• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHUCKEBONOThe Walking Dead
    rozbalit záhlaví
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    SEAMON: Co se místních fandů týče, ta o tomhle:
    www.edna.cz/walking-dead/diskuze/aktualni-epizoda/?comments-paginator-page=162
    nebo o tomhle:
    Pokec o serialu | The Walking Dead
    http://www.thewalkingdead.eu/pokec-o-serialu/
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    SPLIFFBOY: Hm takze aby bolo jasno - v diskusii o serialy, ktory je nakrucany na zaklade komixu, pricom ten sa zaobera zombie apokalipsou (teda - o moc geekovejsiu zalezitost sa uz pomaly ani jednat nemoze, hej). Oznacis diskutujucich geekmi, pricom drtiva vacsina fanusikov sa tym nezaobera. A zaroven tvrdis, ze ten serial nema tak trosku problem s urcenim cielovej skupiny? No neviem. ;)

    Ale ok - o com diskutuju ti ostatni fanusikovia? :)
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    SEAMON: tak určitě i tam se najdou nějací geeks, kteří řeší na internetu nesmysly ;))) , ale drtivá většina fanoušků to přijímá poměrně nekriticky jako prostou zábavu, což je ostatně účel. byl jsem v US v průběhu premiéry začátku této i předposlední série, všichni byli natěšení, spousta lidí tím dost žila. ale nic ve zlém, od toho tato diskuze je, klidně si tu lamentujte... :)
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    SPLIFFBOY: Tak zas diskutuje sa o tom na x forach. Dokonca tam dokladnejsie prepieraju kazdu hovadinu (napr. teoria - vsimli ste si ako Rickovi v zaverecnom zabere tien vytvaral pasku cez oko ala Guverner - to bude znamenat.. bla bla).

    A to ze je nieco fikcia v jednom aspekne, predsa neznamena ze v inych by to nemalo byt realne. Ak by teraz Rick proste vytrhol kus steny a vsetci by tak usli, tak hadam aj ty povies ze je to kravina. ;) Moj nazor je, ze pokial sa pocas sledovania filmu / serialu pri nejakej scene pozastavis a povies, hej to je pekna volovina - tak je zle. Ak je tam taky kiks, ze to prerusi atmosferu, tak sa vazne nieco nepodarilo.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    mě poslední díl bavil, získali si moji pozornost do další série, i když mě takhle brutální cliffhanger umí nasrat.

    jinak těm vašim teoriím se musím jen smát, skoro se divím, že už dávno neprodukujete vlastní seriál :D a vůbec nejvtipnější je hláška, že TWD nemá cílovou skupinu. walking dead je aktuálně v USA (pro který se točí především) obrovský fenomén a velmi populární. a světe div se, drtivá většina těch diváků nesedí doma a nerozebírá po každém díle, co by v reálném světě po zombie apokalypse (fakt tam nevnímáte ten paradox?) mělo být jinak. stejně jako většina američanů opravdu nemá pod barákem bunkr... mě tohle přijde pomalu jako nějaká diagnóza fakt už :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    poslední díl série je obrovské zklamání...
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    PAULMUADDIB: Hmm, tak to ma fakt nikda nenapadlo - to je tak krasne uchylna prevencia. :D
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    THOMASMORTA: Podle mě to souvisí. Třeba když sníš člověka, tak na tebe pak zombíci nějakou dobu nejdou ("we first")?


    SEAMON: Beth je právě dostane ven :-)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Tak mě napadá, že se ještě neprojevila klasika americké kultury: Prakticky každý má doma ve sklepě vybudovaný bunkr pro případ války nebo přírodní katastrofy. Předpokládám, že armádních krytů ve stylu Vaultů bude na území USA z období studené války také celkem dost. Takže mě překvapuje, že se tam zatím moc neobjevila armáda až na pár zdecimovaných jednotek... V první a druhé sérii se občas objevila helikoptéra, takže nějaké jednotky v okolí operovaly.
    Nevěřím tomu, že vedení USA není někde schované v bezpečných úkrytech a podzemních laboratořích - zejména pokud nákaza unikla asi dva měsíce před WildFire (viz hodiny u doktora v laboratoři).

