• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEBaterky & Svítilny =€
    RSZ
    RSZ --- ---
    TABORACEK: já jich nadšeně rozebral taky X, ale postupně jsem zjistil že víc než 6 prostě nejsem schopnej vysvítit, takže jsem vybral pár s největší kapacitou a zbytek odložil..
    ..a to s dětma svítíme pořád někde - sáňky, kolo atd...

    mimochodem sáňky, kde je na oblouku namontovaná tacticool hyper svítící baterka pobaví každýho koho potkáme:)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    REDSNAKE: Ano, je to presne jak rikas. Za posledni mesic jsem jich rozebral cca 100 kusu, mam opravdu hodne lithiovych clanku:)
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    JIKE: no to je mi celkem jasný :-)
    JIKE
    JIKE --- ---
    REDSNAKE: jasné! Nemají prepetovku ale stačí! Stačí přeměřit a vyhodit 1-2 vadný články!
    Chcete někdo? Ja mam jeste.
    LACHAUER: ta dražší=lepsi
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    JIKE:
    SILVA Ranger od 690 Kč - Heureka.cz
    http://celovky.heureka.cz/silva-ranger/
    SILVA EXPLORE od 1 256 Kč - Heureka.cz
    http://celovky.heureka.cz/silva-explore/
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Mám v práci nějaké staré baterky do notebooků, už nedávají provoz, ale říká se, že i když baterka už nefunguje, je to třeba jen jedním vadným článkem. Jestli to někdo upotřebíte po vykuchání a na čestný pionýrský mi slíbíte, že baterky nevyhodíte do pangejtu, tak není problém se domluvit. Aktuálně dvě baterie do ntb, tipuju, že by tam mohlo být po osmi článcích, takže celkem 16 článků asi. Stačí se ozvat.
    JIKE
    JIKE --- ---
    JOPS: tohle už jsou lampy na ranč :-)
    LACHAUER: pošli link


    RSZ: no hele našel jsem nabijecku a nějaký starý ni-mh a ni-cd tak uvidíme aspoň je upotrebím. Některý hračky jako autíčka to využijou a nebo aspoň kupovat pořad dokola tuzkovky... Jinak chci na AA nějakou peklu svítil mu ma našel jsem tohle mate někdo?


    http://www.ledshop.cz/armytek-prime-a1-pro~z2987.html



    Bo


    http://www.ledshop.cz/sunwayman-d20a~z8019.html
    RSZ
    RSZ --- ---
    JIKE: na nabíjení tužkovek do hraček je to blbost - nechceš asi čekat 7 hodin na nabití 4 tužkovek:
    Velikost nabíjecího proudu je závislá na počtu nabíjených akumulátorů. Pokud jsou obsazeny jeden až dva sloty, je standardní nabíjecí proud 750 mA, v případě obsazení třetího či čtvrtého slotu nabíječka sníží nabíjecí proud na hodnotu 375 mA na každý nabíjený akumulátor z důvodu zabránění přetížení elektroniky nabíječky.

    samozřejmě pokud sháníš něco v kombinaci nimh + lixx tak asi moc jiných na výběr nebude.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Má někdo zkušenosti se SILVA čelovkama? Vypadají jednoduše a solidně, a hlavně se dají zapnout přímo do červeného režimu - konkrétně RANGER a EXPLORE.
    JOPS
    JOPS --- ---
    Když rozsvítíte jednu ledku, tak je to slušný výkon, ale když svítí všechny 4,tak to je vypalovac očí :-) jednou mi bylo tímhle podsvíceno do očí a ty 4 ledky, jsem měl na sítnici vypálené ještě dvě hodiny potom :-)
    JIKE
    JIKE --- ---
    JOPS: hustý
    JOPS
    JOPS --- ---
    koupil jsem tatikovi
    NITEYE EYE40

    hrozny hovadko ta svitilna :)


    JIKE
    JIKE --- ---
    Vrátí se ke 2 vecem:
    Zjistil jsem ze jsem asi měl 2 roky ve svítil ne li-in 18650ku normále svítidla tak jsem ji dal nabít. Tedy asi bych se toho nebál. I kdyz ty aktu jsou dělaný na neustálou zátěž a vydrží pak vic než nepouzivane. Záleží im na kvalitě clanku..

    Jinak co říkáte na nabijecku: (nechce semi neustále kupovat novy tuzkovku do dětských hracek... A akumulátoru mam dost - jen je najít :-) )

    http://www.ledshop.cz/digicharger-d4-nitecore~z1344.html
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    VACA: "píchnout drát do svítilny se z mého pohledu = mít jemnej konektor ve svítilně = možnej zdroj problémů" presne tak. Navic, u ty maly mi jde hlavne o maly rozmery a vodotesnost, konektor se zaslepkou jsem nechtel - to uz radsi ten akumulator vyndam a nabiju v nabijecce.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    VACA: jo, to máš pravdu, ten usb/zaslepka může být mechanicky problematické místo.
    VACA
    VACA --- ---
    Se omlouvam sem nějsk přehlídl s tou chatou, tam bych si asi poridil nejakou levnejsi extra nabijecku ktera by byla na chate furt..

    Jako nechtel bych nijak odrazovat nebo tak, ale u toho konektoru micro usb primo v baterce to ve me vzbuzuje pochybnosti proste.
    Gumova zaslepka se za cas muze ochodit, nebude dolehat nebo drzet, ted se tam zacnou dostavat necistoty protoze baterku covek taha venku, k ohni, do sklepa, do kulny.. obcas ji potrebuje odlozit, ted to nekdy spadne do nejakyho marastu, zacne prset apod...
    Ja svitilnu pokladam jako takovy naradi proste...
    Navic je to z leteckyho hliniku, ma to milspec tvrzenou anodizovanou povrchovou uptavu. Vodotesny spinace a vsechny spoje a podobně.. Je to celkem rig kerej i neco stoji, a miscro usb konektor, navic jen schovanej za odlupovacim kouskem gumy mi prijde jako dost slaby misto proste.
    VACA
    VACA --- ---
    LACHAUER: jenom si dovolim poslední, že ono tu 18650 zas tak často nabíjet nepotřebuješ. Nevím jaký máš aktyvity, ale zdaleka to neni jako s mobilem ke kerýmu člověk všude tahá nabiječku.
    Já teď jedu t25c2 svítim každej den. Je to teda v řádech minut, ale denně. Nabíjím to tak třeba 1x za 14dní, pokud si na to vzpomenu. A když jedu někam do přírody kde očekávám šajnit dlouho, tak tam stejně nejsou zásuvky, nabiječky... Beru víc aku..
    VACA
    VACA --- ---
    ale rozhodně to odemě neni snaha nikomu nic cpát, o něčem přesvědčovat. Je to jen příspěvěk do diskuze, určitý zkušennosti.
    VACA
    VACA --- ---
    LACHAUER: u týhle bych já zase pokládal za mínus že má "cool white" studenou ledku. Při svícení venku zaniká "plastičnost" terénu, zvláštěpak v přírode kde převládá zelená barva se ze všeho stává "hůře čitelná placka"

    Co bych vyzdvihnul jako "highlits" u značky nitecore je jejich řada řada SRT

    A to protože tyhle svítilny mají klasický dimmer, stmívač chcete-li... Mají otočný prstenec okolo hlavy kterým jde plynule! regulovat výkon od 0,1 lumen až do maxima.
    Viděl jsem to, hrál si s tím a je to naprosto SUPER featura! Nemá to chybu, ale nevím jak to bude spolehlivé po delší době...

    Ovšem tyhle svítilny mají z mého pohledu naprosto zásadní nedostatek, jsou pouze v "cool white".
    U teh maličkejch svítilen to ještě beru. Ale u baterky kerá svítí 300metrů daleko to schledávám jako nepoužitelný pro venkovní aktivity.
    A pak teda taky cena. Jsou celkem drahý...


    LACHAUER: píchnout drát do svítilny se z mého pohledu = mít jemnej konektor ve svítilně = možnej zdroj problémů. Svítilna je u mě mj. věc pro outdoor a micro usb se mi tam z principu nelíbí. I když je tam záslepka...
    Ad. aku, mám takovej pocit, že vystouplé kontakty bude asi jedinej rozdíl. Pochybuju že v aku a zárověň ve stojánku/ svítilně bude nějaká elektronika která by hlídala původ akumulátoru. Kontakty se případně řeší maličkejma speciáně pro to určenejma magnetkama...
    Jako ruku do ohně ti tady za to nedám, aby pak na mě lidi byli naštvaný... ale jsem přesvědčenej že v tom nabiješ jakejkoliv 18650. Co se týče tý menší s10, tak ta nabíjí jakýkoliv rcr123a, ale na stránce je taky napsáno "používejte výhradně značkové olight aku". Je to obchod. Ale jak řikám olight je jen samolepka, ve skutečnosti ty aku vyrábí buď panasonic nebo sanyo. Olight výrobní kapacitu na akumulátory nemá.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    VACA:
    ano, stojánek je skladnejsi než nabíječka , ale
    píchnout usb drát přímo do svítilny (jako to má ten nitecore), je ještě mnohem víc skladnejsi :-)

    Ad proprietární akumulátory, píšou:
    "Napájení 1x Olight 18650 3200mAh li-ion akumulátor se spaciálně upravenými kontakty. V případě nouze lze použít i běžné 18650 akumulátory s vystouplým plusovým pólem, které však nelze ve svítilně nabíjet. "
    Takže tak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam