taky poplakat... :-)