    V nějakém rozhovoru Kirkman psal, že to plánoval na zhruba třistadílnou sérii, takže je komiks stále asi v polovině. Tak jsem zvědavý, co má ještě v záloze, když se mu původ nákazy nechce moc řešit a ani zatím moc nevtáhl do hry zkoumání, co jsou zombíci vlastně zač a jak přesně fungují.
    Ale přijde mi ten pád civilizace nějak moc rychlý.
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    THOMASMORTA:

    Hm je pravda, ze taka velka komunita kanibalov by bola divna.. A podla mna hlavne neefektivna - zjavne maju ulozene zasoby (pocas nahanacky tam boli nejake volania o pomoc). Len ked si zoberiem tie naklady na vaznenie vacsich skupin ludi - vcelku neprakticke. Hlavne ak sa mozu vzdy rozhodnut spachat samovrazdu a z kontaineru tak vypochoduje mensia armadka walkerov..

    Len zas uz boli v serialy pekne kraviny, tak preco nie..

    Ved prave to - zabezpecenie voci walkerom sami zdalo chabe. Tie kolajnice moc extra zabezpecit nepojdu a predsa to tam vyzeralo velmi cisto. Ale zas je pravda, ze zatial sa vzdy ludia drzali mimo dohlad zvonku (ked prichadzali obe skupiny to miesto vyzeralo opustene). To samo o sebe moze dost pomoct - vo vazeni sa cely cas producirovali priamo pred walkermi.

    Inak - ano vysielacky.. Zrazu kua ma niekto vysielacky. :D
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    THOMASMORTA: Tak ono v komixe povodne myslim boli aj Stalkeri aj Walkeri. Stalkeri boli pasivny kym sa niekto nedostal na dosah a Walkeri boli pohyblivejsi a mirgrovali... Ale mam pocit, ze to bolo tak v prvej knihe a potom stalkeri nejako zmizli (co je trosku skoda).

    V serialy som si vsimol, ze rozsah schopnosti zombie sa proste modifikuje podla aktualnej potreby. Co je imho velmi zle. Hlavne ked sa postavy tvaria, ze sa nic nedeje.. Obcas su rychlejsi, inokedy zjavne ninja lebo sa objavia za rohom / stromom atd. Ale zas sa napriklad ani len nepokusaju skumat ako presne funguju.

    Ciste teoreticky - ak 2ja "pacifikovani" walkeri uchrania jednu zenu - keby si plot vazenia obstavali fungovalo by to rovnako? Lebo to by bolo doslova riesenie za par drobnych. :))
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    SEAMON:
    Dobrá otázka... Nicméně podle záznamů z centra to vypadá, že se jedná o proměnu mrtvého mozku - takže když oddělíš hlavu od těla ještě před proměnou, tak ti zbude většina masa. Po proměně to nejspíš zasahuje celé tělo, protože jakmile se někdo začne proměňovat, ztraní o něj zombíci zájem. A když ho nestihnou sníst, vznikají ty oživlé zbytky, jak byl třeba kus páteře s hlavou a rukou v posledním díle.

    Podle mě v Terminusu ještě čeká dost tajemství. Jak se probírá na fórech, je dost nepravděpodobné, že by komunita kanibalů byla tak početná. Ale nikoho nenapadlo, že se může jednat o nějakou sektu - kanibalismus potom může být jenom jeden z projevů.

    Zabezpečení je alespoň potenciálně dobré - většina střelců se maskovala a byli po střechách. Je možné, že se Rick dovnitř dostal jenom proto, že onen jmenovaný Albert byl jako velitel ostrahy flákač, který už před tím měl problémy.
    Spíš by mě zajímalo, jak to, že kolem nejsou stáda - přijde mi, že není náhoda, že je kolem tak klidné místo. Možná, že místní komunita má nějaký způsob, jak zombíky odlákat - třeba je pravidelně krmí a odlákávají... Nevím, možná to nějak souvisí s kanibalismem.

    Každopádně jsou technicky vybavení opravdu dobře: funkční vysílačky, nějaký elektrický generátor a pravidelné rozmísťování cedulí a map. Někde museli sehnat i ty mapy.
    Tohle podle mě nejsou lovci z komiksu, kteří lidi jedli z hladu - tahle komunita má dost vybavení a prostředků na to, aby si jídlo sehnali jinak. Podle mě půjde spíš o nějakou sektu.
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    THOMASMORTA: Viac-menej suhlas.. Trosku som dufal, ze sa Carl konecne transformuje na toho maleho psychousa, ktory je v komixe, ale nic.. Ale uprimne neviem ci by to po hereckej stranke zvladol chalan.


    Inak myslim, ze bo bolo sikovnejsie keby napr. Daryla nechali vonku ako poistku - sice si vonku nechali zbrane, ale som velmo zvedavy ako chcu dejovo zvladnut ten utek.

    Ta nahanacka bola vcelku pekna, len som cakal, ze narazia na nieco naozaj znepokojujuce.. Ako boli kosti a ta miestnost so svieckami - pekne naznaky, len tak nejako nezamrazilo..

    Som vcelku zvedavy co bude podstata Terminusu - lebo ako lokalita / zabezpecenie mi to neprislo ako nic moc. Ci sa budu unuvat s nejakym vysvetlenim..

    Btw ak su to kanibalovia - ked sa clovek zabije a uvari, tak sa potom nezmeni? :D

    Hm a hlavne - kde je Beth? Sa mi zacala vcelku pacit. :D


    Ale ako zavercna cast - trosku slabe..
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Mimochodem, všimli jste si, že v první sérii uměli zombieci věci, které později neuměli? Například čas od času používali předměty - kromě holčičky z úplného začátku se to projevilo třeba ve druhém díle, když se zombíci tlačí do obchodu - někteří z nich mlátí cihlami do oken a ti, kteří prolomili vchod mají velké kameny. Ve druhém díle se stejně tak objevil zombík, který poměrně čile přelezl plot.

    V prvním díle druhé série zase naleznou v autech mrtvoly, které neožívají - přitom už tou dobou museli tvůrci vědět, že nakažení jsou všichni.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    S04E16 byl celkem dobrý díl, i když mohl být lepší.

    Problém vidím jinde - TWD v současné době nemá cílovou skupinu. Střídají se žánry a není mi jasná vyprávěcí koncepce. Bojím se, že seriál chce být "pro všechny" a může se stát, že nakonec nebude pro nikoho, protože spojení jednotlivých epizod bude chaotické a bez vnitřní logiky.
    První série byla akční minisérie - hodně děje na malém prostoru, postavy umíraly rychle, často a nečekaně.
    Druhá série zvolnila tempo - první díl byl hodně akční. Schovávání se pod auty během pochodu stáda byla opravdu silná scéna! Zvolnění díky pobytu na farmě bylo ještě celkem pochopitelné... Ale i když mě čím dál víc sral Shane, mám pocit, že mě druhá série bavila o trochu víc než třetí. Hlavní postavy přestaly umírat - i když vlastně moc nebylo na co, takže mi to nevadilo.
    Třetí série začala docela dobře, ale v půlce se hrozně táhla a čas od času se objevil superakční díl. Z hlavních postav zemřel snad jen T-Dog - náhle, nečekaně a IMHO dost zbytečně. Zavést do děje vezně a při nejbližší příležitosti je odstřelit na mě působí, jako by je tam scenáristi připsali jenom proto, aby měl kdo umírat. Po smrti Lori mě hrozně začal štvát Rick. Chápu, že byl mimo - ale i potom se choval hrozně nerozhodně a polovinu problémů s Guvernérem vygeneroval svým váháním. A naprosto blbě si přestal hlídat záda - ani ho nenapadne prohledat vyjednávací místnost, když dorazí dřív... Až do konce čtvrté série byl prostě duchem mimo.

    Čtvrtá série celkem dobře sází na komorní drama - mně se to líbí, ale chápu, že dosavadní fanoušky seriálu to může naštvat. V posledních dílech se ale projevuje tendence nacpat do seriálu ikonické scény z komiksu a bojím se, že by to mohlo být dost na škodu.
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    pro me nejhorsi dil ..
    NJORL
    NJORL --- ---
    krasnej zaver
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    SKATEMURAI:

    1) hype o tom, jaký to bude strašlivý masakr a cliffhangerem nakonec tomu hodně ublížil. Jakmile přešli do Terminusu, tak se mi to celkem začalo líbit - současný hlavní režisér přešel na styl komorního dramatu, který se mi celkem líbí... Nedává přímé odpovědi, vše ukazuje jen v náznacích a přitom na zlomek sekundy nechá proběhnout zneklidňující detail - jako byl třeba sklad kostí, možná vyvařovaných či jinak zpracovávaných. Stejně tak se mi líbila scéna, kdy je naháněli střelbou přes dvůr, na kterém bylo jasně vidět, že to dělají často - zdi a bedny byly prostřílené, ale nikde žádná krev. Těžko říct, od čeho byl saze. Taky se mi líbilo, jak říkali "hlavně je odlákejte od B". O to víc jsem zvědavý, co je v sektoru B.

    2) hrozně mě zklamala linie s Joem. Souboj mi přišel choreograficky odbytý - a pokus o znásilnění Carla hodně násilně zakomponovaný. Navíc mi přišlo pobití této skupiny před příchodem do Terminusu jako zahozený potenciál - kdyby Rick vlezl do Terminusu, zjistil, že je tam nějaký průser a v tom by Terminus přepadla Joeova parta a došlo na přestřelku tří stran, kdy by nakonec Rickova parta a Joeova banda museli spolupracovat, aby pobili organizovanou komunitu, to by bylo mnohel lepší drama!
    Pokud už chtěli zabít Joa před příchodem do Terminusu, měli tomu dát samostatný díl, takhle to působilo jako poloviční díl nastavený kouskem jedenapůldílu.

    Takže vlastně dost smíšené pocity. A Abraham si musí připadat jako úplný idiot - profesionální voják nakráčí do učebnicové pasti hlavním vchodem a vezme si od divných lidí jídlo, které mu dají... To fakt nikoho nenapadlo říct jim, ať nejdřív sami snědí, co nabízí?
    EBARTT
    EBARTT --- ---
    šššš už jdu na to ! :)
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    THOMASMORTA: Tak to nasledovanie Rick-a je vcelku zabavne, ale myslim ze aspon niektori si jasne uvedomuju, ze je trosku plem plem. Mne to pride take ludsky realisticke - jednak sa myslim nikomu inemu viest moc nechce, zaroven nie je uplne jasne ci by Rick pripadnu kritiku zniesol er.. civilizovane a ono - zatial to funguje, tak preco sa v tom sparat.

    Trosku viac mi vadilo to automaticke akceptovanie Briana v novej skupine. Ked mal Martinez "nehodu", tak ludia chcu hlasovat. A ked zmizne chlapik ponom tak klidek, pohoda - go go Brian. Ale zas tvrdia, ze psychopati to dotiahnu daleko, takze mozno by nejake to fluidum zabralo. :)

    Co sa tyka nakazy - ja by som bol uplne spokojny s tym, ze sa to proste stalo. Len to by museli mat porieseneho Guvernera. A kedze do hry dokazali vratit Merla, tak som do toho pichol Guvernera, nech je s nim pokoj. Aj bez toho by aj taka cesta imho poskytovala dost zabavy. Ked si predstavim - skupina v silnej depresii a k tomu Lizzie s jej kreativnych pristupom. Z toho by sa dali navarit nejake pekne pribehy. :D
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    SEAMON: Mně přišel Rick od smrti Lori totoálně mimo - ani se nedivím Carlovi, že mu to vyčítá. Pro mě je celkem uvěřitelné, že všichni se spoléhají na superpoldu Ricka (nakonec jsou zvyklí ho automaticky následovat a nekontrolovat, jestli náhodou někde neudělal chybu v úsudku (a dokonce by to mělo odpovídat způsobu, jak se lidé chovají k autoritám tohoto typu). A stejně tak je pro mě uvěřitelné, že Rick chce nějak vytěsnit tu obrovskou zátěž zodpovědnosti a prostě mnohá rizika ignoruje (lidé se tak imho chovají také běžně).

    Co se týče Tvého názoru ohledně nákazy způsobené Guvernérem - to je také krásná ukázka literárního myšlení: cokoliv se uděje, musí mít nějaký vztah k příběhu. Na druhou stranu, mě se líbilo, že to byla prostě obyčejná nemoc - byl to pro mě motiv rozpadu civilizace, kdy něco, co bylo dřív snadno dostupné - konkrétně antibiotika, najednou už není. A že kvůli tomu lidé začnou umírat. Možná proto tolik neukazují déšť: prostě proto, že najednou i prochladnutí může znamenat smrtelné nebezpečí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam