• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEBaterky & Svítilny =€
    JIKE
    JIKE --- ---
    EXX: Js osobně nemám. Ale daji se sehnat Lol ency kolem 100kc tak poruznu v obchodacich.
    EXX
    EXX --- ---
    čus, shanim pouzitou čelovku .. ne uplnej šmejd, ale neco co vam lezi v supliku za rozumnou secondhandovou cenu , pošta
    JIKE
    JIKE --- ---
    Jo tahle vypadá pěkně. I ten slot na USB je super.

    Nabíjecí svítilna Olight S30R Baton - LED svítilny Olight, EagleTac, LED Lenser a Tiablo
    http://www.svitilny.eu/nabijeci-svitilna-olight-s30r-baton/prod_624.html
    VACA
    VACA --- ---
    tak to vypada ze olight zavadi plosne to magneticky nabijeni... koukal sem ze cela nova rada to ma... a musim rict ze to od nich neni vubec spatna strategie... protoze oni ted uz standartne nabizej baterka akumulator a dobijeni vestaveny, takze tim cloveku odpada spoustu dalsi investice na zacatku...

    Kamarad ted poridil http://www.svitilny.eu/nabijeci-svitilna-olight-s10r-baton/prod_614.html na moje doporuceni, (tak snad me nebude proklinat:) prijde mi to totiz nejlepsi pomer velikost/vykon... co se tyce takhle malicky svetlusky tak nema ve vykonu konkurenci...

    a musim rict ze u takhle malinky svitilny mi prijde ten magnetickej dobijeci stojanek zvlast na miste, protoze se da predpokladat ze se bude nabijet casteji nez 18650 grade svitilna...

    jinak me teda stve ze tahle nova rada uz je jen v provedeni cool white, u starsi rady bylo na vyber i warm white... :((
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    RSZ:
    VACA:

    Pánové, díky za reakce. Ne, sekuriťák nejsem, potřebuju něco na kažodenní nošení, nic speciálního. Momentálně s sebou v podstatě pořád tahám tři světla - AA čelovku, AAA svítilnu na klíčence a pak Eagletac P100 A2, na dvě AA.

    Ten eagletac je fajn, líbí se mi že nemá nesmyslně moc režimů a je jednoduchá, ale uvažuju o upgradu za něco
    - výkonnějšího
    - dobíjecího, nejlíp USB, ne proprietární nabíječkou
    - kdyby kromě akumulátoru do toho šly dát i tužkovky, byl by to fajn bonus pro případy, kdy se člověk ocitne pár dní bez zásuvky.
    - nemělo by to být o moc větší, přeci jenom je to v tašce pořád a každej gram navíc se počítá...

    To nabíjení v základně se mi líbí čistě z nehorázné lenosti, někam světlo postavit mi připadá jednodušší než někam strkat drát. Navíc, z mého laického pohledu, takový USB konektor se snadněji "vykvedlá" než řešení se stojánkem. Ale možná se mýlím, nechám si rád poradit.

    VACA
    VACA --- ---
    LACHAUER: ale vypadá luxusně. Jako když si někdo potrpí na pohodlí tak pro to mam pochopení, jinak souhlasim s RSZ


    Vodotěsnost 1metr neni nic extra, ale postačí, u olight se tomu dí věřit...

    Jako ta cena, neni to málo, ale předražený to neni.
    Olight je celkem kvalita (měl jsem pár let) a navíc zde jde o kompletní balení, takže člověk zase ušetří za nákup akumulátoru a nabíječky. V předpokládaný kvalitativní úrovni bych to odhadoval na 500peněz, kerý by člověk jinak musel vypláznout....

    Záruka 5 let je taky +

    Jinak ty lumeny nejsou zdaleka všechno, neméně důležitej faktor je ta parabola, její velikost geometrie a povrchová úprava. Je to taky jedna z nejdražších součástek na svítilně, když je kvalitně udělaná. Olight je celkem záruka kvality, zpracovaný to bude dobře, ale prostě s touhle velikostí a hloubkou hlavy nepočítej že to bude nějakej extra thrower, 1000lumenů ne1000lumenů... (nebo teda záleží na tom na co je kdo zvyklej:)


    Jediný doporučení na závěr bych měl: nevím jak je na tom tahle neměl jsem zas tak moc času to studovat, ale koukni jestli ji nemaj taky v nažloutlý verzy. Bejvá tam sice maličká ztráta, zanedbatelná, pár jednotek lumenů, ale svítilna je pak podstatněji použitelnější venku, protože vydíš "plasticitu" osvětlenýho prostoru. Nevim jak to přesně popsat, ale s "coolwhite" ledkou prostě sice poleješ světlem, ale od určitý vzdálenosti v tom bílym světle všechno splívá do jedný plochy a člověk stejně nevidí co tam opravdu je, i když je to osvětlený.
    U olight vim že u většiny svítilen mívaj obě verze. Rozdíl v použitelnosti je vskutku markantní. Já dávám vždycky přednost žlutý verzi, je to pro mě jeden ze zásadních faktorů podle čeho vybírám, momentálně jedu tohle: http://www.eagletac.com/html/t25c2/index.html mam ji zatim cca rok a maximální spokojenost.


    pak se pochlub jak jsi pořídil ;)
    RSZ
    RSZ --- ---
    LACHAUER: pokud nejseš sekuriťák v unimobuňce u brány, tak tu nabíjecí základnu nějak nutně nepotřebuješ, já v podobně výkonný baterce nabíjím aku (tak jednou za 14dnů až měsíc, a to je přitom celkem používaná (brzo tma, a děti co si hrajou že maj světelný meč). Tomuhle výběru jinak asi není co vytknout, jen mi to přijde drahý, což ale může bejt požadavek..
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Zdravím, přemýšlím že bych si do sbírky pořídil něco nabíjecího, nějak mě nebaví vyměňovat furt baterky. Velikost tak akorát do ruky, 500 lm minimálně. Moc se mi líbí OLIGHT S30R / http://www.svitilny.eu/nabijeci-svitilna-olight-s30r-baton/prod_624.html /, zvlášť to řešení nabíjení v základně.

    Je nějaký důvod proč si neporidit zrovna tuhle, případně má někdo tip na něco obdobného, šikovnějšího?
    JIKE
    JIKE --- ---
    DETER: jop, některý pískají, a třeba mě i MTE stívilna na 1xAA při nízkých lm. M20 i M21 jen když máš ucho u toho. to je celkem normální.
    DETER
    DETER --- ---
    Tak jsem pogooglil a ten "problém" má víc lidí. Docela mě ale uklidnil tenhle příspěvek, kde má jeho autor info od Olightu, že se toho pískání není potřeba obávat (způsobuje to jakási PWM regulace).
    VACA
    VACA --- ---
    Ja kdyz sem mel m20 warrior (v ty dobe premium, myslim ze r2, nevim presne uz je to dost let...) piskani jsem si nikdy nevsim, myslim ze ale nepiskala...
    Az budu v tichu, tak si zkusim poslechnout svoji nynejsi eagtac t25c2...

    Myslim ale ze piskani v tvem pripade vychazi z vykonoveho stupne ridici elektroniky... Standartni by to bejt asi nemelo, ale nemyslim si ze by to znacilo odchazejici dil..
    DETER
    DETER --- ---
    Ahoj, dneska mi dorazil M20 Warrior XML-L2, moje první pořádná svítilna. Čeho jsem si všiml, a nevim jak moc to je normální, je pískot vycházející z hlavy (zřejmě z ledky). Pískot je slabý, slyšitelný jen při přiblížení (a namíření) hlavy k uchu. Každý ze tří režimů (10, 110, 550 lm) píská trochu jiným tónem. Resp. v prvním režimu to píská jedním tónem, v druhém režimu se k tomu přidá druhý tón, v třetím režimu už je slyšet jen ten druhý tón. Což je asi fuk, prostě a jednoduše to píská a mě zajímá, jestli se mám něčeho obávat a čekat problémy, nebo je to normální.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    RSZ: Jj, objednal jsem HP15, ten difusor u ni je zapustenej tak ze udajne uz neoslnuje
    RSZ
    RSZ --- ---
    BLOWUP: u hp25 by mi vadili by mě asi ty dvě tlačítka..každý druhý sepnutí se spletu (mám ke své oblíbené HP12 i nějakou novou co má pravě dvě tlačítka vedle sebe). Ale pravda někdy bych širokej kužel ocenil (a difuzor na HP12 nefunguje, svítí to potom do očí)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BLOWUP: hmm, precetl jsem si ty recenze a asi vezmu HP15.. Prijde mi nakonec vsestrannejsi a moznost mit baterky pod osacenim neni taky spatna.

    Recenze svítilen :: www.podzemi.net
    http://www.podzemi.net/sviceni-pod-zem/popisycelovek/
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Hmm, Fenix HP 15 nebo HP 25?
    mam tendenci vzit tu s dvema diodama (nablizko, na dalku) i kdyz ta s jednou sviti vic a dal. Prijde mi ze celovka je spis na to svitit si pod ruce / nohy a tam ty dve diody s ruznym uhlem sviceni mohou byt zajimavejsi, ale s jistotou to nevim.
    JIKE
    JIKE --- ---
    NEW! EDC / Survival / Emergency Headlamps - SHOT Show 2015 - Coast HL5 HL7 HL8 Headlamp
    http://www.youtube.com/watch?v=-25EAKiOMbM
    JIKE
    JIKE --- ---
    New Flashlights from Olight: SHOT Show 2015:


    New Flashlights from Olight: SHOT Show 2015
    http://www.youtube.com/watch?v=QzPad_9mFW8
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    RSZ:
    LACHAUER: To chápu, popravdě, bylo to dost negativní zjištění, když jsem ji rozbalil. Přiznám se, že já ji před koupí moc nezkoumal, jednoduše proto že stála necelé dvě kila i s baterkou included. Co mě mrzí je, že má závity dokonce dva. Jeden na hlavě a druhý na spodu kde je kroužek na klíče. Přemýšlím, že ten spodní závit zakápnu lepidlem, protože podle mě je skutečně zbytečný a jen mě prudí svou přítomností. Povolovat se nepovoluje, na svícení ji mám nastavenou tak, že stačí klíče sevřít hromadně v dlani a z dlaně svítí i baterka. Jak zatlačím na hlavu, tak je kontakt. Funguje to spolehlivě, ale chápu, že někomu by to nevyhovovalo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam