FIDELIAN: jj, myslim že ledspop je celkem ochotnej, párkrát jsem tam nakupoval, osobně u něho v Liberci.... Když jsem pak chtěl nějaký součástky, tak třeba náhradní gumovou kritku vypínače, tenkrát na olight, mi dokonce nabídl zdarma...
Zkus asi navštívit nějakej ten e-kuřáckej obchod. určitě se v ostravě nějakej najde... Jednak tam pořídíš nejspíš ten magnet, ale budou tam mít i aku 18650. U ekuřáků je to oblíbenej článek protože dokáže dávat velký proudy, a to oni potřebujou do teh svejch větších dýmivejch udělátek...
Myslim že by jsi tam možná mohl mít i příležitost nějakej akumulátor vyzkoušet. Nepřijde mi to něco podlého. Řekneš že si nejsi jistej jestli by ti ve svítilně fungoval... Když uvidíš že to najednou bezproblémově funguje, možná je to důvod rovnou nějakej pořídit...
Co se týče tý ochrany vlastního akumulátoru... že se k tomu nejde dostat. Jistě že se k tomu dostat jde, a to celkem jednoduše. Jednu jsem pro tebe dekapitoval :)
Prostě z toho strhni ten igelit a posléze odloupni plošnej spoj kterej bude s největší pravděpodobností na mínusovym pólu. Utrhneš ty vodiče který to spojujou s akumulátorem, a to je celé. V tu ránu z toho máš nechráněnou baterku s normálnim mínus pólem. Ale musíš zohlednit fakt, že ten akumulátor je pak o to kratší...
Ale POZOR! Tyhle akumulátory dokážou dávat opravdu celkem velké proudy, skratovat nechráněnej by mohlo být celkem i nebezpečné... Musíš bezpodmínečně brát v potaz to, že ten akumulátor bez toho "igelitovýho" obalu je celej vodivej, třeba v případě toho na obrázku je celé jeho tělo mínusovej pól!
Možná by nebylo od věci takto upravený akumulátor znovu zaizolovat. Třeba elektrikářskou páskou, ale musíš udělat jen jednu vrstvu, jinak se to pak nemusí vlézt do té svítilny.
Ale jestli ledshopovi ta svítilna běžela na tři různý, vsázim, že ti to vyřeší výměna za novej akku. neni to tak drahý;)
A můj osobní tip na závěr: pokud by jsi pořizoval novej akku, ušetřit 80korun nebo kolik se v tomhle případě nevyplatí.. Doporučoval bych ti pořídit značnevej. Ideálně panasonic, nebo sanyo. Ty fungují opravdu spolehlivě. S těma noname (jako např ten na obrázku) nemám dobr zkušenosti. Většina z nich mi umřela za nedlouho.. A to jsem je nabíjel pravidelně....