• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEBaterky & Svítilny =€
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    Třeba to pro někoho bude zajímavé. Fenix bude mít poprvé po letech a po mnoha a mnoha odkladech v nabídce pistolovou svítilnu. Americký distributor už ji má jako předprodej, na kroniu by se měla objevit co nejdříve.
    Osobně zatím netuším zcela, co si o ní myslet.
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    TABORACEK: Ono tyhle servisní díly je možné zpravidla objednat mailem nebo po telefonu. Pokud nejsou skladem, tak se poptávají u výrobce. Některé díly, které jsou žádanější (např. náhradní držák pro HM61R), se vyplatí dát i do běžné nabídky.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    PROTIWEN: Ja jsem ho na kroniu nenasel, ale az to budu resit, tak jim napisu at mi ho dodaj, to je dobrej napad...
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    TABORACEK: Kdyby něco, tak je možné koupit samostatně i ten plastový držák pro V2.0. Není sice oficiálně na kroniu v e-shopu, ale existuje jako servisní díl za 150. Takže při koupi spony, držáku a nového popruhu si člověk de facto udělá takovou Ruby V1.5.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    TABORACEK: Tak V2.0 a V1 jsou co se tyce klipu kompatibilni. Vyhledove ten popruh vymenim...
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    Tak jsem objednal hm51R ruby V2.0 a jsem zvedavej. Si trochu lakuju, ze ten trik s tim klipem by se dat retrofitnout i na V1.0, ale to vyzkousim az mi dorazi.
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    TABORACEK: Koukni na Armytek
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    RATTKIN: Stará Ruby měla gumovou krytku de facto jenom nasazenou. Ztratit šla lehce, povedlo se mi to asi dvakrát. Nová má krytku chycenou v těle, viz fotka. Půjde asi urvat, ale to jsem zatím nezkoušel.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ad zalepení konektoru na ruby:
    zkoušel jsem to zalepit tavným lepidlem, ale ještě ten den to samo vypadlo.

    gumová krytka mi vydržela cca 2,5 roku, pak nějak expanduje a už tam nedrží..
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    TABORACEK: Jak píše Swist, u V2.0 klips je. Viz obrázek níže. Systém to je docela dobrý. Jediné co, tak třeba díky tomu je oproti předchozí generaci o hůře polohovatelná, neb více drhne. To mi u staré Ruby vyhovovalo více. Ale zas ta spona je fajn, ta už se taky hodila.
    SWIST
    SWIST --- ---
    TABORACEK: A to ten nový právě má.. Mají to udělané tak, že na čele svítilny je odejímatelný klip a za ten se to dá zacvaknout do lůžka na gumě kolem hlavy.. Koukni na nějaké video.. Není to úplně špatně vymyšlené
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    SWIST: ruby mam, ale chci neco s klipsem:)
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    SWIST: Neboj, i tak budeš ještě málo kreativní :-D Před nějakou dobou mi třeba pán donesl rozebranou HL60R s vytahanejma střevama, že se najednou sama otevřela. Nebo třeba včera paní přinesla TK25UV s rozjebaným vnitřkem hlavy, že se to stalo při normální manipulaci.
    SWIST
    SWIST --- ---
    PROTIWEN: Vidíš, zapoměl jsem že tam máte vlastně pětiletou záruku.. :D Ok, tak tam možná nacpu tavku, ta by případně měla jít v pohodě vydloubat.. :D
    PROTIWEN
    PROTIWEN --- ---
    SWIST: Ono při velikosti hlavy pod ten dobíjecí konektor je dost blbý narvat izolační membránu, která by čelovku udělala komplet vodotěsnou. Tohle samé platilo u i staré Ruby. U té se mi podařilo gumovou krytku ztratit a tahat čelovku na stavbu pár týdnů a vydržela to, takže nějaká odolnost tam zůstává.
    Záruku máš pět let, to to dost možná klidně zalep rovnou:)
    SWIST
    SWIST --- ---
    TABORACEK: Mám toho Rubyho 2.0 jak píše LAUNCHER. Spokojenost stále platí, jen mi byl ukázán takový desingový problém - tedy za mne je to asi i poměrně velký fail.. Svítilna je sice vodotěsá.. Ale pouze pokud je gumová krytka USB nabíjení dobře usazená, jinak v těle svítilny je u konektoru normálně volný průchod k hlavě reflektoru.. Kamarád to řeší tak, že má tu CR123 od Fénixu s USB a dobíjí ji přes to právě aby zbytečně nevyběhával tu gumu. Já to po záruce radši celé něčím zalepím..

    Klidně ti ji někdy můžu na pár dnů půjčit..
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    TABORACEK: Ruby V2.0? Pan Swist ji ma doma a byl velmi spokojeny: SWIST.

    Nabíjecí čelovka Fenix HM51R Ruby V2.0 - LED svítilny a čelovky Kronium.cz
    https://www.kronium.cz/nabijeci-celovka-fenix-hm51r-ruby-v2-0/prod_2422.html
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    Prosimvas nemate nekdo tip na takovouhlw nejakou uhlovou lampu jako je tahle?
    TrustFire MC12 LED Headlamp CREE XP L HI 1000lm 16340 Magnetic Rechargeable Headlight Flashlight Magnet Tail For Fishing Camping|Headlamps| - AliExpress
    https://a.aliexpress.com/_mNFJ3eY

    Na nabijeci baterky formatu cr123 a usb-c. Nepotrebuju s tim oslnivat letadla:)
    ASACRA
    ASACRA --- ---
    Má drobná olight sbírka

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    My 2¢:

    CRI:

    High CRI je super do interieroveho svetla, ostatne doma postupne predelavam stropni osvetleni na YeeLight Arwen. U neho se udava CRI95.

    Ve svitilnach a celovkach preferuji Cree XP-L 5000K, u kterech se udava CRI80. To jednak s dovolenim neni zadny prusvih a druhak je to jinde s zranim baterie a zahrivanim se, nez emittery s CRI95 a lepe - rekneme Nichia R9080.

    Top emitter vs svetlo do realneho sveta:

    Konkretne u tech celovek ale preferuji hlavne ergonomii, kapacitu (v mem pripade minimum 18650) a pak az vse ostatni. Mam par megahustych kousku, ale na cele pak nosim Fenix, protoze si na nem behem okamziku zkontroluji stav baterie a vim ze prezije i ponor.

    No a lepsi je s komercni celovkou svitit, nez se geekovskou celovkou s top emitterem nadavat ze to nesviti :-)

    Svitilny do ruky mam prevazne na hrani a tam si potom dopreji experimentalni kousky :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam