• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEBaterky & Svítilny =€
    VACA
    VACA --- ---
    FIDELIAN: jj, myslim že ledspop je celkem ochotnej, párkrát jsem tam nakupoval, osobně u něho v Liberci.... Když jsem pak chtěl nějaký součástky, tak třeba náhradní gumovou kritku vypínače, tenkrát na olight, mi dokonce nabídl zdarma...

    Zkus asi navštívit nějakej ten e-kuřáckej obchod. určitě se v ostravě nějakej najde... Jednak tam pořídíš nejspíš ten magnet, ale budou tam mít i aku 18650. U ekuřáků je to oblíbenej článek protože dokáže dávat velký proudy, a to oni potřebujou do teh svejch větších dýmivejch udělátek...

    Myslim že by jsi tam možná mohl mít i příležitost nějakej akumulátor vyzkoušet. Nepřijde mi to něco podlého. Řekneš že si nejsi jistej jestli by ti ve svítilně fungoval... Když uvidíš že to najednou bezproblémově funguje, možná je to důvod rovnou nějakej pořídit...

    Co se týče tý ochrany vlastního akumulátoru... že se k tomu nejde dostat. Jistě že se k tomu dostat jde, a to celkem jednoduše. Jednu jsem pro tebe dekapitoval :)

    Prostě z toho strhni ten igelit a posléze odloupni plošnej spoj kterej bude s největší pravděpodobností na mínusovym pólu. Utrhneš ty vodiče který to spojujou s akumulátorem, a to je celé. V tu ránu z toho máš nechráněnou baterku s normálnim mínus pólem. Ale musíš zohlednit fakt, že ten akumulátor je pak o to kratší...





    Ale POZOR! Tyhle akumulátory dokážou dávat opravdu celkem velké proudy, skratovat nechráněnej by mohlo být celkem i nebezpečné... Musíš bezpodmínečně brát v potaz to, že ten akumulátor bez toho "igelitovýho" obalu je celej vodivej, třeba v případě toho na obrázku je celé jeho tělo mínusovej pól!

    Možná by nebylo od věci takto upravený akumulátor znovu zaizolovat. Třeba elektrikářskou páskou, ale musíš udělat jen jednu vrstvu, jinak se to pak nemusí vlézt do té svítilny.

    Ale jestli ledshopovi ta svítilna běžela na tři různý, vsázim, že ti to vyřeší výměna za novej akku. neni to tak drahý;)

    A můj osobní tip na závěr: pokud by jsi pořizoval novej akku, ušetřit 80korun nebo kolik se v tomhle případě nevyplatí.. Doporučoval bych ti pořídit značnevej. Ideálně panasonic, nebo sanyo. Ty fungují opravdu spolehlivě. S těma noname (jako např ten na obrázku) nemám dobr zkušenosti. Většina z nich mi umřela za nedlouho.. A to jsem je nabíjel pravidelně....
    FIDELIAN
    FIDELIAN --- ---
    VACA: 1) jde o FIDELIAN: k tomu jen ze je to rok 2010 tudíž záruka davno ne..
    2) magneticky nastavec je dobry napad dik za tip..
    3) jiny aku sem nezkoušel v mym okoli takovej nikdo nemá. snad kdyby byl někdo ochotnej v ostrave?
    4) reklamace uz fakt nee viz. vyse...je to z ledshop.cz ...s panem sme to taky v klidu resili. tam problém neni.jemu holt sviti, kdezto mi se rozla jen jednou a dal ne.
    Diky za tip. Jdu shanet aku na vyzkouseni.
    VACA
    VACA --- ---
    FIDELIAN: O jakou že jde čelovku? Asi jsem přehlédl.

    A zkoušel jsi magnet?
    Neco jako toto http://www.ledshop.cz/magneticky-nastavec-akumulatoru-18650~z4666.html Dává se to většinou na plusovej pól..

    Ale seženeš to z 90% v e-kuřáckejch prodejnách kamennejch, aby kso nemusel platit poštu na věc za 10korun..
    Zkusil bych dřív než cínovat.

    Zkoušel jsi jiný aku? Zazlobilo to i s nima?

    Případně když by jsi měj jistotu že to není tím akumulátorem. 2 tisíce nejsou zanedbatelná částka. Zkusil bych pak reklamovat znovu.
    Když by jsi neuspěl, po třetí reklamaci máš nárok na odstoupení od smlouvy, vrácení peněz.

    A že se budou cukat, asi bych se jim pak zkusil zmínit, v klidu bez emocí, o ochraně spotřebitele.
    2tisíce nejsou bezvýznamná částka... A pro ně by neměl být problém, i ldyby jen vyměnit kus za kus a vyreklamovat výrobci.

    +Co je to za obchod kde jsi kupoval a s kým to řešíš.
    Spokojit by jse s tím neměl, jestli tam ten problém je..


    FIDELIAN
    FIDELIAN --- ---
    servis řekl ze prozkoušeli pár starších aku. a svítilo vždy..no nic..zkusim ten cin a uzavru to...kua ale 2 litry do kose...jo a diky vsem za rady..
    JIKE
    JIKE --- ---
    FIDELIAN: co elektronika v tom nemůže byt fakt vadná?
    FIDELIAN
    FIDELIAN --- ---
    FIDELIAN: pokracovani: celovka zaslana na servis a je v poradku. akumulátory v poradku. jednu chvili se dokonce celovka rozsvítila ale při několika nasobnem opakovani ani za boha uz ne...ještě sem dostal radu kapnout na +poly akumulatoru bobek cinu, snad jestli äku dobře doleha na kontakt celovky. to sem zatím neproved. + z vlastní vule jsem kontakt uvnitř celovky procistil propylalkoholem...cili výsledky v servise celo sviti. mi se též jednou rozsvitilolo ale na opakovany pokus ne.
    někdo nejaky napad? dikec
    RSZ
    RSZ --- ---
    TABORACEK: já jich nadšeně rozebral taky X, ale postupně jsem zjistil že víc než 6 prostě nejsem schopnej vysvítit, takže jsem vybral pár s největší kapacitou a zbytek odložil..
    ..a to s dětma svítíme pořád někde - sáňky, kolo atd...

    mimochodem sáňky, kde je na oblouku namontovaná tacticool hyper svítící baterka pobaví každýho koho potkáme:)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    REDSNAKE: Ano, je to presne jak rikas. Za posledni mesic jsem jich rozebral cca 100 kusu, mam opravdu hodne lithiovych clanku:)
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    JIKE: no to je mi celkem jasný :-)
    JIKE
    JIKE --- ---
    REDSNAKE: jasné! Nemají prepetovku ale stačí! Stačí přeměřit a vyhodit 1-2 vadný články!
    Chcete někdo? Ja mam jeste.
    LACHAUER: ta dražší=lepsi
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    JIKE:
    SILVA Ranger od 690 Kč - Heureka.cz
    http://celovky.heureka.cz/silva-ranger/
    SILVA EXPLORE od 1 256 Kč - Heureka.cz
    http://celovky.heureka.cz/silva-explore/
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Mám v práci nějaké staré baterky do notebooků, už nedávají provoz, ale říká se, že i když baterka už nefunguje, je to třeba jen jedním vadným článkem. Jestli to někdo upotřebíte po vykuchání a na čestný pionýrský mi slíbíte, že baterky nevyhodíte do pangejtu, tak není problém se domluvit. Aktuálně dvě baterie do ntb, tipuju, že by tam mohlo být po osmi článcích, takže celkem 16 článků asi. Stačí se ozvat.
    JIKE
    JIKE --- ---
    JOPS: tohle už jsou lampy na ranč :-)
    LACHAUER: pošli link


    RSZ: no hele našel jsem nabijecku a nějaký starý ni-mh a ni-cd tak uvidíme aspoň je upotrebím. Některý hračky jako autíčka to využijou a nebo aspoň kupovat pořad dokola tuzkovky... Jinak chci na AA nějakou peklu svítil mu ma našel jsem tohle mate někdo?


    http://www.ledshop.cz/armytek-prime-a1-pro~z2987.html



    Bo


    http://www.ledshop.cz/sunwayman-d20a~z8019.html
    RSZ
    RSZ --- ---
    JIKE: na nabíjení tužkovek do hraček je to blbost - nechceš asi čekat 7 hodin na nabití 4 tužkovek:
    Velikost nabíjecího proudu je závislá na počtu nabíjených akumulátorů. Pokud jsou obsazeny jeden až dva sloty, je standardní nabíjecí proud 750 mA, v případě obsazení třetího či čtvrtého slotu nabíječka sníží nabíjecí proud na hodnotu 375 mA na každý nabíjený akumulátor z důvodu zabránění přetížení elektroniky nabíječky.

    samozřejmě pokud sháníš něco v kombinaci nimh + lixx tak asi moc jiných na výběr nebude.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Má někdo zkušenosti se SILVA čelovkama? Vypadají jednoduše a solidně, a hlavně se dají zapnout přímo do červeného režimu - konkrétně RANGER a EXPLORE.
    JOPS
    JOPS --- ---
    Když rozsvítíte jednu ledku, tak je to slušný výkon, ale když svítí všechny 4,tak to je vypalovac očí :-) jednou mi bylo tímhle podsvíceno do očí a ty 4 ledky, jsem měl na sítnici vypálené ještě dvě hodiny potom :-)
    JIKE
    JIKE --- ---
    JOPS: hustý
    JOPS
    JOPS --- ---
    koupil jsem tatikovi
    NITEYE EYE40

    hrozny hovadko ta svitilna :)


    JIKE
    JIKE --- ---
    Vrátí se ke 2 vecem:
    Zjistil jsem ze jsem asi měl 2 roky ve svítil ne li-in 18650ku normále svítidla tak jsem ji dal nabít. Tedy asi bych se toho nebál. I kdyz ty aktu jsou dělaný na neustálou zátěž a vydrží pak vic než nepouzivane. Záleží im na kvalitě clanku..

    Jinak co říkáte na nabijecku: (nechce semi neustále kupovat novy tuzkovku do dětských hracek... A akumulátoru mam dost - jen je najít :-) )

    http://www.ledshop.cz/digicharger-d4-nitecore~z1344.html
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    VACA: "píchnout drát do svítilny se z mého pohledu = mít jemnej konektor ve svítilně = možnej zdroj problémů" presne tak. Navic, u ty maly mi jde hlavne o maly rozmery a vodotesnost, konektor se zaslepkou jsem nechtel - to uz radsi ten akumulator vyndam a nabiju v nabijecce.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    VACA: jo, to máš pravdu, ten usb/zaslepka může být mechanicky problematické místo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam