• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEBaterky & Svítilny =€
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    TABORACEK: pro pouziti ve svitidlech je to proste moc mlada technologie, vem si jaka revoluce to byla v baterkach, oproti led baterkam klasicke zarovkove nesviti prakticky vubec a jak dlouho s nima lidstvo dokazalo zit, mam doma jeste docela dost prvnich teslackych ledek a to bylo teprve neco
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    JVCNC: To se posunuly, ale jeste porad to neni dost daleko a ma to jeste porad dost velky rezervy...
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    FINSON: parodie na svetlo jsou blikajici zarivky, kdyz v praci potrebuju videt tak jedine starou dobrou dneska pod oznacenim "tepelna koule" :D
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    JIKE: je cinskej smejd a cina, mezi tim je rozdil. Nektery firmy se nesnazej setrit a jsou schopny si tam osetrit vyrobni postupy. Prikladem budiz napriklad apple.

    V kazdym pripade, zkuste ten osram, ja to koupil jen tak abych vedel jak to sviti a jde to (v predsini).

    Mimochodem, mate nekdo tuseni proc se vlastneprodavaj ty studeny bily? Ja si dal jeden led pasek (zakrabickovana vec co vypada trochu jako zarivka) za telku a je narocny si na to zvyknout...
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    TABORACEK: ja myslim ze ledky se za poslednich 5 let dopredu posunuly docela dost, pred 5 lety by me svitit ledkama nenapadlo, nemluve o zarovkach do patice misto klasicke nebo usporky.
    FINSON
    FINSON --- ---
    JIKE: No já právě taky rád světlo, proto mi ta LED parodie na světlo vůbec nesedí... zlatý zářivky.
    Asi si do zálohy pořídím tu petrolejku, jinak fakt nevím :-/
    JIKE
    JIKE --- ---
    FINSON: mazec
    FINSON: neskutečnej


    FINSON: "všecko" je čína, už jsem z toho docela zoufalej... to si prostě nevybereš...

    otázka je ale pak, čím svítit, abychom neoslepnuli, nezkazili si oči, a nebyly na práškách z tý schizofrenický situace v přítmí čehosi hororového a nepochopitelného. já mám teda, jestli si pamatuješ Finsone , doma na stropě zářivky, ale jinak bych šel jedině do kalsickej, nebo halogen. mám rád hodně světla, nebo dobrý intimko, ale nic brutálního jak popisuješ...
    FINSON
    FINSON --- ---
    TABORACEK: Jak čína? Kde mám koupit LEDku, která není z Číny? Btw. LEDka za pětikilo - co by jako kurva ještě chtěli?
    Navíc jsem nakupoval fakt kvalitu ;-)
    TABORACEK: To bylo z šoku, ani jsem se nesnažil. Ale přesto díky :-)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    Jinak ted mas bludistaka za kreativni zapis, docela jsem se nasmal:)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    FINSON: No jo no., kdyz kupujes cinskej smejd nesmis se divit:) jak rikam, tam moje jedna osram parathom sviti okay a moc nepoznam ze to neni opravdova zarovka, ale ja uz zadnou skutecnou zarovku doma nemam tak nemam s cim srovnat a aky ta cena je oproti tem tvym cinskym nahrazkam uplne jinde.

    Nicmene nez se ty LEDky posunou nekam dopredu tak nas opravdu ceka temna doba...
    FINSON
    FINSON --- ---
    JVCNC: Ty co jsem pořídil já, difuzor mají, ale ten to nezachrání.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    ja se na ledky domu teprve chystam protoze me uz nebavi kazdou chvili menit halogenky, u znameho jsem videl takove docela i prijemne zlute, co to presne bylo uz nevim, jedine co si pamatuju bylo to ze je maj na i4wifi, coz je mi sumak, to ze svitej min mi ani nevadi, nepotrebuju pri nich fakt videt ale jen abych se neprerazil, co me ale zarazilo je to ze u drtive vetsiny neni vubec zadny svetelny difusor, coz se pak ani moc nedivim ze to moc neosvetluje
    FINSON
    FINSON --- ---
    FINSON: Btw. ta silnější 900lm day white LEDka bliká (!!!) a jedna z těch dvou menších 320lm se mi při vyšroubování z lampičky rozložila v ruce :-|
    FINSON
    FINSON --- ---
    TABORACEK: To teda. A ode dneška přesně vím, o čem mluvím.
    LEDky dorazily. Kdo to tady psal, že mu to doma svítí k jeho spokojenosti?

    Beru zpět všechno špatné, co jsem napsal o úspokách - i ta shitová Phillipska za stovku z Tesca mi v lampičce dává nesrovnatelně lepší světlo než ty nové LEDky.

    Day white je opravdu modrá, jak Táboráček psal, stejně jako R5 v EagleTacu, možná i víc. 9000K jen to zasyčí, zářivka je proti tomu jak červánky. Jestliže jsem u úsporek psal něco o žluté tmě, tak proti "warm white LED" je to furt hadr. Ta warm white LEDka se opravdu dá nejlíp popsat jako žlutá tma, s nádechem do mrtvolně zelené. Svítil jsem tím v pokoji dvě hodiny a bolet a přecházet oči mi začaly už po první čtvrthodině, u tmavě modrých džín jsem si vůbec nebyl jist, jakou barvu vlastně vidím (ale modrá to nebyla - takový krásný mořsky modrý džíny to v normálním světle jsou!), při pohledu do tmavšího koutu jsem měl lehký pocit závratě. Nehledě na to, že teda palba 900lm na téhle frekvenci je fakt horší než svit petrolejky.
    Myslel jsem si, že si to sám namlouvám, tak jsem po těch dvou hodinách zhasl a nasadil všude zpátky klasiku + halogeny - úleva byla okamžitá, měl jsem pocit, jako bych se probudil ze zlýho snu.

    Moc taky nechápu tu efektivitu svícení, protože po hodině je ta LEDka a přicvaknutý hliníkový radiátor nad ní horký tak, že nejde vzít do ruky stejně jako klasika. Pravda, oproti klasice rychleji vychladne, ale ta by s tím heat sinkem imho moc pozadu taky nebyla.

    Přiznávám, že jsem byl od začátku poněkud zaujatý proti, jak je tady z mých předchozích příspěvků zřejmé, ale že to bude takhle špatné, to jsem nečekal.
    Rád bych svítil s nižší spotřebou a "ekologicky", třeba v třídění odpadu a recyklaci cestu vidím a podporuju to, ale tady jde prostě ekologie stranou. Takhle drsnej výprask pro oči jsem ještě nedostal. Párkrát jsem už četl knížku ve světle svíčky a smrtelně vážně prohlašuju, že se mi četla líp než pod tou LEDkou.
    O víkendu jdu shánět halogenky a rozšiřuju jejich stávající zásobu, co se ke mně vejde. A když se nezadaří, tak fakt radši to čtení při svíčce než pod LED. Tu dnešní zásilku balím a posílám zpátky s žádostí o refund.

    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    Myslim ze nas ceka pomerne temna budoucnost:(
    FINSON
    FINSON --- ---
    TABORACEK: To bude správně eko, budeme svítit LEDkou! Ještě do toho generátoru nalít bionaftu a můžou si nás Zelení fotit na billboardy :-)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    FINSON: tak az nekdy pujdem do hospody tak musime vzit i objimku, wojtyla si vezme karavan s generatorem a vsechno bude desne skvely:)
    FINSON
    FINSON --- ---
    TABORACEK: Afaik: Klasická žárovka = teplá bílá = 2700K - 3000K
    Day white = 4500K - 6000K
    Cool white = 6000K+
    Přičemž "klasická" zářivka má těch 6000K a CREE R5 dioda v EagleTacu má kolem 9000K - ta už je právě do modra a té říkám studená. Diody v MTE mají mít "day white tint at 6000K" a ten rozdíl proti EagleTacu tam vidět je.
    Stručně řečeno, očekávám, že day white LED budou dávat barvu blízkou klasické zářivce.
    Do hospody bych to vzít mohl, když je to prý tak úžasně mechanicky odolná věc :-)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    FINSON: Aha, tak to tomu rozumime kazdej jinak, denni bila je neco co ma 6000K, tedy imho hodne studena bila a tepla bila ma pry 2700K, coz by mela byt normalni zarovka... Takze ted babo rad, pockam si az ti to dorazi a doufam ze tu zarovku vezmes nekdy do hospody abychom se mohli mrknout jak to sviti:)
    FINSON
    FINSON --- ---
    TABORACEK: WTF!
    TABORACEK: No u Almicry říkají denní bílá v podstatě zářivkové barvě, studená bílá pro ně znamená modrá, co jsem tak pochopil :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam