• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CHUCKEBONOThe Walking Dead
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    THOMASMORTA: No, to zjistila podle mě z té peněženky co našla o šerifky v kumbálu. Ale jakože šla fest na jistotu :D Jinak samozřejmě, ten doktor měl jako postava jedinou výhodu a to tu, že je jednoduše doktor. Kdyby tam bylo víc doktorů, tak už by tak nepostradatelný nebyl. Imho jednoduché jak facka, říkali to tam, to byla i jeho motivace zabít prostřednictvím Beth toho onkologa.

    S tím nejslabším máš možná pravdu, protože přeci i ten černoch říkal, že jeho tátu nechali umřít..
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    REDSNAKE: Já jsem nepochopil, z čeho Beth zjistila, že Travis byl taky lékař a čeho přesně se bál ten doktor, který tam je.
    Jinak chápu, že komunita funguje tak, že si vybere toho "nejslabšího" z přeživších, toho unese k sobě a zadluží si ho, aby jim sloužil? K čemu to celé je vlastně dobré?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    THOMASMORTA: Taky jsem si včera říkal, že se aspoň nenachystali. Navíc jsem moc nepochopil k čemu byl ten klíč. K výtahu? Proč když doktor měl přístup do sklepa? Nebylo jednodušší okrást jeho? Nenachystali si žádný proviant na cestu, ale zas na druhou stranu přípravy na útěk je mohly prozradit, to je fakt.

    Mě se díl líbil, oproti těm love story alá "ordinace v růžové zahradě" v druhé sérii či kdy to bylo to byla pecka.

    Mimochodem, co říkáte na šerifku jako postavu? Pochopil jsem to správně, že dohazovala girls jejím boys, takovej jako obchod za ochranu bez ochrany?
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    NJORL: Byl to docela zajímavý díl - i když teda nechápu, co chtěli dělat venku s jednou pistolí a stádem zombíků.
    NJORL
    NJORL --- ---
    THOMASMORTA: me ta scena uteku prisla uplne super natocena. nedejchal jsem u toho. to se mi u WD dost dlouho nestalo.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    ALI_GATOR: Na diskusním fóru byly spíš negativní ohlasy - mně se díl docela líbil, ale chápu, že seriál si dost pohrává s různými styly, což znamená, že téměř každým dílem nějakou část diváků zklame.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    ALI_GATOR: Mluvíš o 5x04 Slabtown?
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    Notyvole, zatím nejlepší díl vůbec. Nedýchatelná atmoška.
    LUCIEW
    LUCIEW --- ---
    PAULMUADDIB: od ty doby, co prokous krk je Rick nejvetsi drsnak. a koho k nim Daryl vede? Beth?Carol? Toho cernocha, co na zacatku zachranil Ricka? Nekoho uplne novyho?
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    Hezký, že už se s tím |Rick tolik nesere...
    GANCARCIK
    GANCARCIK --- ---
    ALI_GATOR: Myslis jako cernou protezu?:D
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    ALI_GATOR: Odpověď je tu:
    Dobrý den,

    děkuji za reakci, nicméně text není hodnocením (natož objektivním) seriálu, nýbrž glosou, která si dává za cíl všeobecně vystihnout fenomén Živých mrtvých. Do žádných hodnotících soudů se zde nepouštím (nejedná se o recenzi), jen narážím na některé vypravěcí a stylistické postupy, které seriál charakterizují a odlišují jej od jeho televizní konkurence.

    Na Vaši otázku, zda jsem seriál viděl, odpovím kladně (jsem jeho pravidelným divákem od r. 2010, dokonce i fanouškem), nicméně mě velmi zaráží, co na mém textu, který rozhodně nezhodnocuje seriál, vidíte povrchního a nepřesného.

    S pozdravem,

    Martin Bubrín
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    ALI_GATOR: U BSG bylo krásně vidět, jaký je rozdíl mezi tempem filmu (6dílná minisérie, kterou jsem viděl jako 3h film) a seriálu (za celou první sérii se skoro nic nestalo).

    * * * OFFTOPIC * * *
    Vadilo mi tam rádobyfilosofické náboženské žvatlání, vykradený Čapek a pokrytectví starého šéfa. Celý ten systém, který vybudovali, který se tvářil jako bůhví jak demokratický měl mnohem blíž k fašismu či podobným autoritářským režimům. Navíc mě štvalo, že seriál měl pověst dokonale promyšleného příběhu a bohužel mi tam vadili logické díry - vypnul jsem to na konci první série, kde profesionální voják nedokáže způsobit kritické zranění z 1,5 metru víceméně nehybnému cíli.
    * * * / OFFTOPIC * * *
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    THOMASMORTA: Gallacticu jsem zpočátku taky sledoval, první díl byl vynikající a velmi slibný. Postavy se mi zdáli na rozdíl od Tebe sympatické dost. Problém ale imho byl v nehorázně rozplizlém ději, úplně jsem viděl tu bandu scénaristů, jak do noci vymýšlejí příběh další epizody, protože jsou zase ve skluzu. Jako jeden dobře mířený celovečerák by to byla imho pecka. Celých těch bambilión řad!

    U TWD myslím, že všechny řady do 120 minut jednoduše nenarveš, ať už kvůli místy perfektním dialogům nebo množství událostí, akce a originálních postav..

    2.-3. série byl pravda dost velký porod...
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    ALI_GATOR: To on ho asi viděl - ale míra dějovosti může v seriálech kolísat - obvykle v rozsahu od akčního filmu, kde se toho stane hodně, po mexickou telenovelu, kde je hlavní zápletkou dílu to, že v příští epizodě přijde nějaká nová postava. A pokud jsou mu nesympatické postavy, tak chápu, že to tak může vnímat - mě takhle minulo třeba Battlestar Gallactica, kde jsou mi prostě všechny hlavní postavy nesympatické a to pro mě dělá ze seriálu jen sci-fi telenovelu.
    Ale je fakt, že si spoustu informací nezjistil - například to, že Darabont zůstal jako producent, ale režisérské křeslo neopustil dobrovolně, nicméně se prý s Kirkmanem neshodli na pojetí seriálu. Dále je velký rozdíl mezi stylem druhé a třetí sezóny a čtvrté a páté. Musím říct, že mi režisér 2.-3. série nevyhovoval a opravdu si myslím, že to zbytečně natahoval. Zejména druhá polovina 3. sezóny obsahuje díly, ve kterých se fakt nic nestalo.
    Na druhou stranu, jak už jsem někde psal, TWD se lépe sleduje, když máš celou sezónu pohromadě - když to sleduješ jednou za týden, tak si často nevšimneš drobných odkazů mezi epizodami. A když jsem to viděl podruhé, musím ocenit, jak si tvůrci vyhráli s detaily. Například ke konci první poloviny 4. série je vidět, že když se objeví Guvernér, tak na sobě má skutečně to oblečení, ve kterém později věznici oblehnou. A dokonce když zajme Herschela s Michonne, tak to navazuje na to, jak odjeli z věznice pálit mrtvoly. A to je docela příjemné zjištění, vzhledem k tomu, že jde o rozdíl tří epizod a určitě to nenatáčeli najednou.

    SHEDLO
    SHEDLO --- ---
    já si zrovna dnes říkala, že je to zas dobře napínavý (plus doják samozřejmě), to že chyběly gore masakry (nebo spíš nebyly vidět) jsem ani nezaznamenala a popravdě kvůli nim to fakt nesleduju
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    THOMASMORTA: Přesně! Poslal jsem mu mejla, zda ten seriál vůbec viděl?
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    ALI_GATOR: Nesouhlasím s myšlenkou, že jde o vyprázdněnou naraci a bezcílné putování. A na tomhle recenzentově názoru bohužel stojí celý článek, takže podle mě je to dost mimo.
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    http://magazin.aktualne.cz/...dhaluji-vyhrezla-streva-quality-tv/r~929d1bd85c1711e48ee3002590604f2e/

    Nevím jak ostatní ale s autorem zásadně nemohu souhlasit, rpzhodně se nesnažím "překousnout desítky minut dějové hlušiny pro jeden líbivý gore masakr". To platilo leda v první sérií, po seznámení s postavami mě baví nejvíc právě ta interakce mezi postavami a taky objevování nových zajímavých lokací, čímž opět myslím nové zajímavé lidi.
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    SVORO: Ten timeline je imho mierne nepresny. Cela druha seria musela byt z hladiska casu ovela dlhsia. Carl bol postreleny 68 den a 72 je natom dost dobre, kedze je pritom ako Sofiu zastrelia? Ako je pravda, ze druha seria bola v tomto hrozne neprehladna, ale ten rozpis moc nesedi..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam