• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEBaterky & Svítilny =€
    JIKE
    JIKE --- ---
    JOPS: hustý
    JOPS
    JOPS --- ---
    koupil jsem tatikovi
    NITEYE EYE40

    hrozny hovadko ta svitilna :)


    JIKE
    JIKE --- ---
    Vrátí se ke 2 vecem:
    Zjistil jsem ze jsem asi měl 2 roky ve svítil ne li-in 18650ku normále svítidla tak jsem ji dal nabít. Tedy asi bych se toho nebál. I kdyz ty aktu jsou dělaný na neustálou zátěž a vydrží pak vic než nepouzivane. Záleží im na kvalitě clanku..

    Jinak co říkáte na nabijecku: (nechce semi neustále kupovat novy tuzkovku do dětských hracek... A akumulátoru mam dost - jen je najít :-) )

    http://www.ledshop.cz/digicharger-d4-nitecore~z1344.html
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    VACA: "píchnout drát do svítilny se z mého pohledu = mít jemnej konektor ve svítilně = možnej zdroj problémů" presne tak. Navic, u ty maly mi jde hlavne o maly rozmery a vodotesnost, konektor se zaslepkou jsem nechtel - to uz radsi ten akumulator vyndam a nabiju v nabijecce.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    VACA: jo, to máš pravdu, ten usb/zaslepka může být mechanicky problematické místo.
    VACA
    VACA --- ---
    Se omlouvam sem nějsk přehlídl s tou chatou, tam bych si asi poridil nejakou levnejsi extra nabijecku ktera by byla na chate furt..

    Jako nechtel bych nijak odrazovat nebo tak, ale u toho konektoru micro usb primo v baterce to ve me vzbuzuje pochybnosti proste.
    Gumova zaslepka se za cas muze ochodit, nebude dolehat nebo drzet, ted se tam zacnou dostavat necistoty protoze baterku covek taha venku, k ohni, do sklepa, do kulny.. obcas ji potrebuje odlozit, ted to nekdy spadne do nejakyho marastu, zacne prset apod...
    Ja svitilnu pokladam jako takovy naradi proste...
    Navic je to z leteckyho hliniku, ma to milspec tvrzenou anodizovanou povrchovou uptavu. Vodotesny spinace a vsechny spoje a podobně.. Je to celkem rig kerej i neco stoji, a miscro usb konektor, navic jen schovanej za odlupovacim kouskem gumy mi prijde jako dost slaby misto proste.
    VACA
    VACA --- ---
    LACHAUER: jenom si dovolim poslední, že ono tu 18650 zas tak často nabíjet nepotřebuješ. Nevím jaký máš aktyvity, ale zdaleka to neni jako s mobilem ke kerýmu člověk všude tahá nabiječku.
    Já teď jedu t25c2 svítim každej den. Je to teda v řádech minut, ale denně. Nabíjím to tak třeba 1x za 14dní, pokud si na to vzpomenu. A když jedu někam do přírody kde očekávám šajnit dlouho, tak tam stejně nejsou zásuvky, nabiječky... Beru víc aku..
    VACA
    VACA --- ---
    ale rozhodně to odemě neni snaha nikomu nic cpát, o něčem přesvědčovat. Je to jen příspěvěk do diskuze, určitý zkušennosti.
    VACA
    VACA --- ---
    LACHAUER: u týhle bych já zase pokládal za mínus že má "cool white" studenou ledku. Při svícení venku zaniká "plastičnost" terénu, zvláštěpak v přírode kde převládá zelená barva se ze všeho stává "hůře čitelná placka"

    Co bych vyzdvihnul jako "highlits" u značky nitecore je jejich řada řada SRT

    A to protože tyhle svítilny mají klasický dimmer, stmívač chcete-li... Mají otočný prstenec okolo hlavy kterým jde plynule! regulovat výkon od 0,1 lumen až do maxima.
    Viděl jsem to, hrál si s tím a je to naprosto SUPER featura! Nemá to chybu, ale nevím jak to bude spolehlivé po delší době...

    Ovšem tyhle svítilny mají z mého pohledu naprosto zásadní nedostatek, jsou pouze v "cool white".
    U teh maličkejch svítilen to ještě beru. Ale u baterky kerá svítí 300metrů daleko to schledávám jako nepoužitelný pro venkovní aktivity.
    A pak teda taky cena. Jsou celkem drahý...


    LACHAUER: píchnout drát do svítilny se z mého pohledu = mít jemnej konektor ve svítilně = možnej zdroj problémů. Svítilna je u mě mj. věc pro outdoor a micro usb se mi tam z principu nelíbí. I když je tam záslepka...
    Ad. aku, mám takovej pocit, že vystouplé kontakty bude asi jedinej rozdíl. Pochybuju že v aku a zárověň ve stojánku/ svítilně bude nějaká elektronika která by hlídala původ akumulátoru. Kontakty se případně řeší maličkejma speciáně pro to určenejma magnetkama...
    Jako ruku do ohně ti tady za to nedám, aby pak na mě lidi byli naštvaný... ale jsem přesvědčenej že v tom nabiješ jakejkoliv 18650. Co se týče tý menší s10, tak ta nabíjí jakýkoliv rcr123a, ale na stránce je taky napsáno "používejte výhradně značkové olight aku". Je to obchod. Ale jak řikám olight je jen samolepka, ve skutečnosti ty aku vyrábí buď panasonic nebo sanyo. Olight výrobní kapacitu na akumulátory nemá.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    VACA:
    ano, stojánek je skladnejsi než nabíječka , ale
    píchnout usb drát přímo do svítilny (jako to má ten nitecore), je ještě mnohem víc skladnejsi :-)

    Ad proprietární akumulátory, píšou:
    "Napájení 1x Olight 18650 3200mAh li-ion akumulátor se spaciálně upravenými kontakty. V případě nouze lze použít i běžné 18650 akumulátory s vystouplým plusovým pólem, které však nelze ve svítilně nabíjet. "
    Takže tak.
    VACA
    VACA --- ---
    stojánek je maličkej a lehkej, lze použít s jakymkoliv micro usb cabelem, počítačem, nabíječkou od mobilu.... Takže ve výsledku, ten stojánek je skladnější a lehčí než 99,9% 18650 nabiječek :)
    Navíc, ten stojánek má i USB VÝSTUP, takže by to mělo jít použít i obráceně, a z akumulátoru vloženýho ve svítilně nabíjet např mobil...

    Nějak se mi nezdá, že by to pracovalo/nabíjelo jen "proprietární" aku. To že dodávají s akumulátorem značky olight neznamená že by to nenabíjelo jiný 18650. Je to normální běžnej 18650 aku, kterej olight prodává pod svojí značkou. Sám je používám v jinej ne-olight svítilnách... (Beztak je to jen olight samolepka, ve skutečnosti ten aku pochází od nějakého sanyo/panasonic)
    Nějaký tyhle magnetický olightky se pohybujou v okruhu přátel, můžu se zeptat jakou mají zkušennost s nabíjením.

    Stojánek mi u olight přijde dobrej tah, je to celkem vychytaná maličká záležitost, navíc je bonus, že magnet je ve svítilně, takže ji můžete "přilepit" na mnoho míst... Futra, lednice, plechový vrata...

    Co mě osobně příjde jako mínus je že
    -člověk musí cyklovat skrz všechny režimy.
    -neni to klasická "warm white" ledka, píšou že je žlutější vlivem absence optiky led, ale asi bych to chtěl nejdřív vidět...
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    LACHAUER: Ja na tydenni pobyt beru celovku fenix a jednu velkou, tuhle mam jen jako nouzovy reseni, zato vzdycky po ruce. Timpadem ten stojanek nechavam doma.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    BLOWUP: jo, tu menší variantu jsem pořídil sestře k svícení okolo domu a je spokojená. Pro mě je jen nepříjemná představa, že ten stojánek (byť je to drobnost) nesmím zapomenout s sebou brát dejme tomu na týdenní pobyt na chatě, kde předpokládám že ji budu nabíjet. Chci říct tohle: kdyby se dala nabíjet ve stojánku, a zároveň měla přímý usb vstup, bylo by to asi dokonalý.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    LACHAUER: To nabijeni pres ten stojanek (teda aspon u ty moji, ty mensi) je pres usb. To je velice prakticky, ponevadz usb mam jak doma, tak v praci i v aute. Tim ze je to edc svitilna, tak ji prakticky vubec nepouzivam, zatim jsem ji nabijel asi dvakrat. Venoval jsem tu samou mym dvema detem, dcera ji pouziva hodne a timpadem ji dobiji casteji, ale osobne si neumim predstavit praktictejsi dobijeni nez tim usb s magnetickym stojankem :)
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    JIKE: koukal jsem na ni, odrazují mě dvě věci :
    - má to proprietární akumulátor, běžnou 18650 tam strčíš, ale nenabiješ
    - ten stojánek je fajn na doma, svítilna stojí někde na polici a nabíjí se, vzdycky připravená, ale když s tím cestujes, tahaš krám navíc (kterej bych tutově zapomněl doma).

    Proto mě víc zaujalo tohle
    LED svítilny ruční | Nitecore MH10 | Led-Expert - specialista na LED svítilny, cyklosvítilny a žárovky
    http://www.led-expert.cz/ledshop/eshop/13-1-LED-svitilny-rucni/0/5/877-Nitecore-MH10
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    JIKE: u me slo o to mit neco malyho, ponevadz velkych uz mam dost a ty se mi nechce s sebou tahat. Tohle je presne akorat, umi to dokonce i nejakej modus "moonlight" kterej vydrzi svitit asi tejden, cajk :-)
    JIKE
    JIKE --- ---
    BLOWUP: jj na tu jsem také koukal právě... ale 18650 mě láka více právě.

    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    JIKE: ja mam jako edc tu mensi, a jako celkem spokojenost.

    Nabíjecí svítilna Olight S10R II Baton - LED svítilny Olight, EagleTac, LED Lenser a Tiablo
    http://www.svitilny.eu/nabijeci-svitilna-olight-s10r-ii-baton/prod_733.html
    JIKE
    JIKE --- ---
    by se mi líbilo

    Nabíjecí svítilna Olight S30R II Baton - LED svítilny Olight, EagleTac, LED Lenser a Tiablo
    http://www.svitilny.eu/nabijeci-svitilna-olight-s30r-ii-baton/prod_702.html
    JIKE
    JIKE --- ---
    Olight Rocks EDC and Weapon Lights: SHOT Show 2016
    http://www.youtube.com/watch?v=qSE-pyC8hgU
    JIKE
    JIKE --- ---
    Okolo me používají do blesku enelopy...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam