TABORACEK: :) No ono to bude i o tom jak dlouho dokáže svílina svítit na plnej výkon...
Já musim říct že když svítim na plnej plyn tak mi lampa i akku celkem hodně topí a výdrž má tak do dvou hodin souvyslýho svitu, na 18650.. Hádám že 123 by slupla jak maliny :D
Např XM-L2 LEDka má 10W, dává se např do EAGTAC t25c2 poslední generace. Ta dokáže tlačit slušnejch 285m, což je na kapesní svítilnu už celkem sodovka :D
Já mám tu starší verzi, dává mi nějakejch 240m cca. Jakože tam člověk fakt vidí:) Ovšem někde mezi lesy, ve světelnym smogu to neni relevantní.. Jako i to neni špatný ale už si pomalu brousim zuby na novější, člověk musí jít s dobou :D Zejména když má na dobrý světlo tak trochu obsesi ;)
Bavim se teda o warm white světle...
Jako já tu svoji musim říct že za cca 2,5roku co ji mám můžu, vlastně musim hodnotit kladně.
Je sice otřískaná, ale zažila toho hodně a funguje spolehlivě..
Nejhorší pro ni, chuděru, bylo když mi spadla v nějakym industriálu z lávky, nevim asi 15-25m na beton.. Odneslo to sklo s antireflexem :´( Jako nevysipalo se, ale má praskliny, bojim se že když bych ho vyndal tak musim schánět nový... IPX už teda asi nedávám.. :)
Pravda teda je že to byl fakt velkej impact a v driveru se uvolnila nějaká jedna tlutší součástka. (fór ale je, že svítilna přestala svítit až asi o týden později když spadla na nějakym pódiu z trapnejch pár cm.. :)
Musel jsem přijít na to jak driver otevřít, přičemž jsem ho bohužel celkem dost orejpal sikovkama apod. :´( Bo on je sešroubovanej ale i fest lepenej, a teď bych kecal ale možná má i opačně závit...
Nicméně od tý doby už jede snad třičtvrtě roka, párkát mi zase spadla ale všechno šlape, ťuk ťuk na dřevo :)
Tak sory sem se trochu rozkecal. Vlastně jsem diskuzi o akumulátorech nechtěně rozšířil o mini recenzi svýho světla.. :)
ale co, když už sem v tom, tak vám hodim i obrázek beztak jich tu moc neni... :)
Tak tedy foceno teď po každodenní věrné službě:
Mám ji rád, dnes už si život bez ní v kapse vubec neumim představit...
fotky teda nic moc, jen z mobilu.
A co vy? nahoďte foto svých otlučených miláčků! ;)