• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEBaterky & Svítilny =€
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    VACA: Proudove to myslim vyjde na stejno, je to stejna chemie.

    Je to spis o navrhu toho regulatoru/led driveru co v ty lampe maj, nez o tom co by ty baterie dokazaly. Ja mam taky lampu ktera umi oboji, akorat se mi nevejde do kapsy od jeansu....
    VACA
    VACA --- ---
    TABORACEK: Jj, tak to jsem nevedel. Vychazel jsem z toho ze do sve davam primarne 18650 ale alternativne muzu pouzit 2x 123...
    On tem 18650 zase asi dokaze davat vetsi proud..
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    VACA: Nevejde, bohuzel. Krom toho dve cr123 jestli dobre pocitam jsou pres 7v zatimco 18650 je3,7, tedy musi se s tim poprat ten regulator v ty lampe.
    VACA
    VACA --- ---
    TABORACEK: možná mám jen dlouhý vedení, nebo mi jen něco uniklo v diskuzi.. Jakej je benefit dvou rcr123 oproti jednomu 18650? Když se do svítilny vejdou dvě rcr123, 18650 se nevejde?
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    Abych tomu ucinil pritrz, tak jsem si do kapsy misto p3d objednal E09 myslim, na jednu tuzkovou. Sice to sviti min, ale zase to pouziva baterii ktera je i pro normalni smrtelniky. K tomu jsem si do p3d koupil dve rcr123a od fenixu (pac byly levny) a nejakou dvou nabijecku od fenixu univerzalni, nabiji to od Acek az po viko od popelnice, takze objednavka v kroniu za bratru dva litranky.

    Na IPC3 mozna jednou taky dojde, ten fenix neni tak chytrej, ale zase stal min nez pulku.
    JIKE
    JIKE --- ---
    JVCNC: Koukni na spec:

    Nabíječka Voltcraft IPC-3 | Conrad.cz
    https://www.conrad.cz/nabijecka-voltcraft-ipc-3.k1403321
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    JIKE: ten IPC3 to mozna bude umet taky, ty NiZn nabijim v chargemanager 410 tez od voltcraftu a umi nektere baterky resucitovat, nabiji a vybiji a meri kapacitu do te doby dokud se kapacita zvysuje, hromadu starejch baterek ktere nekde lezeli roky se ozivit povedlo, minimalne zmeri tu kapacitu a pak se rozhodnes jestli uz vyhodit nebo ne, jen neumi 18650 ktere taky pouzivam.
    JIKE
    JIKE --- ---
    JVCNC: ja ma lionky. Jak AA tak 18650 i cr123

    Nimhy jsem mel i AAA ale ty uz jsou kaput dost
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    JIKE: ja je pouzivam z duvodu vyssiho napeti, nekterym zarizenim vadi to ze nabijeci nicd/nimh atd, ktere maji 1,2V na clanek a i kdyz ho vyndas z nabijecky tak ti rekne ze je vybitej.
    JIKE
    JIKE --- ---
    JVCNC: tyhle typy baterii jsem snad v ruce jeste nemel
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    JIKE: NiZn AAA/AA v tom nabijet nemuzes :(
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    JIKE: tak si koupim treba dneska jeste neexistujici IPC4 kdyz odejde stara:) Usetrena tisicovka (resp. v odlozenem podani) je uz dost penez na to, abych to udelal dvoufazove. Krom toho, IPC1 je doma v docela slusny permanenci:)
    JIKE
    JIKE --- ---
    TABORACEK: To sice usetris a co pak? Co když to budeš potřebovat nebo Stařa odejde?
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    JIKE: no jenze ja mam tu samou na tuzkovky a nechce se mi kupovat neco co uz mam, usetrim litranek kdyz koupim jen nabijecku liIon rcr123a, takze tak to asi objednam od jeziska

    Jinak souhlasim, protoze ten predchudce (IPC1) je uplne nejlepsi nabijecka siroko daleko
    JIKE
    JIKE --- ---
    TABORACEK: me to poradil Zvířátko. Lepsi snad nejí a vyplatí se . Můžeš v tom nabijet všecko co je nabíjecí a vejde se. Ma to mnoho funkci i kontrolu baterii a dalsi figury včetně nastavitelný ho nabíjecí ho proudu. Doporučuji !!! Na nabíječka h a baterii h nesetrit!!! Vlastne na kvalitě nikdy. U téhle h věci se šetřit nevyplácí.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    JIKE: Posuvne kontakty chapu, ale to nabijecka kterou mam doma bohuzel nema, proto jsem potreboval neco jako nastavec. Ale dekuji pane kolego, ze postujes IPC3, protoze jsem vlastnikem IPC1, ktera umi jen tuzkove a mozna neni od veci si koupit univerzalku nakonec:)
    JIKE
    JIKE --- ---
    Myslel jsem to takto přesně jak je vyfocene

    JIKE
    JIKE --- ---
    TABORACEK: diky za upřesnění ale myslel jsem to jinak.
    Tak ze ty nabíječky mají ve specifikaci jak 18650 tak cr123 s tim ze některé potřebuji nastavec a některé ne protože mai posuvné kontakty.

    Rozhodne nedávat 2 cr123 za sebe!!! Tak jsem to nemyslel.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    TABORACEK: A pak teda jeste tahle nabijecka: https://www.kronium.cz/dvoukanalova-usb-nabijecka-vc2-s-lcd-li-ion/prod_1441.html?actCat=140

    Ten nitecore asi je trochu vychytanejsi, ale ono to vyjde asi nastejno...
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    JIKE: pozor na to, 18650 je jeden Lithiovej clanek, stejne jako RCR123A, akorat maji jinej form factor a jinou kapacitu, takze tvoje poznamka o tom, ze nabijecka je stejna je na miste (pokud tedy podporuje prislusnou chemii). Takze dat do jednoho pouzdra dve (R)CR123 a pokladat je za 18650 opravdu neni na miste, protoze to bude mit dvojnasobne napeti (lampy to asi prezijou protoze maji regulator a hlavne ty co umi 18650 obvykle umi i dve cr123A).

    Ale potreboval bych zredukovat RCR123 na velikost 18650 aby to pobrala ta moje nabijecka, ale asi to radsi vyresim tim, ze napisu jeziskovi at mi to prinese i s nabijeckou a je po ptakach::) To ze by mi nekdo na soustruhu vykrouzil hlinikovej valecek je asi taky dobry, ale ta moje fenix nabijecka ty RCR123 nepodporuje a jeste tam ma tu poznamku o minimalni kapacite, coz by mohlo zapricinit vybuch, tak to radeji nebudu pokouset..

    VACA: ja chci urcite nabijecku na dva RCR123A clanky, protoze mam dva v lampe, ale nitecore zvazim, konkretne tohle: http://www.eurolamp.cz/...tni-nabijecka-s-lcd-displejem-a-usb-zdrojovym-kabelemm-2-x-nabijeci-pozice

    Vypada docela sladce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam