GALENIUS: Podepisuji, nemám moc co dodat.
Btw. byl jsem teď přes Velikonoce pod širákem. Se slabou čelovkou se sice dá hledat toaleťák v batohu, ale hůř už se s ní v lese hledá místo k noclehu, když to nestihneš za světla. Se svojí baterkou jsem si osvítil okolí dostatečně široké, abych se ráno nedočkal překvapení typu dva nosáči na fotbalovém hřišti ;-) V té svítilně se mi v tom lese vybila baterka - dala vědět zeslábnutím svitu asi 5 minut před koncem, takže než zhasla, stihl jsem se v pohodě vrátit k batohu, vyhrabat druhou baterku a vyměnit ji.
Jinak letitým používáním čínských šmejdů, značkové outdoor a "tactical" (= policejní / vojenské) výbavy jsem dospěl k tomu, že tactical výbava nabízí nejlepší poměr výkon / cena. Jsou to kvalitní věci stavěné často přímo do bojových podmínek nebo "aspoň" podle MilSpec standardů, tzn. při běžném použití vydrží déle než komerční outdoor, kde už v posledních letech výrobci řeší, jak to udělat sice kvalitní, ale aby se to co nejdřív po záruce rozsypalo... Platí to obecně, svítilny, hadry, batohy, kdybych teď nesehnal za bombastickou cenu pohorky Meindl, tak moje další pohorky by nebyly outodoorová, nýbrž "tactical" značka.
Ale k tomu si asi každý musí dojít sám, já v tom taky neměl jasno hned...
MALAMUT: Jo, tomu říkám pořádná čelovka.
JIKE: Výstup za optikou je jediný popis výkonu, který mě zajímá. U auta se taky udává výkon na brzdě, a ne čistý výkon motoru bez chlazení a převodové soustavy ;-)