• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEBaterky & Svítilny =€
    MATZX
    MATZX --- ---
    RATTKIN: dx.com před 2ma roky... jinak aliexpres.com nevim jestli lepenku na bílení, co je papírová, a má naprd optický vlastnosti, ale napadla mě mlíčná plastová, ta by možná šla, ale furt to neni systémový řešení :D
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MATZX: já jsem na čelovku (stejný problém) nalepil na sklo takovou tu papírovou lepenku, co se používá při bílení. světlo to krásně rozptýlí, ale hřeje to.

    kdes to koupil (plz link)?
    MATZX
    MATZX --- ---
    Zdar, jedna specifická, jezdim na kole, podzim/zima nutno svítítko, tak jsem kdysi pořídil tuto...


    má vcelku výkon, trochu lepší rozložení kuželu než jedno nebo dvouledka, ale porád stejnej problém, moc směrový paraboly který dělaj kontrastní bod, kterej ve výsledku při jízdě oslňuje a je moc úzkej, řešili jste někdo nějaký difuzory/čočky/vlnkatý sklíčka, který paprsek rozhodí víc do boku? nejvíc mi vyhovujou zoomovačky, maj krásně homogenně rozloženej svit do šířky, ale tam je jen jedna ledka, která má max 10W, což je málo... vícledka má výkonu akorát, ale není zoomovací, tak kudy se dát? Za bikovou dvouledku s mléčnou optikou se mi 3000 dávat nechce, když jsem teď stejnou, bez mléčný optiky koupil za 11 dolarů :D

    dík za nápady...
    JOPS
    JOPS --- ---
    ted jsem koupil tatikovi k Vanocum

    Fenix CL30R - Svítilna | Alza.cz
    https://www.alza.cz/sport/fenix-cl30r-d4329777.htm

    na osvetleni do garaze, sklepa atd. My jsme v nasi rodine tak trochu uchylaci na baterky :)
    JIKE
    JIKE --- ---
    Olight S Mini Baton 550 Lumens of Light!
    http://www.youtube.com/watch?v=UK62dY9sg4w
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    VACA: 10W je hezkych, s tim se bude dobre pocitat.

    18650 se kapacitne pohybuje nekde okolo 3Ah, RCR123 kolem 700mAh.

    18650 -> 3.7V pri 10W to bude 2.7A sosnutych z akumulatoru, coz je 1.1 hodiny souvisleho svitu
    2xRCR123 v serii -> 7.2V pri 10W je to 1.38A coz pri 700mAh dava asi pul hodinky svitu.

    Vypocet vyse ukazuje presne to, co se dalo cekat, tedy ze baterie o polovicni kapacite nejsou slupnuty hned, ale presne o polovinu kratsi dobu. Predpokladam, ze do RCR123A by se vetsi kapacita dala vetknout, ale nerozumim bateriim natolik abych se jim do toho sral. Pri vetsich kapacitach RCR123A by ty mensi clanky s vetsim napetim (dohromady) davaly vetsi smysl, protoze cely system potom bude prenaset mensi proudy pri stejnym svitu.

    Dluzno dodat, ze pokud jsou ty 18650 protected, tak mivaji typicky mensi kapacitu, asi proto, ze ta elektronika co je chrani, je odepne driv, takze tech 3Ah je u protected clanku asi docela ambiciozni. Ja vlastnim asi 200Ks 18650 clanku a zmyho testovani vychazi, ze obvykle se u lehce jetych pohybuje kapacita kolem 2Ah (vsechny jsou ale unprotected).

    VACA
    VACA --- ---
    VACA: sranda je že na fotkách vypadá míň otlučená než v reálu... Ale řeknu vám že mě ta otlučenost nevadí. Je prostě moje:)
    VACA
    VACA --- ---
    TABORACEK: :) No ono to bude i o tom jak dlouho dokáže svílina svítit na plnej výkon...
    Já musim říct že když svítim na plnej plyn tak mi lampa i akku celkem hodně topí a výdrž má tak do dvou hodin souvyslýho svitu, na 18650.. Hádám že 123 by slupla jak maliny :D

    Např XM-L2 LEDka má 10W, dává se např do EAGTAC t25c2 poslední generace. Ta dokáže tlačit slušnejch 285m, což je na kapesní svítilnu už celkem sodovka :D
    Já mám tu starší verzi, dává mi nějakejch 240m cca. Jakože tam člověk fakt vidí:) Ovšem někde mezi lesy, ve světelnym smogu to neni relevantní.. Jako i to neni špatný ale už si pomalu brousim zuby na novější, člověk musí jít s dobou :D Zejména když má na dobrý světlo tak trochu obsesi ;)
    Bavim se teda o warm white světle...

    Jako já tu svoji musim říct že za cca 2,5roku co ji mám můžu, vlastně musim hodnotit kladně.
    Je sice otřískaná, ale zažila toho hodně a funguje spolehlivě..
    Nejhorší pro ni, chuděru, bylo když mi spadla v nějakym industriálu z lávky, nevim asi 15-25m na beton.. Odneslo to sklo s antireflexem :´( Jako nevysipalo se, ale má praskliny, bojim se že když bych ho vyndal tak musim schánět nový... IPX už teda asi nedávám.. :)
    Pravda teda je že to byl fakt velkej impact a v driveru se uvolnila nějaká jedna tlutší součástka. (fór ale je, že svítilna přestala svítit až asi o týden později když spadla na nějakym pódiu z trapnejch pár cm.. :)
    Musel jsem přijít na to jak driver otevřít, přičemž jsem ho bohužel celkem dost orejpal sikovkama apod. :´( Bo on je sešroubovanej ale i fest lepenej, a teď bych kecal ale možná má i opačně závit...

    Nicméně od tý doby už jede snad třičtvrtě roka, párkát mi zase spadla ale všechno šlape, ťuk ťuk na dřevo :)

    Tak sory sem se trochu rozkecal. Vlastně jsem diskuzi o akumulátorech nechtěně rozšířil o mini recenzi svýho světla.. :)

    ale co, když už sem v tom, tak vám hodim i obrázek beztak jich tu moc neni... :)

    Tak tedy foceno teď po každodenní věrné službě:







    Mám ji rád, dnes už si život bez ní v kapse vubec neumim představit...

    fotky teda nic moc, jen z mobilu.

    A co vy? nahoďte foto svých otlučených miláčků! ;)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    VACA: Pravdu dis, bude zalezet taky ne velikosti/prurezu elektrod uvnitr te baterie. Nicmene pro kapesni svitilnu to moc rozhodujici nebude, pac ty se top pohybujou okolo 3w, coz je pri 3,7v necelej amper, resp pul v pripade paru cr123.

    Samozrejmne ty 18650 se tim padem daji asi i brutalnejc nabijet, ale to uz je jina pisnicka. Kazdopadne sem linej si to v ty wiki precist:)
    VACA
    VACA --- ---
    TABORACEK: Nechci se prit, ale myslim ze tomu tak neni. Resp ze je stejna chemie neni dilci faktor.

    Solidni 18650 celkem bezne dava 20A v kontinuelni zatezi, 30A ve spicce.. To uz je celkem fakt solidni proud...
    Myslim ze crc123 (16340) se dostanou tak na 5-6A..

    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    VACA: Proudove to myslim vyjde na stejno, je to stejna chemie.

    Je to spis o navrhu toho regulatoru/led driveru co v ty lampe maj, nez o tom co by ty baterie dokazaly. Ja mam taky lampu ktera umi oboji, akorat se mi nevejde do kapsy od jeansu....
    VACA
    VACA --- ---
    TABORACEK: Jj, tak to jsem nevedel. Vychazel jsem z toho ze do sve davam primarne 18650 ale alternativne muzu pouzit 2x 123...
    On tem 18650 zase asi dokaze davat vetsi proud..
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    VACA: Nevejde, bohuzel. Krom toho dve cr123 jestli dobre pocitam jsou pres 7v zatimco 18650 je3,7, tedy musi se s tim poprat ten regulator v ty lampe.
    VACA
    VACA --- ---
    TABORACEK: možná mám jen dlouhý vedení, nebo mi jen něco uniklo v diskuzi.. Jakej je benefit dvou rcr123 oproti jednomu 18650? Když se do svítilny vejdou dvě rcr123, 18650 se nevejde?
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    Abych tomu ucinil pritrz, tak jsem si do kapsy misto p3d objednal E09 myslim, na jednu tuzkovou. Sice to sviti min, ale zase to pouziva baterii ktera je i pro normalni smrtelniky. K tomu jsem si do p3d koupil dve rcr123a od fenixu (pac byly levny) a nejakou dvou nabijecku od fenixu univerzalni, nabiji to od Acek az po viko od popelnice, takze objednavka v kroniu za bratru dva litranky.

    Na IPC3 mozna jednou taky dojde, ten fenix neni tak chytrej, ale zase stal min nez pulku.
    JIKE
    JIKE --- ---
    JVCNC: Koukni na spec:

    Nabíječka Voltcraft IPC-3 | Conrad.cz
    https://www.conrad.cz/nabijecka-voltcraft-ipc-3.k1403321
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    JIKE: ten IPC3 to mozna bude umet taky, ty NiZn nabijim v chargemanager 410 tez od voltcraftu a umi nektere baterky resucitovat, nabiji a vybiji a meri kapacitu do te doby dokud se kapacita zvysuje, hromadu starejch baterek ktere nekde lezeli roky se ozivit povedlo, minimalne zmeri tu kapacitu a pak se rozhodnes jestli uz vyhodit nebo ne, jen neumi 18650 ktere taky pouzivam.
    JIKE
    JIKE --- ---
    JVCNC: ja ma lionky. Jak AA tak 18650 i cr123

    Nimhy jsem mel i AAA ale ty uz jsou kaput dost
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    JIKE: ja je pouzivam z duvodu vyssiho napeti, nekterym zarizenim vadi to ze nabijeci nicd/nimh atd, ktere maji 1,2V na clanek a i kdyz ho vyndas z nabijecky tak ti rekne ze je vybitej.
    JIKE
    JIKE --- ---
    JVCNC: tyhle typy baterii jsem snad v ruce jeste nemel
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam