• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MTOWilhelm Reich - Orgon Power Organisation
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    MTO: ty vazne veris na chemtrails a ze ta jeho pyramidka souvisi s tvarem mraku nad jeho barakem? vazne mas pocit, ze v dobe, kdyz kazda potravina obsahuje nespocet chemickych "vylepsovaku" je efektivni lidi travit rozprasovanim z letadel ve velkem mnozstvi? nesmirime se proste se zakony aerodynamiky a neuzname ze letadla za sebou zanechavaji kondenzacni stopy?

    v psychologii byl Reich asi kapacita a boural dobova tabu, ale co se tyka 1:34 to je az nebezpecny nesmysl. fakt by me mrzelo, kdyby kvuli jeho pozdnim uletum moji kamaradi navic uzasne a dobre bytosti byli zatazeni do nejakych bludu. jestli umi tyhle kousky pryskyrice opravdu odclonit elektromagneticke pole tak sem s tim a od zitrka to budem ladovat do menicu napeti u lokomotiv a usetrime miliony a nobelovka nas nemine :)

    CONTINUITY: naproti tomu citlivost na zarivky o ktere pises je fyzikalne docela dobre mozna. nevim jestli tomu rikat DOR a "personifikovat" si to do castic a nebo to brat proste jako kvalitativni zmenu elektromagnetickeho pole kolem nas. ja si radsi predstavuju poli jini zas castice je to spis slovickareni. mozna to spis souvisi s tim, ze zarivka rychle blika coz je i jemne slyset zvlast kdyz je na konci zivotnosti. onehda jsi zkousela na ruce takovy svitici drat, ktery funguje na podobnem principu a taky ti vadil. s tim by se treba dalo
    dal pracovat. proste sis vytrenovala dalsi smysl neco jako maji delfini, coz je myslim tvoje oblibene zvire :)
    Dolphins' 'Sixth Sense' Helps Them Feel Electric Fields | Electroreception, Electric Fields and Dolphins
    http://www.livescience.com/15240-dolphins-sense-electric-fields.html
    na tohle by uz sel udelat korektne vedeny dvojite slepy experiment a vysledky by mely svoji vahu i v rigidni vedecke obci. treba by to nakonec vedlo ke zprisneni norem pro elektromagentickou kompatibilitu a to uz by byl velky uspech
    Elektromagnetické pole a zdravotní rizika (IV) - TZB-info
    http://www.tzb-info.cz/4530-elektromagneticke-pole-a-zdravotni-rizika-iv
    Konstrukční normy: Elektromagnetická kompatibilita | FYZIKÁLNĚ TECHNICKÝ ZKUŠEBNÍ ÚSTAV, státní podnik
    http://ftzu.cz/informace/zakladni-konstrukcni-normy/emc
    MTO
    MTO --- ---
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    BROZKEFF: Přednedávnem jsem přeložila jeden pěknej text o DORu a dala ho sem, četl jsi ho?
    Podle mě DOR je definován docela přesně.

    Zářivky jsou podle mého názoru objektivně škodlivé a takhle to relativizovat není na místě.

    V jakékoli místnosti, kde svítí zářivky, je mi odjakživa naprosto specifickým způsobem špatně, fyzicky i psychicky, hodně jsem tím trpěla ve škole.
    Nezabývala jsem se tím, brala jsem to jako nějakou osobní citlivost - do chvíle, kdy jsem narazila právě na ty informace o DORu, které popisují naprosto přesně takové potíže, s tím že když to Reich zkoumal, zjistil, že si na podobné potíže v prostorách se zářivkovým osvětlením stěžuje naprostá většina lidí.

    Těžko už potom mluvit o subjektivním, objektivně neprokazatelném fenoménu. Zářivky jsou další z těch problémů, které se naše civilizace z podivných důvodů rozhodla ignorovat, a proto se o nich nikde nemluví a nepíše a ani po 70 letech se s tím nic nedělá, což je samo o sobě zajímavé, umím si představit, že u mnoha jiných fenoménů, které způsobují nepříjemno mnoha lidem, by tomu tak nebylo. Ale zářivky jsou tabu. O tom, že jsou nepříjemné, se nemluví. Tak jako se nemluví např. o tom, že mobily generují radiaci, mobily jsou přece super, je super mít neomezenej paušál a mít pořád puštěnej internet a hodiny denně mluvit, je super, když to dělají i sedmileté děti....to je ten samej typ fenoménu....zářivky jsou zase "levné".....a nevím co ještě.
    Přijde mi fascinující, že se tolik lidí naučí pod nimi přežít, pracovat, ale předpokládám, že se to stane za cenu chronických zdravotních problémů a obrovské ztráty vnímavosti (člověk jednoduše musí fakt hodně otupět, aby to vydržel),přesně jak psal Reich.

    Samozřejmě to, co píšeš, že prostředí supermarketu je agresivní na tisíc jiných způsobů, je naprostá pravda. Ale kvůli tomu bych nerelativizovala jeden zcela konkrétní problém.

    Podle mě ty různé pojmy, co vyjmenováváš, TCM, ájurvéda, překyselení, nepředstavují různé pohledy na stejnou věc, ale jsou to popisy různých faktorů, které existují všechny, a všechny na nás působí. Jasně, někdy to lidé přehánějí, a hledají ten svůj "oblíbený" fenomén za vším, jako třeba ti s tím překyselením :) Ale to nic nemění na tom, že na tom určitě v nějaké míře něco je. Stejně jako reálně existují nevyvážené konstituce podle ájurvédy, atd. To není to samé, co DOR, to je jiný problém.

    Reich DOR velice přesně definoval, dělal spoustu pokusů, doporučuju studium informací o tom.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    KOZMA: Ano ale jsem celkem přesvědčen že když stejnou úroveň osvětení co v supermarketech je vlivem běžných zářivkových trubic nahradím třeba za halogenové žárovky nebo LEDky nebo obyč žárovy, tak to vyřeší jen menší část problému. Nepříjemně to prostředí působí IMO i kvůli tomu zboží na regálech co se snaží abychom si ho koupili, konstrukci budovy jako takové, debilním kecům z reproduktorů o tom co je superlevné atd. Co přesně k výslednému pocitu daného místa přispívá kolika procenty je asi těžké určit.
    KOZMA
    KOZMA --- ---
    BROZKEFF: proc myslis ze je pojem DOR zavandejici a nepresny ? Napriklad J.T.COnstable popisuje proudeni orgonu. Byl js em mnohokrat svedkem negativni polarizace aetheru (alias "orgonu") pod vlivem soucasne technologie, pri kterezto konstrukci neni bran zretel na zasvineni aetheru. Supermarket je proste idealni pole pro koncentraci DOR. Nemluvim o psychotronickych upgradech, kterymi soucasne hypermarkety bezne disponuji...
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    BROZKEFF: napadá mě že v rámci "vědecké" střízlivosti by bylo vhodnější operovat s jednoduchou dichotomií "zdraví prospěšné" - "zdraví škodlivé" pokud už chceme objekty prostředí a prostředí jako celek hodnotit zjednodušeně jen unidimenzionálně ... a to ještě těm věcem jako zářivkám, slunečnímu svitu atd přisuzovat tu valenci paušálně, univerzálně. Což je IMO teda vždycky problematické, pro každého je zdravé a nezdravé měco trochu jiného a záleží hodně na okolnostech. O tom jaké prostředí spíš vyčerpává člověka a jež mu "dobíjí baterky" je docela už obsáhlá environmentálněpsychologická odborná literatura. Hledej pojmy jako "restorative environment" atd. Tam ani přírodní scenerie nejsou nutně vždy "dobíjecí", hodně to souvisí s kapacitou pozornosti a komplexitou t vizuální scenerie. Supermarket vyčerpává spíš proto, že tam je strašně moc útočících podnětů tisíců druhů zboží všech barev a agresivní metody strkající do cesty zákazníkům spousty věcí co by si cíleně v pultové prodejně nevyžádal a nekoupil, ale když mu třeba ta snickerska padne pod nos a je ve slevě tak ji koupí... energii žere hlavně když tomu nechceme podlehnout a jen cílesměrně nakoupit předem naplánované věci.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    CONTINUITY: popisy těch pociťovaných fenoménů jsou dost dobré, ale všimla sis, že ty stejné projevy jsou jindy vykládány jako "překyselení" a nebo jiná příčina intoxikace jež tohle všechno způsobuje? Nerovnováha životní energie to ano - ale každá teorie atribuci příčin má jinou. TCM, ajurvéda, Reich a neoreichiáni, příznivci raw stravy... podle mě ten pojem DOR je zastřešujícím obecným termínem pro širokou množinu existujících jevů, ale ten termín samotný je dost zavádějící a nešťastný. Stejně tak to "překyselení" atd.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    on byl mladší (Reich), dostudoval až 1922 a to už v té době byl Jung s Freudem skoro deset let rozhádaný... Jung odešel z Vídně 1914 tuším, takže by se potkali leda tak na přednášce, kde by jeden učil a jeden SE učil :-)
    FRUTAA1
    FRUTAA1 --- ---
    DARJEEL: paráda, díky, mě to napadá celou dobu, co to čtu, ale ještě jsem po tom nekoukala
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    to je zajímavý... by byly dva kohouti na jednom smetišti :)))

    chlápek o tom i napsal knížku...

    Jung and Reich: The Body as Shadow: John P. Conger: 9781556435447: Amazon.com: Books
    http://www.amazon.com/Jung-Reich-The-Body-Shadow/dp/1556435444
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    FRUTAA1: tak už jsem to zjistil...

    Although contemporaries, Carl Jung and Wilhelm Reich, two giants in the field of psychoanalysis, never met.
    FRUTAA1
    FRUTAA1 --- ---
    DARJEEL: jj, jak to čtu, Reich ve 30. letech odešel do Berlína... díky!
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    FRUTAA1: vida, to nevím... je ale fakt, že Jung se s Freudem potkal až jako "hotový" psychiatr a spoustu svých analytických teorií a názorů měl odjinud, z jiných zdrojů, s Freudem je pak konfrontoval.
    Jinak ta kniha je fakt hodně o Reichovi a ten z vídeňského kroužku odešel poměrně záhy, nevím to z hlavy, možná tam v té době ještě Jung nefiguroval a nebo už byl s Tatíčkem rozhádaný po cestě do zámoří...
    co se týče blízkosti témat, tak nevím, Reich šel hodně po "energii" v těle, charakterové analýze a jejích odrazech na tělesné skutečnosti, Jung v té době hodně zkoumal a pracoval se sny a imaginací... to že tělo a sny jsou dvě strany téže mince muselo počkat na mnohem později, až dávno po smrti těch všech (proces orientovaná psychoterapie - Arnold Mindell)
    FRUTAA1
    FRUTAA1 --- ---
    DARJEEL: mě hodně překvapuje, že Boadella v té knize vůbec nezmiňuje Junga, se nikdy nesetkali? neměli žádná blízká témata?
    EVA_
    EVA_ --- ---
    CONTINUITY: Ale já psala ezoterorismus, tím označuju zneužití přirozených duchovních zážitků (místo termínu paranormální jev) ve prospěch vlastní moci.
    Moc se mi líbí, jak jsi to napsala, nějakej mír mnou projel.:-)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Měli byste někdo zájem o tuhle knížku?

    Fury On Earth: A Biography Of Wilhelm Reich: Myron Sharaf: 9780306805752: Amazon.com: Books
    http://www.amazon.com/Fury-On-Earth-Biography-Wilhelm/dp/0306805758

    výborný stav, nemám na ni doopravdy čas
    KOZMA
    KOZMA --- ---
    CONTINUITY: ó ano, pod Tvé řádky se mohu podepsat :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    KOZMA: Taky si myslím. Podle mě vlastně ani nic "ezoterního" neexistuje. Existují jen různé úrovně proudění energie a bytí ve vesmíru, kterým ještě nerozumíme, ale až jim rozumět budeme, budou dávat smysl úplně stejně, jako věci, které chápeme dnes. Není důvod vytvářet si nějakou kategorii "paranormální", to je umělé rozdělení, které vymyslela naše společnost, která se z nějakých kulturních důvodů rozhodla popírat existenci většiny reality.

    Reich pracoval velice vědecky a pragmaticky, zkoumal reálné jevy.

    Přitom ale jinak s tím, co píše Eva, veskrze souzním, jen ty termíny ezoterické a paranormální bych raději nepoužívala, protože mi přijdou zprofanované a zavádějící.
    KOZMA
    KOZMA --- ---
    EVA_: jo tak.. abych pravdu priznal, o tom nemam ani paru. Vic me zajimala technicka stranka veci, zacinajice orgonovym akumulatorem ve kterem lecil nektere pacienty .
    EVA_
    EVA_ --- ---
    KOZMA: OK, takhle to je čistě technická záležitost. Já mám Reicha hodně spojenýho právě s tou psychologií a tím, že vím, že existuje bodyterapie, která z něj prý vychází.
    Takže sleduju.:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam